Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeházasodni csak a rokoni,...

Összeházasodni csak a rokoni, baráti, társadalmi elvárások miatt?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt a párommal, én most terhes vagyok. Sajnos többen mondták, hogy bizony össze KELL házasodnunk. Teljesen le vagyok döbbenve, hogy ennyire megemészthetetlen egyeseknek, hogy nem fogunk összeházasodni.

Nem akarom a hátralévő életemet azzal tölteni, hogy magyarázkodok meg hallgatom a lesajnáló, néha sértő véleményeket.

Ti összeházasodnátok csak azért, hogy leszálljanak rólatok?

2012. jún. 28. 09:14
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Akik emiatt házasodtak azok már el is váltak. Házasodjatok ha mindketten akarjátok. Nálad az a baj, hgoy úgy néz ki a rokonok és a megfelelési kényszer irányítanak. Ez nem jó. Ezek a hülyeségek meg hogy a csokor meg a terítő illenek e, már ne is haragudj, de kicsit sok szappanoperát néz az akinek ilyenek eszébe jutnak esküvő kapcsán. Én terhes lettem a barátomtól, két éve voltunk együtt, és akkor ketten úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk, mert akarjuk egymást házastársnak. Olyan lett a ruha ami tetszett és olcsó volt, a virág meg olyan ami szintén tetszett. A terítő színére nem emlékszem, és mindenki oda ült ahová szeretett volna. Minden klasszul sikerült és tökéletes volt. A problémát magadnak gyártod, ezen gondolkozz el, és ne házasod ha nem akarsz. Mert nem a rokon fogja élni az életed hanem te.
2012. jún. 28. 12:52
 22/24 anonim ***** válasza:

papírral is olyan szépen le lehet lépni mint a huzat, erre élő példa drága jó apám.

papír nélkül is bánhatunk etikusan a párunkkal-exünkkel.

ismerősöm pl. nem volt összeházasodva a gyereke anyájával, de mikor szétmentek és eladták azt a lakást, amihez a nőnek kb annyi köze volt, h benne élt, akkor a fickó adott neki 6 milkát, hogy legyen hol élnie a gyermekének, és a gyermeke anyjának.

én speciel nem szeretnék házasodni, max majd ha már tényleg biztos, hogy együtt maradunk :)

engem is cseszegetnek a rokonok, de elintézem annyival, h majd a leendő gyerekünk 5. szülinapján házasodunk. ezzel egy időre be vannak kussoltatva. egyébként sem sok közük van a magánéletemhez.

ne mások véleménye érdekeljen. legalábbis én nem szoktam telesírni a párnámat, ha valaki megszól azért, amiért nem vagyok házas a párommal.

2012. jún. 28. 13:03
 23/24 anonim ***** válasza:

Szia. Nem olvastam végig a hozzászolásokat, de leírom ami velunk volt.

Mi is 5 éve voltunk egyutt, amikor teherbe estem. Tervezett volt a baba, 7 honapot vártunk rá. Már az osszekoltozésunkkor (másfél év járásunk után) megbeszéltuk, hogy csak akkor házasodunk ha jon a baba. Nekunk nem volt fontos a papír, de azt szerettuk volna, ha férj és feleség vagyunk amikor egszuletik a baba. Szoval sokat dolgoztunk a babaprojekten :) végul ossze is jott. Mikor elmondtuk az anyoséknak nagy volt az orom. Elso unoka a családban. Utána jott a huza-vona, hogy menjunk azonnal osszeházasodni míg nem látszott rajtam. Mondtuk, hogy nem egy bokorban csináltak fel, hiszem 3 éve már egyutt éltunk. Nem engedtunk. Ossze akartunk házasodni mi is, de hagy dontsuk már el, hogy mikor. Nagy volt a dac, de nem hagytunk beleszolni a dolgokba. Gyujtottunk még egy kis pénzt az eskuvohoz. 6 honapos terhes voltam amikor osszeházasodtunk.

Ha ti nem akartok, akkor ne tegyétek, ne hallgassatok másra.

2012. jún. 28. 13:40
 24/24 anonim ***** válasza:
Kérdező. Ez az oldal tele van olyan falusi és kisvárosi nőkkel, akik felsőbbrendűnek érzik magukat a házasságuk miatt, és akik házasság nélkül élnek párkapcsolatban azt megvetően "szeretőnek" bélyegzik. Az itt kommentelő emberek nagy része a 19. században él, ugyanúgy mint a rokonaid. Ne házasodj, ha nem akarsz. Én csak akkor házasodnék a helyedben ha én akarnám, nem pedig azért, hogy a rokonok és a gyk-n válaszolgató házisárkányok előtt vigyázzba álljak. Amúgy meg elég szánalmas az a nő, aki az anyagi biztonságát a férjén keresztül akarja megteremteni, ezért házasodik. Húzzatok inkább el dolgozni. Házasodni meg meggyőződésből házasodjatok, ne a pénzért.
2012. jún. 29. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!