Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akkor szüljön az is, aki nem...

Akkor szüljön az is, aki nem szereti a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Az általános "minden nőnek szülni kell" nézet miatt kérdezem. Tényleg annak is szülni kell, aki undorodik a csecsemőktől?
2012. jún. 22. 11:37
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
94%

"minden nő undorodik a csecsemőktől"

ezt én is erős túlzásnak tartom

11.56

2012. jún. 22. 11:57
 12/35 anonim ***** válasza:
76%

Mindenki azt csinál amit akar, nem kell hallgatni senkire.

Saját gyerekétől azért csak nem undorodhat valaki... bár tényleg ha nem tudnád elképzelni magad így, inkább ne szülj, mert az csak rossz lesz számodra és a gyermeked számára is.

Azért abba gondolj bele, ha egyszer öreg leszel, esetleg már a férjed is meghal, akkor nincs ki ott legyen melletted, elég rossz érzés lehet.

Az se lenne rossz megoldás ha szeretnél, de undorodsz a csecsemőkori életformájától, akkor fogadj örökbe egy szép fehér gyermeket.

2012. jún. 22. 12:00
 13/35 anonim ***** válasza:
66%

Nem,nem kell-nem kötelező minden nőnek szülni.Ha nem szeretnél gyermeket,akkor ne szülj.

De én,személy szerint,el sem tudnám képzelni,hogy majd ne legyen gyerekem.Ha lesz egy megfelelő társam és biztosítani tudjuk majd a gyerekvállaláshoz szükséges feltételeket,és mi is érettek,felkészültek leszünk rá,akkor minden további nélkül fogok szülni,akár többet is.De addig még biztosan van még jó pár munkával teli év...

Viszont,ha nagyon nem szeretnél gyermeket,akkor két dologra figyelj nagyon,az egyik,hogy folyamatosan védekezz,a másik pedig,hogy a párod ne legyen családcentrikus,mert ellenkező esetben akár komoly vitáitok is lehetnek...

26/L

2012. jún. 22. 12:01
 14/35 anonim ***** válasza:
55%

Én nem szeretem a gyerekeket, de ha arra gondolok, hogy lesz egy saját kislányom, akinek mondjuk olyan ízlése lesz, mint nekem, tudunk csajos programokat csinálni,ha nagy lesz, vagy egy fiam, aki a férjem jóképűségét és kreativitását örökli, akkor nagyon fellelkesülök.

Egy saját mindig más, magunkat látjuk benne. Más gyereke pedig hidegen hagy.

2012. jún. 22. 12:02
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen aki nem akar szülni az ne szüljön.

Nem tudom milyen társadalmi elvárásról beszéltek ti, akik mindig ezt a kérdést teszitek fel. Én nem tapasztalom. Sőt, szerintem a mi társadalmunkat pont az jellemzi, hogy kit érdekel más mit csinál, mindenki magával foglalkozik.

Szerintem egy nőnek sem tartanak kést a torkához, hogy szüljön. Ha meg valaki csak azért szül, mert fél a ( talán nem is létező) szúrós tekintetektől, az húzza le magát komolyan.

2012. jún. 22. 12:11
 16/35 anonim ***** válasza:
37%
Nem mindenki való szülőnek, vannak a természetnek defektjei, ezt a természetes szelekció kiszűri. Ebben semmi rossz sincs, sőt a jövő szempontjából és a társadalom szempontjából hasznos is. Az ember sem tud felülkerekedni az állati gyökerein.
2012. jún. 22. 12:12
 17/35 anonim ***** válasza:
65%

16-os, milyen undorító megfogalmazás ez??

Az egy dolog, hogy ezek szerint elítélsz mindenkit, aki nem szül, de fogd már vissza magad kicsit légyszíves!

2012. jún. 22. 12:13
 18/35 anonim ***** válasza:
66%

Nem kell szülni.

De nem értem, miért érzed azt hogy ezt bárki elvárja? Két kezemen meg tudom számolni hányszor kaptam meg face-to-face BKV-n, boltban vagy csak sétálás közben hogy ha nincs kinek lepasszolni a gyereket amikor megyek valahová akkor nem kellett volna megszülni. Én mai viszonyban fiatalon szültem (25 voltam) és bizony inkább azt mondták, hogy még ráértünk volna mint azt, hogy épp itt volt már az ideje. Pedig már 2 éve házasok voltunk.

2012. jún. 22. 12:27
 19/35 anonim ***** válasza:
85%
18-as vagyok: két kezemen NEM tudom megszámolni
2012. jún. 22. 12:29
 20/35 anonim ***** válasza:
76%

"16-os, milyen undorító megfogalmazás ez??

Az egy dolog, hogy ezek szerint elítélsz mindenkit, aki nem szül, de fogd már vissza magad kicsit légyszíves!"

Ez nem undorító, ez a tudományos megfogalmazás, érzelmek nélkül. Én biztos nem ítélek el senkit, akinek nincs gyereke. Miért lenne jobb egy gyerek életét örökre megnyomorítani, mentális beteggé nevelni? Én is nő vagyok, sajnálnám azt a gyereket. A természetes szelekció az emberi társadalomban is él, kár ezt tagadni.

2012. jún. 22. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!