Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti is bizalmatlanok vagytok...

Ti is bizalmatlanok vagytok mindenkivel szemben?

Figyelt kérdés
Bennem állandóan az van,hogy az,aki most barátkozik velem,úgyis ott fog egyszer hagyni,vagy már tervezgeti,hogy kifogásokkal leráz.Annyira félek attól,hogy egy hozzám közelálló ember elfordul tőlem,hogy egyszerűen nem merem magam kitenni ilyen csalódásnak,nem merek senkiben megbízni,mert félek,hogyha egyszer igazán odaadom valakinek a bizalmat,akkor baromi nagyot koppanok.Így inkább állandóan kételkedek,de ez meg rossz.Viszont nem tudom magam átállítani normális üzemmódba.Pszichológushoz már jártam évekig,de nem múlt el ez az érzés.Ilyenkor mit csináljak mégis?Verjem a fejem a falba,hogy hátha kiesik az agyam és akkor majd kiműtöm azt a rész,ami ezeket a rossz élményeket raktározza,amire a bizalmatlanságom visszavezethető?Nem tudom,mitévő legyek.De nagyon félek attól,hogyha igazán megismer valaki,akkor azonnal elfordul tőlem és ezt nem tudom legyőzni.23l

2012. jún. 24. 20:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Ismerős. Bár még mindig nem vagyok az a bizalmas típus, de elég érdekes volt a legutóbbi kapcsolatom, aminek azokat a részeit, amit élvezhettem volna, inkább elpazaroltam a kétkedésre. Talán még mindig meglenne, ha nem csinálom ezt, vagy akkor is véget ér, de legalább nem maradtam volna le arról is, ami ott volt nekem. Jobb híján azóta erre emlékeztetem magam akkor, mikor eszembe jut, hogy nem tudok bízni. Meg arra, hogy aki menni akar, az úgyis megy, függetlenül attól, hogy én bízom-e benne, vagy sem.
2012. jún. 24. 20:35
 2/6 A kérdező kommentje:
1 Ez igaz.Ha valaki menni akar,az akkor sem fog elfogadni,hogyha teljesen kiteszed érte a lelked és úgy változol meg,ahogy ő szeretné.De mi van,hogyha mindenki menni akar?
2012. jún. 24. 20:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Az emberekkel szemben többnyire a fokozatosság elvét alkalmazom. Nem tudom, mi van bennem, de viszonylag könnyen el tudom nyerni az emberek bizalmát, viszont nekem sokat kell bizonyítaniuk, hogy én is képes legyek legalább ennek töredékére. Szerencsére az utóbbi időben akadtak ilyen emberek az életemben, és de, ha egy dolgot megtanultam szánalmas kis életemben, akkor az a következő: soha, senkinek ne add ki magad teljesen.
2012. jún. 24. 20:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem akar mindenki menni. És ha mégis, hát akkor ez volt a sorsunk.

"úgy változol meg,ahogy ő szeretné."

Ez már másik téma, de ilyet meg nem szabad csinálni!

2012. jún. 24. 21:19
 5/6 anonim ***** válasza:
De volt már ilyen nagy csalódásod?Megcsaltak stb? Ha még nem,akkor feleslegesen aggódsz.Ha pedig már csaltak meg,szakítottak veled, vertek át, akkor is csak annyit tudok mondani, hogy ez a való világ...Csak a saját energiád pazarlod az aggodalmaskodással.Hidd el,akit meg akarnak csalni,azt úgyis megcsalják, átverik stb. De elárulom, hogy van egy csomó olyan pasi,akinek eszébe sincs megcsalni,vagy átverni,hanem képes tisztességesen visszautasítani, vagy épp megszerezni és veled lenni.
2012. jún. 24. 21:27
 6/6 anonim ***** válasza:
"El terror vence la persona, pero la persona vence el miedo...." vagyis: a rettegés legyőz, de az ember legyőzi a félelmet. Nem egészen erre vonatkozó idézet, de stimmel... Túl tudsz lépni ezen. és nem akar mindenki átverni/lelépni stb... Lesz hibaszázalék, de ennyi!!!
2012. jún. 25. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!