Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fel lehet venni második nevet...

Fel lehet venni második nevet anélkül, hogy megkeresztelkednék?

Figyelt kérdés

Nem érzem szükségesnek, hogy megkeresztelkedjem, de harmadik nevem csak úgy lehet? Vagy van valami más mód is?

Mert szeretném felvenni a Sára nevet, egyrészt mert szeretem, másrészt meg szinte mindig lesáráznak, ha összekeverik az Orsolyát... és így még a monogramom is 3 betű lenne.

Meg hallottam valami olyasmiről is, hogy egy gyermek 16 (vagy 18??már nem emlékszem pontosan) éves kora előtt a szülőnek joga van megváltoztatnia a gyermeke nevét... 15L

2012. jún. 27. 18:57
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
A névváltoztatás iránti kérelmet nagykorú, vagy kiskorú esetében annak törvényes képviselője nyújthatja be,illetékköteles. Okmányiroda anyakönyvi ügyek.
2012. jún. 27. 19:03
 2/8 A kérdező kommentje:
és ez mennyibe kerül? vagy hogy?
2012. jún. 27. 19:09
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Megkeresztelés nélkül pedig ez nem fog menni. Ne is ábrándozz róla.
2012. jún. 27. 20:04
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
fiatalság bolondság majd kinövöd
2012. jún. 27. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi! Nem kell keresztelkedni. Megbeszéled a dolgot anyukáddal és az anyakönyvi hivatalban kérvényezitek a névváltoztatást. Ehhez semmi köze az egyháznak.
2012. jún. 27. 20:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nem kéne szidni a katolikusokat, mert semmi közük a Te problémádhoz, másrészt jól mondta az előző, bemész a hivatalba anyukáddal és ott kérvényezitek. Nekem is 2 nevem van, függetlenül attól, hogy meg vagyok e keresztelkedve vagy sem. Nem is értem, hogy honnan szeded azt az információt, hogy az egyháznak ehhez bármi köze van...
2012. jún. 27. 20:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A keresztelésnek semmi jogi relevanciája nincsen, ahogy az egyházi esküvőnek sem. Ezeknek egyházi jelentőségük van, jogi szempontból nem jelentenek semmit.
2012. jún. 28. 01:19
 8/8 anonim ***** válasza:
most második vagy harmadik nevet akarsz, mert mindkettőt írtad? keresztneved csak 2 lehet.
2012. jún. 28. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!