Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akkor szüljön az is, aki nem...

Akkor szüljön az is, aki nem szereti a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Az általános "minden nőnek szülni kell" nézet miatt kérdezem. Tényleg annak is szülni kell, aki undorodik a csecsemőktől?
2012. jún. 22. 11:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Ne szüljön aki nem szereti a gyerekeket!
2012. jún. 22. 12:57
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, de miért érdekel ez? Így nem fogod tudni kiadni a mérged. Ha nem akarsz gyereket mert undorodsz tőlük akkor nem szülsz. Ennyi. De felesleges ezt költőien megkérdezni.
2012. jún. 22. 12:59
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, hogy aki nem akar gyereket, az miért hisztizik, hogy "jaj miééérrr kell nekemszülnöm?" Miért is kéne? Nem mindenki való szülőnek. Ha én hülye vagyok a matekhoz, nem szeretem, nem megy, nem érdekel, nem megyek matematikusnak. Feltehetőleg már az első vizsgán elperecelnék, ha egyáltalán felvennének....aki a gyerekeket nem szereti, ha meg is fogan véletlenül, akkor sem lesz jó anya. Miért is kéne tehát szülnie? Nem értem....szabadon választható hogy akarsz-e gyereket.
2012. jún. 22. 13:04
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Ki mond ilyen marhaságot hogy mindenki szüljön? Keress rá valamelyik kérdésben ezt már körbe jártuk. Csak az szüljön aki szeretetben fel tud nevelni egy gyereket. Többiek tiszteljék meg önmagukat, a születendő-szenvedő gyerekeiket, és a társadalmat, hogy nem szülnek, hanem egyéb más módon teszik hasznossá magukat.
2012. jún. 22. 13:16
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Neeeeem isten ments, hogy olyan szüljön, aki undorodik a csecsemőktől, nem szereti a gyerekeket! Ismét lenne egy gyerek, aki csak úgy lézeng a világban.
2012. jún. 22. 13:20
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, és tudtommal semmivel nem is kényszerÍtik ki, ezért értelmetlen a kérdés is.
2012. jún. 22. 14:13
 27/35 anonim ***** válasza:
87%
Minél alacsonyabb társadalmi státuszba tartozik valaki, annál nagyobb valószínűsége, hogy gyereke lesz. A cigányoknak sok gyerekük van. Sok tudós, művész, író, kutató nőnek meg egy sem. Szerintem inkább a negatív szelekció működik. Mint ahogy azt az Idiokrácia c. film is megfogalmazta. Egyébként kérdező, ne szülj gyereket, mások nézeteivel meg ne foglalkozz. A társadalomnak az az érdeke, hogy a nőket beszorítsa a háztartás/gyereknevelés ördögi körébe, ezért olyan elvárás-rendszert alakít ki, ami sok nőt, aki amúgy százszor jobb dolgot is tudna kezdeni magával, beállít a sorba.
2012. jún. 22. 14:52
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Az apácák nem szülnek gyereket:)

Amúgy, meg aki nem szereti a gyerekeket tényleg jobb, ha nem szűl.

2012. jún. 22. 15:54
 29/35 anonim ***** válasza:
69%

"Minél alacsonyabb társadalmi státuszba tartozik valaki, annál nagyobb valószínűsége, hogy gyereke lesz. A cigányoknak sok gyerekük van. Sok tudós, művész, író, kutató nőnek meg egy sem"

Ez nem társadalmi státusz magas vagy alacsony mivolta....hanem az illető foglalkozásúak jelleme. Ugyanis sok esetben egy művész, tudós magának való, nem szereti a társaságot, sokat van egyedül a gondolataival. Ezzel szemben sok orvosnőnek, ügyvédnőnek, tanárnőnek születik gyermeke, aki szerintem magasabban van azon a bizonyos ranglétrán mint valami elvont művészlélek, mégis van szép családja.

Sok nő fél a felelősségtől, attól, hogy fel kell adnia az életének egy részét, hogy onnantól örök életére felelős lesz valamiért, nem álmodozhat, gondolkodhat, tehet-vehet nyugodtan amikor akar. A gyerek felelősség, és nem való olyanoknak, akiknek tudnának megbirkózni vele, ez tény. Aki saját magának él, vagy magának és a munkájának, nekik nem való. Bár a kérdezőről - ezer bocs - számomra nem az jön le hogy elfoglalt atomtudósnő, hanem inkább az előbbi......

2012. jún. 22. 16:12
 30/35 anonim ***** válasza:
84%

"sok nőt, aki amúgy százszor jobb dolgot is tudna kezdeni magával, beállít a sorba."

Sok nő gyerek mellett is tud érvényesülni a szakmájában is, és mielőtt bárki rögtön ráugrik erre és azt mondja hogy "ja persze de az nem foglalkozik a gyerekével", ez nem igaz.

De tény és való: gyereket nevelni és sikeres nőnek lenni egyszerre csak annak megy, aki IGAZÁN KIVÁLÓ ember. Akinek egyszerre csak az egyik megy, az sem elítélendő, legalább bevallja, hogy egyszerre csak egyfelé tud koncentrálni.

2012. jún. 22. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!