Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kell bánni egy 7-illetv...

Hogyan kell bánni egy 7-illetve 9 éves gyerekkel? Első találkozáskor?

Figyelt kérdés
Tapasztalattal rendelkezők,komoly válaszát várom.
2012. jún. 25. 11:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Tudod, én csak az örök bölcsességet tudom hozzátenni: a gyerek kicsi(?:)), de nem hülye. Aki elkezd gügyögni, leereszkedően előadni magát, annak reszeltek...
2012. jún. 25. 16:57
 12/13 A kérdező kommentje:
Hű,jó segítségeket kaptam,köszönöm! Úgy értettem a kérdést, hogy ez a korosztály mennyire az a "megfogom a kezed a zebrán,cukimuki vagy" ilyesmi... És nem akarom hülye ötletekkel traktálni őket első találkozáskor, de mindenképp kérdezősködni fogok, ahogy tanácsoltátok. Bár a gyerekekkel talán a legnehezebb őszintének és határozottnak lenni, ugyanis ők még nem játsszák meg magukat, kimondják ha nem bírnak.mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2012. jún. 26. 18:41
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld előre kideríteni, mi az érdeklődési körük. Ha mondjuk tudod, hogy bolondul a kutyákért, akkor a beszélgetést simán tudod úgy fordítani, hogy elmesélsz egy érdekes élményedet egy kutyával (ugyanezt vonattal, autóval, bármivel megteheted) és ezzel lehetőség lesz rá, hogy a gyerek bekapcsolódjon a beszélgetésbe, vagy kérdezzen.

Én úgy emlékszem, gyerekként utáltam, ha a felnőttek elkezdtek kérdezgetni, a "mit szeretsz csinálni?" "Szereted az iskolát?" stb. minden érdeklődés nélküli kérdéseket... Egy ilyen korú gyereknél sokkal jobb, ha te tudsz annyira érdekessé válni a gyerek szemében, hogy ő kezdjen el kérdezgetni téged!

Ja és ha a gyerekek jelentősen alacsonyabbak nálad, akkor guggolj le köszönéskor-bemutatkozáskor, ne a nadrágszáradat kelljen néznie a gyereknek, hanem egyenesen a szemedbe nézhessen, és te az övébe.

2012. jún. 30. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!