Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Követi a rossz mintát?

Követi a rossz mintát?

Figyelt kérdés

A párom családja nagyon zűrös.. elváltak a szülei, nagyszülei is..édes anyja elég gázos.. egyebek.

Szerintetek ha családapa lesz majd egyszer ugyanezt a rossz mintát fogja majd követni..Tapasztalatok?

Habár nem hsizem hogy együtt lesz majd családunk mert még túlfiatalok vagyunk ahhoz de azon vagyunk hogy ápoljuk a kapcsoaltunkat.. habár Ő nagyon sokszor felhozza azt hogy ha majd családunk lesz, összeköltözünk sokszor viccelődik ha majd asszonykája leszek ilyenek. ettől én kicsit..eléggé viszolygok de sose mondom neki mindig csak szolidan mosolygok. Szóval..szerintetek jó apa lesz majd egyszer?

2009. júl. 7. 03:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem értem, te nem igazán vagy oda érte ezek szerint? Hány évesek vagytok? Nem biztos, hogy a szülei mintáját követi. Vagy követi vagy elkerüli, de ha te így állsz a dolgokhoz, hogy nem vagy őszinte, már ebből adódhatnak problémák, még akkor sem, ha nem ott tartotok, hogy összeházasodjatok.
2009. júl. 7. 06:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet megmondani. A felmenőink tettei nem írnak le minket, vagy a személyiségünket. A nagyapám elitte a máját, meghalt születésem előtt, anyám erős dohányos, apám imád horgászni. Én sosem voltam részeg, soha nem gyújtottam rá és utálok horgászni, még a hal szagát sem tűröm el.

Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet rossz ember, de az ilyenben érdemes megbizonyosodni, pár hosszú év együttlét után, mielőtt függőségi kapcsolatot alakítasz ki vele egy összeköltözéssel, meg gyerekekkel.

Miért nem beszélsz vele erről a témáról őszintén? Lehet sok tanulságot le tudnál szűrni, ha a családjáról meg az aggodalmaidról szó esne.

2009. júl. 7. 06:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezt a problémát nagyon sokáig tudnám boncolgatni(gyermek pszichológusnak tanulok)!Hogy a gyermek eltanul e ilyeneket a szüleitől az a saját személyiségétől függ,hogy gyáva e változtatni vagy sem,és felismeri e hogy változtatni kell vagy sem!!!Az én párom nagyon rosszul szocializálódott(nevelést jelenti)mégis nagyon jó apa lesz belőle,mert az övé nem volt az!Viszont így az anyjára támaszkodva az ő hülyeségeit tanulta el,amit még sajnos kiverni sem tudnék belőle,amíg nem ismeri fel,hogy mi újság!Amikor anyukája hibáját említem,mindig felkapja a vizet,de nem értem miért,mindenki tudja,hogy mit csinál rosszul(persze nem k...vázom meg ilyenek)!

Szerintem azt mindenféle képpen mondd el a párodnak,hogy annyira nem szeretnél még belemélyedni a család dologba,hiszen még fiatal vagy hozzá(ha nem kor,akkor érzelmi alapon)!Azért kérdezd meg tőle,hogy ő mit gondol,milyen családotok lenne,így minden kiderül!Az is,hogy mit fog másként csinálni a rossz példa ellenére és az is,hogy ő meddig és milyen szinten gondolkodik a családról!

A volt párom 22 éves volt!Ő is folyton a családról beszélt,de én akkor még csak 18 voltam!Rendesen megijesztett ezzel,hiszen még nagyon fiatal voltam és még csak 1 hete jártunk!Egyszer megkérdeztem,hogy szerinte milyen lenne a képzelt családja,és elmondta,h a lánya 1 k... a fia meg egy casanova(dugógép)lesz!Akkor örültem neki,hogy nem vagyok hozzá még érett!És rátett egy lapáttal ez az egész,így elmondtam,hogy nekem ez a hozzáállás nem jön be,és én ezt még nem szeretném!Elhagytam,de nem bántam ,meg,mert most egy olyan SZERELMEM VAN,akitől nem sokára lesz egy gyönyörű fiam!Sok szerencsét az élethez! :D

