Hogyan vegyem rá a lányom hogy ne menjen vissza iskolába?
A lányom (19) érettségi után elment dolgozni egy gyárba mert abba az időszakba volt hogy nem akart tanulni.
73 ezret kap 4 műszakra ebből 20 ezret ad haza amire nekem nagyon nagy szükségem van.
Most ő kitalálta hogy nem fog ennyi pénzért gyárba dolgozni,elmegy kozmetikus iskolába és kimegy külföldre. (folyékonyan beszél németül).
Nekem erre a 20 ezer forintra szükségem van és nem szeretném hogy visszamenjen az iskolába!
Hogyan beszéljem le róla?
"folyékonyan beszéli németül" Tejóságos ég, nehogy ideragaszd már ebbe a szutyok országba!!! Én a helyedben inkább biztatnám!!!!!
Amúgy ez a baj az emberek mentalitásával, hogy nem gondolkodnak messzebbre, csak az orruk hegyéig látnak.
Most gondolkozzál már, komolyan: itt marad, éhbérért dolgozik, megkeseredik, ami miatt esetleg később fizikai tüneteket fog produkálni, költeni lehet a rahedli gyógyszerre, ami ugye agyon van adóztatva, mint minden más, esetleg munkaképtelen lesz, kidobják, nem kap munkát kész KAMPEC. És akkor ű de jó neked, mert dolgozott még pár évet, és tudta hazaadni ap énzt, de aztán mi lesz???
Így viszont: Tanul valami jó szakmát, kimegy külföldre, neked addig az egy-két évig kicsit vissza kell fognod magad, megtanulni spórolni, VISZONT utána a lányod mondjuk 10szeresét kapja annak, amit itthon kapna, és semmi problémát nem fog neki okozni, hogy pénzt küldjön haza (és esetleg nem utál meg, maiért visszatartottad).
Úgyhogy ne legyél önző és ostoba, inkább támogasd!
Én úgy vele, hogy a gyerek igenis támogassa szüleit, én is ezt teszem. Anyukám erőn felül taníttatott, és tett meg mindent, hogy nekem jobb legyen. Miután apukám meghalt, elment takarítani (ő, aki akkor már nyugdíjas volt, és felsőfokú végzettsége van), hogy nekem meg tudjon adni mindent. Igenis, segíteni kell egymást, és a gyerek ha otthon él, adjon haza, ha dolgozik. DE!!!!!!! Először a szülő a soros, nevelje, iskoláztassa rendesen azt a gyereket, akarja már neki a legjobbat. te nem akarsz a gyerekednek jót. Nem teszel érte semmit, hogy könnyebb legyen neki, nem is az ő érdekeit nézed. Így hogy várhatsz el tőle bármit is?
Mégha lenne szakmája, ha a 5. sulit kezdi el és egyet se fejezne, elhiszem, hogy nem lelkesednél a 6.-ért, azt mondanám oké, de így?
Milyen jövőt látsz a lányod előtt? Őszintén? Mondd el! Hogy képzeled az életét pár év múlva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!