Most tudtam meg, hogy a barátom anyja kibeszélt a hátam mögött! Nem tudom, hogy ezt elmondjam e a barátomnak? Ő szeretné ha odaköltöznék hozzájuk de az anyja miatt nem merek mert tuti, hogy szakitás lenne a vége. Mit tegyek?
Szerintem is beszeld meg a baratoddal. Ha egy mod van ra, akkor ne koltozz oda, akkor inkabb alberletbe.
32/n
Ha mégis az odaköltözés mellett döntenétek ( természetesen a pletyka igazságáról előbb megkellene győzödnötök)akkor is van néhány fontos dolog,amit előzőleg tisztáznotok kell.
A lányomék 5 évig,a fiamék 8 évig laktak nálam.Mielőtt hozzámköltöztek,megbeszéltük a következőket:
Külön konyhán leszünk-e vagy együtt.(Mi külön voltunk,mert szerintem ez jobb volt )
Ki mennyit fizet a rezsibe,és hogy osztjuk meg a lakásban keletkező kisebb javítások költségeit ( elromlik a vízcsap stb.)A nagyobb javítások általában a tulajdonost illetik.
A közös helyiségeket ki takarítja ? Nem a napi mosogatásra,meg fürdőkád kimosásra gondolok,mert az evidens,hogy mindenki tegyen rendet maga után.Hanem az időnkénti nagyobb takarításokra.
A saját lakrészét mindenki maga tartja rendben.
Nagyon fontos megállapodni abban,hogy a saját lakrésze mindenkinek a magánterülete.Más csak hívásra,vagy ha fontos megbeszélnivaló vam,kopogtatás után lép csak be a másikhoz.
Attól,hogy együtt lakunk,biztosítanunk kell egymás számára a magánéletet.
Nálunk ez bevált,természetesen tartottuk is magunkat a megbeszéltekhez.Voltak ugyan néha kisebb viták,de soha nem veszekedtünk.A menyem pl.jobban szeretett ( még ma is ),mint a saját anyját.Ha kértek tanácsot,adtam,vagy én mondtam el a véleményem valamiről,de mindig rájuk bíztam,hogy azt megfogadják-e?Tudomásul vettem,hogy ők egy külön család,és a saját életüket kell élniük.Nagyanyám mondta mindig,hogy hagyni kell a fiatalokat,hogyha összevesznek,béküljenek ki a saját kenyerükön.És nagyon igaza volt.
Ha ezekben hármasban megtudtok állapodni,akkor együtt tudtok élni egymással,és sok későbbi vitát ellehet kerülni.Sok szerencsét és boldogságot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!