2009. júl. 7. 07:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy gyorsat írok ide:

A volt férjem családja is hogy finoman fogalmazzak zilált volt. Amikor összekerültünk, ő kezdtett átállni az én hullámhosszomra. Aztán megházasodtunk és ő ugyanolyan munkakerülő lett, mint az apukája. Ha rákérdeztem dolgokra, akkor meg szemrebbenés nélkül belehazudott a képembe, ugyanúgy mint az anyukája... szóval hozta a "formát".

A barátnőm férjének a családtagjai kivétel nélkül az alkohol rabjai. Ezért aztán nem is dolgoznak, higiénia óne náluk. A barátnőm férje meg örül, hogy van neki szép kis felesége, a tenyerén hordozza, dolgozik, segít otthon. Szóval igényes, jóravaló ember.

De példának esetleg itt lehetek én is: anyám egy nemtörődöm, trehány , felelőtlen nő. A társadalmi kapcsolatai a nullára redukálódtak a viselkedése miatt (ő a nagy igazság bajnoka, majd ő jól megaszondja mindenkinek). Napi két doboz cigit szív el. 15 évesen már abortusza volt. Most 54 éves, de ha valamit kérdeznek tőle és nem tud, vagy nem akar válaszolni, akkor a vállát rángatja, meg cöcög mint egy szaros kamasz.

Apám - isten nyugosztalja - nem tudott a nőktől és az alkoholtól megszabadulni. Mondjuk dolgozni azért dolgozott.

Én 35 éves nő vagyok. Van 4 végzettségem,ebből 1 felsőfokű. Dolgozom, másodállásom is van. Most épp babucival gyeden vagyok. Cigit életemben egyet meg nem kóstoltam. Az alkoholra haragszom, arra is, aki feltalálta. A barátnőm szerint meg nemhogy rend van nálam, hanem beteges rendmániás vagyok.

Igyekszem jó kapcsolatban lenni a munkatársaimmal, szomszédokkal.

Szóval szerintem egy gyerek vagy azt csinálja, amit a szülőtől látott, vagy a tős-gyökeres ellenkezőjét.

2009. júl. 7. 08:24
 5/6 A kérdező kommentje:

"de ha te így állsz a dolgokhoz, hogy nem vagy őszinte, már ebből adódhatnak problémák"

miért nem vagyok őszinte?? egyzserűen úgy gondolom fiatal vagyok még ehhez, szeretem imádom és kész. nem akarom hozzávágni hogynekem nem kell család mer kitudja 1 év mulva mit gondolok. úgyis majd változik minden. de majd telik az idő, és majd alakul de én még egyetemre is jelentkezek azt is elvégzem oda se biztos h bekerülök elsőre meg minden.. majd alakul. nem hazudok, és nem nem vagyok őszinte, egyszerűen csak nem mondok semmit.

nagyon sok barátnőm mondha hogy úú h aneki lenne ilyen párjah ogy ilyeneket mondana neki. amúgy lassan 2 éve vagyunk együtt.

2009. júl. 7. 13:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy értette az a válaszoló, hogy ha csak mosolyogsz, közben odabent mást gondolsz, akkor nincs meg egy egyenes kommunikáció köztetek. Azt értem, hogy te annyira nem gondolod komolyan ezt a kapcsolatot, de véleményem szerint egy komoly kapcsolatba mindenképp beletartozik az őszinteség és egy olajozott kommunikáció van, ahol a tagok nem tartják meg maguknak a gondolataikat.

"Ő nagyon sokszor felhozza azt hogy ha majd családunk lesz, összeköltözünk sokszor viccelődik ha majd asszonykája leszek ilyenek. ettől én kicsit..eléggé viszolygok de sose mondom neki mindig csak szolidan mosolygok"

2009. júl. 7. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!