Összeházasodni csak a rokoni, baráti, társadalmi elvárások miatt?
5 éve vagyunk együtt a párommal, én most terhes vagyok. Sajnos többen mondták, hogy bizony össze KELL házasodnunk. Teljesen le vagyok döbbenve, hogy ennyire megemészthetetlen egyeseknek, hogy nem fogunk összeházasodni.
Nem akarom a hátralévő életemet azzal tölteni, hogy magyarázkodok meg hallgatom a lesajnáló, néha sértő véleményeket.
Ti összeházasodnátok csak azért, hogy leszálljanak rólatok?
papírral is olyan szépen le lehet lépni mint a huzat, erre élő példa drága jó apám.
papír nélkül is bánhatunk etikusan a párunkkal-exünkkel.
ismerősöm pl. nem volt összeházasodva a gyereke anyájával, de mikor szétmentek és eladták azt a lakást, amihez a nőnek kb annyi köze volt, h benne élt, akkor a fickó adott neki 6 milkát, hogy legyen hol élnie a gyermekének, és a gyermeke anyjának.
én speciel nem szeretnék házasodni, max majd ha már tényleg biztos, hogy együtt maradunk :)
engem is cseszegetnek a rokonok, de elintézem annyival, h majd a leendő gyerekünk 5. szülinapján házasodunk. ezzel egy időre be vannak kussoltatva. egyébként sem sok közük van a magánéletemhez.
ne mások véleménye érdekeljen. legalábbis én nem szoktam telesírni a párnámat, ha valaki megszól azért, amiért nem vagyok házas a párommal.
Szia. Nem olvastam végig a hozzászolásokat, de leírom ami velunk volt.
Mi is 5 éve voltunk egyutt, amikor teherbe estem. Tervezett volt a baba, 7 honapot vártunk rá. Már az osszekoltozésunkkor (másfél év járásunk után) megbeszéltuk, hogy csak akkor házasodunk ha jon a baba. Nekunk nem volt fontos a papír, de azt szerettuk volna, ha férj és feleség vagyunk amikor egszuletik a baba. Szoval sokat dolgoztunk a babaprojekten :) végul ossze is jott. Mikor elmondtuk az anyoséknak nagy volt az orom. Elso unoka a családban. Utána jott a huza-vona, hogy menjunk azonnal osszeházasodni míg nem látszott rajtam. Mondtuk, hogy nem egy bokorban csináltak fel, hiszem 3 éve már egyutt éltunk. Nem engedtunk. Ossze akartunk házasodni mi is, de hagy dontsuk már el, hogy mikor. Nagy volt a dac, de nem hagytunk beleszolni a dolgokba. Gyujtottunk még egy kis pénzt az eskuvohoz. 6 honapos terhes voltam amikor osszeházasodtunk.
Ha ti nem akartok, akkor ne tegyétek, ne hallgassatok másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!