Zinka lánynévről kinek mi jut eszébe?
Nekem is a Dinka jutott róla elsőre eszembe, de hát sok névhez ki lehet találni hasonló gúnynevet (Réka-Béka, Kata-Kapa, Léna-Béna, stb), tehát igazából ez nem befolyásolna a névadásban.
Viszont nekem eléggé kislányosnak tűnik a név, egy gyereknek aranyos, de egy 50 éves komoly üzletasszonynak már kevésbé tudom elképzelni. Persze csak megszokás kérdése, ha 10 éve így hívnák a főnökömet, biztos nem lenne fura... :)
kérdező, sajnos nem felesleges tartani a csúfolástól..persze, bárkit lehet bármivel, de a szülőként igyekszik az ember olyan nevet választani amivel valószínűbb hogy elkerülhető ez. Pl- Nagy vezetéknévhez nem akarom minden áron az Árpit adni mert nekem az tetszik...Vagy Végh-hez a Bélát... Sajnos a gyerekek gonoszak, nem eredendően, hanem akkor ott az oviban, isi'-ben épp az lehet az érdekes, h mivel lehet mást szekálni -ha olyan a közösség- az ember pedig nem szívesen teszi ki ilyennek a gyerekét.
Nekem is a dinka ugrott be egyből, mert ez olyan ritmusos h Dinka Zinka és jól lehet kántálni, miközben a gyerek ül majd a padban és veszi elő az uzsiját vagy játszik az udvaron.
Mi is épp név választás előtt állunk, és nem szeretnénk hétköznapit választani sem, és túl extrémet, különlegeset sem, csak azt szeretnénk, ha jól csengő neve lenne az amúgy tucat vezetéknévvel együtt... nekem pl. fiú névből a Lázár tetszik, de a leendő apuka szerint hivalkodó..
Nem egyszerű, mert egy életre választod azt a nevet neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!