Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Névváltoztatás mennyibe kerül?

Névváltoztatás mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
A vezetéknevem akarom megváltoztatni, mert a szüleim hire miatt sehova nem vesznek fel dolgozni, és nem akarom a szüleim után viselni a nevem. Mennyibe kerül? Az illetéken kivül minden egyes okiratot pl. személyi TAJ stb. le kell cserélni? És azt is nekem kell fizetni az illetéken kivül??
2009. júl. 8. 22:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
8%

Tök mindegy, hogy hogy hivnak. A szüleid akkor is a szüleid maradnak!!

Nem a nevedet kell átirni, hanem a szüleidet lecserélni, amit persze nem lehet.

2009. júl. 8. 22:12
 2/12 anonim ***** válasza:
8%
Szerinted, ha Te akarsz nevet változtatni a sok okmánycseréért ki fogja helyetted kifizetni az illetéket?
2009. júl. 8. 22:13
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

ne szoljátok le,lehet elég baja,ha már a nevét is le akarja tagadni

pontos árakat nem tudok,de ugyanannyi,mint ha elhagynád és uj kell,esetleg vmennyit kérhetnek azért a kérvényért amiben leirják,h névváltoztatást szeretnél

okmányirodában vagy okmányiroda honlapján biztos kell legyen ehhez vmi

22/L

2009. júl. 8. 22:24
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

Én már régen csináltam (visszavettem a magyarosítás előtti családnevünket).

Nem emlékszem pontosan, de megfizethető volt.

Megéri, utána jobban érzi magát az ember.

2009. júl. 8. 22:28
 5/12 anonim válasza:
82%
Én most vettem vissza a lánynevemet, ez olcsóbb volt, mert nem nevet változtattam, csak a névviselést. Az anyakönyvvezetőnél 5 e Ft-ot fizettem, ha a Belügyminisztériumtól kellett volna kérvényezni a nevem teljes megváltoztatását, akkor az 10 e Ft. lett volna. Az új személyi 1.500.-, a lakcímkártya 500.- . Az adó- és a TAJ kártya ebben az esetben ingyenes, a jogosítvány cseréje 4 e Ft körül (még nem csináltattam meg), az útlevél olyan árban van, mintha hosszabbítanál... ezen kívül érdemes átíratni a bankokban, ha van lakossági folyószámlád, vagy egyéb névre szóló betéted. Úgy tudom, ez díjmentes.
2009. júl. 8. 22:54
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a "kedves" hozzászólást az elején, de nem hat meg a gúnyolódásotok! Élőben nem tudtok energiát "elrabolni" az emberektől, hát akkor hajrá, nézz fel a netre, és ott szemétkedj? Csak nyugodtan...

A többieknek! Köszönöm a válaszokat!!!:)))

Mellesleg majd ha valaki átéli, milyen az ha a szüleit le kell tagadja, na akkor legyen nagy a képe!

2009. júl. 9. 10:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Az én szüleimet is mindenki utálta, kitagadta, mert nem jószándékukból kerültek oda, ahova. Nekem az óvoda óta nem volt barátnőm. Mindenki kiközösitett, már le akartam tagadni a létezésem. Aztán saját erőből talpra álltak, új házat épitettek, mert a régit elárverezték és albérletbe laktak évekig. Én saját erőmből végeztem el a fősulit és most sok olyan ember keresi meg az irodámat, aki eddig csak gúnyolódott velem és kinevetett, hogy segitsek rajta, mert "nagyot esik a lépcső legfelső fokáról"! De mégsem hajt a bosszúvágy, mert mi értelme lenne.

Imádom a szüleimet, mert akkor sem hagytak magamra, amikor a lehető legmélyebbre süllyedtek.

2009. júl. 11. 22:17
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Ja a 22:17-es válaszoló vagyok, aki a 07-08-án 22:12-ko az első választ irta!

Nyugodtan pontozzatok 0-ra, mert Nekem nem jelent semmit az itteni toplista.

2009. júl. 11. 22:19
 9/12 A kérdező kommentje:

Ez mind szép és jó, de ha valakinek erkölcsileg sok(k) az, hogy le akarom cserélni a nevem, akkor nem kell elolvasni....

A szüleim amióta ott laknak, ahol (vagy 25 éve), azóta úgy elcseszték a hírüket, és ezzel együtt a gyerekeét is, hogy nem kapunk munkát... nem állnak velünk szóba, és ha hiszitek, ha nem, ha beadom az önéletrajzom valahova, akkor bűbájosan behívnak, hogy persze van munka, lehet jönni, mikor élőben megkérdezik, hogy én nem xy gyereke vagyok, akkor hirtelen ez a válasz: ha lesz munka, majd értesítjük....

Úgyhogy engem senki ne oktasson ki, hogy még ennek ellenére is imádjam a szüleim....

2009. júl. 12. 12:19
 10/12 anonim ***** válasza:
Úgy tudom 10 ezer Ft első alkalommal, ha többször is változtatod a neved, akkor már 20 ezer.
2009. okt. 11. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!