Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a lányom...

Hogyan vegyem rá a lányom hogy ne menjen vissza iskolába?

Figyelt kérdés

A lányom (19) érettségi után elment dolgozni egy gyárba mert abba az időszakba volt hogy nem akart tanulni.

73 ezret kap 4 műszakra ebből 20 ezret ad haza amire nekem nagyon nagy szükségem van.

Most ő kitalálta hogy nem fog ennyi pénzért gyárba dolgozni,elmegy kozmetikus iskolába és kimegy külföldre. (folyékonyan beszél németül).

Nekem erre a 20 ezer forintra szükségem van és nem szeretném hogy visszamenjen az iskolába!

Hogyan beszéljem le róla?

2012. jún. 27. 12:07
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
100%
és nem megmagyarázni kell, hanem magadba szállni, hogy mit várok el és mit nem! ehhez a lányod szerinted mit fog szólni? tudod mit érsz el vele? a kilincset se fogja később rád nyitni, mert ha azt mondja, hogy bocs, anya, nem, és elmegy, ő a lesz a világ szemete, te pedig sajnáltatod itt magad, mint ahogyan most is. egy sor se olvasható tőled, hogy hogy mond meg a lányodnak, hogy ne menjen vissza tanulni, DE TE NAGYON SAJNÁLOD a helyzetet...???????????? talán mert nem így látod. És a lányod nem buta, ha a nyelvet beszéli!
2012. jún. 27. 14:10
 42/58 anonim ***** válasza:
100%

"folyékonyan beszéli németül" Tejóságos ég, nehogy ideragaszd már ebbe a szutyok országba!!! Én a helyedben inkább biztatnám!!!!!

Amúgy ez a baj az emberek mentalitásával, hogy nem gondolkodnak messzebbre, csak az orruk hegyéig látnak.

Most gondolkozzál már, komolyan: itt marad, éhbérért dolgozik, megkeseredik, ami miatt esetleg később fizikai tüneteket fog produkálni, költeni lehet a rahedli gyógyszerre, ami ugye agyon van adóztatva, mint minden más, esetleg munkaképtelen lesz, kidobják, nem kap munkát kész KAMPEC. És akkor ű de jó neked, mert dolgozott még pár évet, és tudta hazaadni ap énzt, de aztán mi lesz???

Így viszont: Tanul valami jó szakmát, kimegy külföldre, neked addig az egy-két évig kicsit vissza kell fognod magad, megtanulni spórolni, VISZONT utána a lányod mondjuk 10szeresét kapja annak, amit itthon kapna, és semmi problémát nem fog neki okozni, hogy pénzt küldjön haza (és esetleg nem utál meg, maiért visszatartottad).

Úgyhogy ne legyél önző és ostoba, inkább támogasd!

2012. jún. 27. 14:25
 43/58 anonim ***** válasza:
93%
Anyaként megbuktál, gratulálok. Arra sem vagy méltó, hogy a képedbe hányjak. A gyerekedet támogatnod kell ,nem visszahúzni! Nem hiszem ,hogy 20 ezer forint miatt fogsz éhen halni, bár amilyen kis féreg vagy megérdemelnéd. Te jó ég mi lett a világgal, ha az ember már a saját anyjára nem számíthat...
2012. jún. 27. 14:51
 44/58 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vele, hogy a gyerek igenis támogassa szüleit, én is ezt teszem. Anyukám erőn felül taníttatott, és tett meg mindent, hogy nekem jobb legyen. Miután apukám meghalt, elment takarítani (ő, aki akkor már nyugdíjas volt, és felsőfokú végzettsége van), hogy nekem meg tudjon adni mindent. Igenis, segíteni kell egymást, és a gyerek ha otthon él, adjon haza, ha dolgozik. DE!!!!!!! Először a szülő a soros, nevelje, iskoláztassa rendesen azt a gyereket, akarja már neki a legjobbat. te nem akarsz a gyerekednek jót. Nem teszel érte semmit, hogy könnyebb legyen neki, nem is az ő érdekeit nézed. Így hogy várhatsz el tőle bármit is?

Mégha lenne szakmája, ha a 5. sulit kezdi el és egyet se fejezne, elhiszem, hogy nem lelkesednél a 6.-ért, azt mondanám oké, de így?

Milyen jövőt látsz a lányod előtt? Őszintén? Mondd el! Hogy képzeled az életét pár év múlva?

2012. jún. 27. 15:15
 45/58 anonim ***** válasza:
100%
úgy képzeli el, hogy fogja szépen magát én nehogy ki merjen menni, igen is adja hazafelé a pénz, sőőt, keressen jobban fizető állást. Aki kissé vulgárisan fogalmazott előttem, igaza volt..
2012. jún. 27. 15:59
 46/58 anonim ***** válasza:
100%
persze, támogatás. de te olvastál az anyától olyan kifejezést, hogy sajnálja, szégyenli a helyzetet, vagy hasonló mondatokat?
2012. jún. 27. 16:01
 47/58 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy képzeli el, hogy a csajszi lábán láncon vasgolyó, meg a nyakán nyakörv, hogy bármikor rángathassa... :/
2012. jún. 27. 16:33
 48/58 anonim ***** válasza:
100%
szóval azt hiszem, leszögezhetjük: az ilyen ne nevezze magát anyának..
2012. jún. 27. 16:36
 49/58 anonim ***** válasza:
100%
ÚRISTEN! Ilyenkor teszem össze a két kezem h normális szüleim vannak akik éveken át hajtották hogy tanuljak, menjek egyetemre, és minden költségemet állták, egyetemi tankönyvek, amik nem 2-3 ezer ftok, és csak azt hajtották h tanuljak míg bírok, és még fiatal vagyok, ők mellettem állnak! Képtelen lettem volna dolgozni, mert iszonyú nehéz a szakom, de egy percig nem gátoltak meg a jövőben! Azt mondták, ha szeretnék plusz pénzt azon felül, amit ők megadnak nekem, akkor dolgozgassak nyáron vagy ha van egy kis szabadidőm, de nem kényszerítettek, és kijelentették h soha egy fillért nem vettek volna el tőlem! Te nem vagy anya, ha NEKED van pénzre szükséged, menj el dolgozni!!!!!!
2012. jún. 27. 20:00
 50/58 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mi sem vagyunk milliárdosok, nekünk is van hitelünk, de a szüleim tudják h a diplomám után esélyem van egy jobb életre!
2012. jún. 27. 20:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!