Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerelemből, vagy szeretetből...

Szerelemből, vagy szeretetből "éri meg jobban" házasodni?

Figyelt kérdés

Még régebben olvastam itt, hogy valaki szerint sokkal jobban megéri az, ha "csak" szeretetből, tiszteletből házasodunk, és nem pedig olyan emberhez megyünk hozzá, aki iránt lángoló szenvedéllyel fellobbanunk.

Aztán én is elgondolkodtam ezen, hogy lehet, hogy tényleg jobb. Mert valóban hátrány, ha egy ilyen kapcsolatban élünk és a házasság közepén betoppan a nagy szerelem, viszont előnye, hogy nincs féltékenykedés, nincsenek viták, a gyerekek így boldogan nőnek fel, stb.

Nektek mi erről a véleményetek?

2012. jún. 26. 15:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A szerelem elmúlik, ki tudja kinek mi marad belőle.

Ha szeretem az illetőt, akkor teljesen mindegy, hogy volt-e előtte szerelem vagy sem.

Azonkívül, ha nem is kezdődik szerelemmel egy kapcsolat, még lehet belőle az.

2012. jún. 26. 15:46
 12/17 anonim ***** válasza:

"előnye, hogy nincs féltékenykedés, nincsenek viták, a gyerekek így boldogan nőnek fel, stb."

A féltékenység alapvetően a birtoklási vágyból fakad, nem a szerelem velejárója. Ha van egy férjed/feleséged akit szeretsz, tisztelsz, bár sosem voltál belé szerelmes, attól nem fogod díjazni ha képbe kerül egy másik akivel megvan köztük a lángoló szenvedély. A vitákról meg annyit, hogy az ember a szüleit is szereti, mégis vitatkozik velük:) Sőt azokkal is vitatkozunk akiket nem szeretünk.

Én a lángoló szerelem után fennmaradó és folyamatosan erősödő kölcsönös szeretetre és tiszteletre szavazok.

2012. jún. 26. 16:03
 13/17 anonim ***** válasza:
32%

Mindenképp szerelemből!

" előnye, hogy nincs féltékenykedés, nincsenek viták, a gyerekek így boldogan nőnek fel, stb. "

Ez meg marhaság. A szerelem nem = féltékenykedés, vita, stb. Sőt! Ha igazán szerelmes vagy, akkor ilyen NINCS!

Ha azt hiszed, hogy szerelmes vagy, de valójában csak kapcsolatfüggő vagy, kell valaki aki szeressen, stb, na akkor lesz vita meg féltékenykedés.

Azért írnak ilyeneket az emberek, mert nem tudják mi is van az adott fogalom mögött.

2012. jún. 26. 16:34
 14/17 anonim ***** válasza:
#13 vagyok. Pontosítok. Vita mindig van. A vita nem negatív dolog. A veszekedés, ami nem jó.
2012. jún. 26. 16:36
 15/17 anonim ***** válasza:

De jó, most erről a kérdésről ez az örökzöld szám jutott eszembe :)

http://www.youtube.com/watch?v=eK9tXoUWt9w

2012. jún. 26. 19:13
 16/17 anonim válasza:
Szerelemből házasodni a korai válások 95%-áért felelős. Ha szerelmes vagy, és rózsaszín ködben úszol, nem látod a párod hibáit. A valódi szerelmet könnyű "kivárni". Minimum 6 hónap, maximum 2 év. Tehát, ha már több, mint 2 éve együtt vagytok, ráadásul már egy ideje együtt is éltek, akkor már ismered annyira, hogy a különbségeiteket kezelni tudjátok-e. Ha mindketten készek vagytok folyamatosan építeni a kapcsolatotokat, és szeretitek egymást eléggé, akkor készen álltok. Az előtt semmi esetre sem! Ez az én véleményem. Nem vagyok szakértő, de ha szerelmes vagy, TÜRELEM! A házasságot ne a szerelem irányítsa. Durván leegyszerűsítve, a szerelem azért van, hogy 2 embert összetartson, amíg megtörténik a gyereknemzés. Bocs, ha ezzel megbotránkoztattam bárkit.
2012. jún. 30. 06:57
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

"Ha szerelmes vagy, és rózsaszín ködben úszol"

Ezt nem tudom ki találta ki, de megunhatnátok már ezt a marhaságot!

2012. jún. 30. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!