Létezik olyan hogy anyatartás vagy hülyeség? Férjem elhagyott van 1 egyéves fiunk de válni nem akar a gyerekre ad valamennyi pénzt de a gyesből nem tudom fenttartani magunkat! Szóval létezik olyan h nekem is kelljen adnia valamennyit?
asszonytartást lehet kérni, de csak válással. Addig nem tudsz követelni semmit.
anyám is kérte , innen tudom, hogy van ilyen.
Házasság fennállása alatt ha már külön éltek a tartás feltétele az hogy az illető önhibáján kívül szoruljon rá és ne legyen érdemtelen, plusz ne veszélyeztesse a másik fél megélhetését. Gyermek gondozása miatti "munkaképtelenség" általában megalapozhatja.
ha viszont együtt éltek akkor is lehet kérni "tartásdíj" megállapítását ami azt jelenti, hogy a férjet kötelezik, hogy adja haza a jövedelmét.
Dehogyis. Gyerektartás és asszonytartás is kérhető, Magyarországon. A te esetedben jogos, biztosan megítélik. A válóperen még a férjnek is ki kell jelenteni a bíróság előtt, ha nem tart igényt férjtartásra.Neje ugyanúgy. Szerintem ebben az esetben jár neked, mivel abban a tudatban szültél, hogy el fog tartani, míg neveled a kicsi gyereket. Gondolom ebben állapodtatok meg anno. sürgősen bíróságra!És beszélj ügyvéddel. Közös megegyezéssel váljatok, az gyorsabb. Ügyvéd elmagyarázza neki, miért jobb ez neki is.
Van gyerekvédelmi támogatás is, érdeklődj az önkormányzat szociális irodáján! Nem ciki, a gyereket nézd! Ha béna vagy, akkor keresd fel a családsegítőt! Ott van ügyvéd is , a bíróságon meg a nép ügyvédje ingyen fogad, meghatározott órarend szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!