Összeházasodni csak a rokoni, baráti, társadalmi elvárások miatt?
5 éve vagyunk együtt a párommal, én most terhes vagyok. Sajnos többen mondták, hogy bizony össze KELL házasodnunk. Teljesen le vagyok döbbenve, hogy ennyire megemészthetetlen egyeseknek, hogy nem fogunk összeházasodni.
Nem akarom a hátralévő életemet azzal tölteni, hogy magyarázkodok meg hallgatom a lesajnáló, néha sértő véleményeket.
Ti összeházasodnátok csak azért, hogy leszálljanak rólatok?
Ez nem csak "papír", hanem neked biztosíték is, hogy nem fog lelécelni gyerek után a Kedvesed.
Sajnos ez így nem igaz, papírral is le lehet lécelni...
De számít az is, hogy legalább a végleges elköteleződés SZÁNDÉKA megvan, szerintem a szándék is fontos. Ha a szándék sincs meg, az eleve gáz.
Ettől eltekintve is, a papír akkor is nagyobb biztonságot, több jogot garantál, mintha nincs papír, és ahol már gyerek is van, ott szerintem ez nagyon nem mindegy.
A babát terveztük.
Nem akarok terhesen azzal foglalkozni, hogy milyen virág illik a terítőhöz vagy kit ki mellé szabad ültetni.
Ha két tanús lenne, azzal megbántanánk a szüleinket és a testvéreinket, amit nem szeretnénk.
Nem csak azért kell a házasság,hogy ne hagyjon ott a párod! Ha bármi baj éri,netán meghal,akkor semmit nem kapsz utána,abból sem.amit közösen szereztetek.
A házasság jogilag tiszta helyzetet teremt,de az együttélés nem.
Házasodni lehet két tanúval is. Akkor is,ha a rokonok megsértődnek.
Más a státusza egy feleségnek,mint egy szeretőnek. A gyereknek sem mindegy,hogy az apuka csak élettársa az anyjának,de nem a felesége.
Tök mindegy mit csinálsz,ha ennyire számit a rokonságod akkor igy is ugy is csesztetni fognak.
Először azt hittem meggyőződésből nem akarsz házasodni,de igy már más.Ez a tipikus te nézel mindenkire de rád nem néz senki dolog.
Mert papírral nem lehet aztán összepakolni egy bőröndbe, és lelépni?
Kedves kérdező, ne elvárások miatt házasodj. Nekem vannak olyan ismerőseim, akiknél a gyerek már 3 éves volt, amikor összeházasodtak. Hogy miért akkor? Mert ők akkor akartak esküdni, mikor annyi pénzük lesz, hogy olyan esküvőt tarthatnak, amilyet elképzeltek. Volt lagzi, menyasszonyrablás, kb. 200 vendég.
Amúgy is, kinek, mi köze van ahhoz, hogy nektek házasságba vagy házasságon kívül jön a gyerek? Nem tök mindegy? Nem is értem én ezt.
Szerintem nem feltétlen azért mondják, mert ez milyen szégyen vagy ilyesmi, hanem belegondolnak, hogyha esetleg később külön válnak útjaitok (ami sajnos megtörténhet bármikor, lehet hogy 20 év múlva beleszeretsz valakibe másba, vagy éppen a párod), és akkor a gyerek nevelése egyedül a te problémád lesz! Így pedig ha házasok vagytok, akkor válás után is lesznek némi kötelezettségei, meg azért egy házas ember jobban átgondolja, hogy na akkor mennyire is éri meg felrúgni a kapcsolatát egy kis kalandért... Egy együttélésből könnyebben kilép az ember, még akkor is, ha van gyerek sajnos. :(
Szerintem nem feltétlen a rossz indulat beszél belőlük, ezt is vedd figyelembe.
Egyébként én se vagyok híve ennek, hogy mindenki házasodjon össze, meg ez úgy a normális... nem az, tényleg, de más szempontok is vannak.
És ha tényleg csak összeadnak titeket, akkor nem kell sokat szervezkedni, nem kell nagy templomi esküvő se, csak összeházasodtok. Ez azért nem lehet akkora nagy probléma, ha szeretitek egymást.
Szerintem egyébként nem is az a lényeg, hogy ismerősök mit gondolnak erről, inkább az, hogy a gyerek hogy látja majd, hogy a szülei nem házasok. Engem például nagyon zavart volna gyerekként, nagyon furának éreztem volna szerintem.
Olyan nincs, hogy KELL! Biztos nem mennék férjhez, mert valaki szerint kell. Akkor csinálja ő, ha kell.
A 2 tanús esküvővel viszont nem lehet problémájuk, hiszen a lényeg, hogy össze legyetek házasodva, nem?! Persze utána biztos az jönne, hogy miért úgy. Ha nem úgy lenne, akkor meg az hogy miért volt ilyen a virág és nem olyan. Aztán majd a gyerek neve nem fog tetszeni, vagy a ruhája, a játékai. Hidd el, soha nem lesz olyan, hogy mindenkinek megfelel amit csinálsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!