Fel lehet venni második nevet anélkül, hogy megkeresztelkednék?
Figyelt kérdés
Nem érzem szükségesnek, hogy megkeresztelkedjem, de harmadik nevem csak úgy lehet? Vagy van valami más mód is?
Mert szeretném felvenni a Sára nevet, egyrészt mert szeretem, másrészt meg szinte mindig lesáráznak, ha összekeverik az Orsolyát... és így még a monogramom is 3 betű lenne.
Meg hallottam valami olyasmiről is, hogy egy gyermek 16 (vagy 18??már nem emlékszem pontosan) éves kora előtt a szülőnek joga van megváltoztatnia a gyermeke nevét... 15L
2012. jún. 27. 18:57
1/8 anonim válasza:
A névváltoztatás iránti kérelmet nagykorú, vagy kiskorú esetében annak törvényes képviselője nyújthatja be,illetékköteles. Okmányiroda anyakönyvi ügyek.
2/8 A kérdező kommentje:
és ez mennyibe kerül? vagy hogy?
2012. jún. 27. 19:09
3/8 anonim válasza:
Megkeresztelés nélkül pedig ez nem fog menni. Ne is ábrándozz róla.
4/8 anonim válasza:
fiatalság bolondság majd kinövöd
5/8 anonim válasza:
Nyugi! Nem kell keresztelkedni. Megbeszéled a dolgot anyukáddal és az anyakönyvi hivatalban kérvényezitek a névváltoztatást. Ehhez semmi köze az egyháznak.
6/8 anonim válasza:
Egyrészt nem kéne szidni a katolikusokat, mert semmi közük a Te problémádhoz, másrészt jól mondta az előző, bemész a hivatalba anyukáddal és ott kérvényezitek. Nekem is 2 nevem van, függetlenül attól, hogy meg vagyok e keresztelkedve vagy sem. Nem is értem, hogy honnan szeded azt az információt, hogy az egyháznak ehhez bármi köze van...
7/8 anonim válasza:
A keresztelésnek semmi jogi relevanciája nincsen, ahogy az egyházi esküvőnek sem. Ezeknek egyházi jelentőségük van, jogi szempontból nem jelentenek semmit.
8/8 anonim válasza:
most második vagy harmadik nevet akarsz, mert mindkettőt írtad? keresztneved csak 2 lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!