Nemsokára gyermekelhelyezésünk lesz, a kislány 3 éves. Én vagyok az anya. Mi alapján döntenek, hogy ki kapja meg?
jövedelem, milyen helye lenne a kicsinek - környezettanulmány
az sem mindegy, milyen ügy miatt jutottatok a gyermekelhelyezésig
egy szociális munkás
Minden körülményt megvizsgálnak: lakhatás, segítség (nagyszülők pl.), környezet, óvoda, ahova jár(na), stb. Ha szükséges, beszélnek az óvónőkkel, környezettanulmányt végeznek, végső esetben egy hozzáértő pszichológus a gyerekkel is elbeszélget.
Persze titeket is mindkettőtöket meghallgatnak majd.
Nem, már egyáltalán nem biztos.
De ezt leírtuk itt legalább ezerszer, többen is.
Ha az anya tud megfelelő lakhatást biztosítani, lehet ez egy albérletben is, akkor megkapja a gyereket. Hacsak nem alkoholista, ilyesmi.
Egy három éves kisgyerek lelkét tönkre is tenné, ha nem az anyjával élne.
Látom, hogy akármit mondunk, akár a fejünk tetejére állhatunk, ezt a tévhitet akkor sem lehet kiverni a fejetekből.
Na, nem baj, majd a konkrét esetek (nem feltétlenül a Kérdező esetére gondolok, hanem általában!) felnyitják a szemeteket! Ha már azoknak, akik ezzel foglalkoznak, nem hisztek...
Én úgy tudom, hogy 12 éves kortól már megkérdezik a gyerekeket, hogy kinél szeretnének inkább lenni.
Azalatt meg miért olyan hihetetlen, hogy az anyjukhoz jobban ragaszkodnak a gyerekek?
Ez az esetek igencsak túlnyomó többségében így van, akkor is, ha már nagyobb az a gyerek, pláne ilyen pici korban.
Főleg, ha lány. Neki még jobban hiányozna az anyja. Ilyet nem lehet tenni, hogy egy kislány ne az anyjával legyen. Hacsak nem alkalmatlan emberileg a nevelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!