Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha szüleimmel lakok és tanulok...

Bubu18 kérdése:

Ha szüleimmel lakok és tanulok örökbe fogadhatom a saját fiamat? Idén végzek! Vagy mi kell az örökbe fogadáshoz? Üdv Nagy Tamás

Figyelt kérdés

2012. jún. 28. 10:32
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
20%
Szomorú, hogy szét akar szedni egy kis családot, kicsit korán jött a baba, ez igaz, mármint jó lett volna, ha előbb elvégzitek a sulit, de ha már így alakult, legyetek együtt hárman, ez a normális.
2012. jún. 28. 11:11
 22/30 A kérdező kommentje:
A szüleimmel meg beszéltem hogy mind a 3-an ott lehetnénk e.Örülnének neki.Nincs ki fogásuk.Csak fél barátnőm hogy ha a nagy papa rá jön hogy én szeretném a fiamat akkor kidobja. És nem láthatja ő sem a fiunkat még az egész ügy le zárul.Meg diák munkázok is.Csak így a gyám ügy meg engedi
2012. jún. 28. 11:14
 23/30 anonim ***** válasza:
48%
Menjetek el a gyámügyre, kérjetek segítséget, a saját gyereketeket akarjátok együtt felnevelni, a körülmények adottak hozzá, biztos, hogy fognak segíteni, elmondják hogy pontosan mi a hivatalos eljárás. A nagypapa, ha hivatalos gyám, ha nem, súlyos hibát vét azzal, hogy tiltja tőled a fiad. Nincs hozzá joga. Legyetek ügyesek, szurkolok nektek.
2012. jún. 28. 11:23
 24/30 anonim ***** válasza:
83%
Nekem még mindig sántít a történeted! Miért nem a te neveden van a gyerek? Felnőtt ember vagy, mi az hogy a barátnőd szülei mondják meg hogy mi legyen, miért ők nevelik a gyereketeket? Hogy-hogy nem vetted a nevedre már eleve? Miért most jut ez eszedbe? Az írásod meg a stílusod alapján vagy kiskorú vagy vagy fogyatékos. Nem értem eddig nem hiányzott a saját gyereked? Miért nem költöztetek össze a barátnőddel?
2012. jún. 28. 11:48
 25/30 anonim ***** válasza:
71%
Bemész a gyámügyre, elmondod, hogy a kisfiad gyámja a nagypapa, össze szeretnétek költözni az édesanyával és a kisfiúval, de az édesanya apja fenyeget, hogy nem láthatjátok a gyereket, ha ezt a lépést megteszitek. Szeretnétek, ha ti lehetnétek a gyerek törvényes gyámjai. Segíteni fognak, nagykorúak vagytok, gondolom nem vagytok büntetett előéletűek, a szülők segítenek, természetesen több jogotok van a gyerekhez, mint a nagypapának.
2012. jún. 28. 12:13
 26/30 anonim ***** válasza:
80%

A barátnőd már kétszer (de lehet többször) is feltette ugyanezt a kérdést itt a gyakorin az elmúlt napokban.

Ott is azt ajánlották, hogy menjetek be a gyámügyre.

Ha valós a kérdés, azóta már hatszor bemehettetek volna azóta a gyámügyre és megkaptátok volna a hivatalos és pontos tájékoztatást.

2012. jún. 28. 12:24
 27/30 anonim ***** válasza:
80%

Kedves utolsó! kerestem én is a kérdéseket, de nem találtam.

Egyébként, ha jól emlékszem, azokat is BUBU18 írta ki.

A lényeg: kiskorú lányt teherbe ejtettek, majd apuka lelépett külföldre. A lány apja lett a gyámja a gyereknek. Most apuka épp itthon van, és úgy döntött, hogy kell neki a gyerek. A kislány bezsongott, hogy ők milyen boldog család lesznek, oda költöznek apuka szüleihez, akik majd eltartják őket, mert olyan rendesek. Illetve külföldre szeretnének visszamenni, 3-an.

De a nagypapa a gyerek érdekeit nézve nem ennyire derűlátó.

Állítólag már folyik az eljárás a gyámügyön, legalábbis a kérdező ezt írta 2-3 napja, de felvetődött benne, hogy a gyereket esetleg szó nélkül is el lehet hozni a nagypapától, ahol egyébként anyuka is lakik.

Szóval nem kell a nagypapát mumusnak lefesteni, szerintem teljes joggal aggódik az unokáért.

2012. jún. 28. 13:11
 28/30 anonim ***** válasza:
Helyesirasod az borzaszto
2012. jún. 28. 14:40
 29/30 anonim ***** válasza:

Ha még nem írtad alá az apássági nyilatkozatot te jelen pillanatban jogi szempontból 1 vadidegen vagy a gyereknek,

mert amíg nincs papír nem vállalsz jogi felelősséget és így a szülői jogaid sincsenek.

Mikor meglesz a nyilatkozat akkor a bíróságon gyerekelhelyezési pert indíthatsz és kérheted a teljes felügyeletet.

Arra készülj fel hogy 1 ilyen per hónapokig tart és addig a nagyapa gyámságát nem fogják megszüntetni de rendszeres láthatást kaphatsz.

2012. jún. 28. 19:51
 30/30 anonim ***** válasza:
Még hányszor teszitek fel itt ezt a kérdést? Edig a barátnőd tette fel vagy háromszor, hívj fel egy ügyvédet és tisztán elmagyarázza.
2012. jún. 29. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!