Fiam/22/dolgozik, de kér tölem pénzt, adtam még ha külön lakunk is, ahogy megtudtam játék gépekbe szórja, nem adtam aztán elmond mindennek a kocsmákban, mire rászoltak az ott ülök, hogy ugy nem beszélhet az édesapjárol, mit csináljak?
OFF: Sajnos úgy látom, hogy ez manapság 'divat'.
Nekem is van olyan rokonom, aki 30 feletti jól menő vállalkozó, kis vidéki faluban simán megkeresi a nettó 250 ezret, mégis hó végén egy fityingje sincs, az anyjától kunyerál.
Korábban kellene őket megtanítani beosztani, félretenni!
Kérdező, próbálj vele szépen beszélni párszor, ha nem megy sajnos nincs más választásodk, meg kell várni, amíg benő a feje lágya.
Nincs esetleg egy haverja, akivel jóban vagy, és segíthetne neked?
Most már nemigen tudsz mit tenni. Felnőtt, nagykorú, álljon meg a maga lábán, amit tehetsz, nem adsz neki egy fillért sem!
Most bármit is beszél a kocsmában, csak addig hisznek neki, amíg fizeti mások sörét. Abban a percben, ahogy elfogy a pénze, a haverok is elfogynak mellőle. A kocsmáros is "ki fogja rakni a szűrét". Max. azzal beszélj, hogy ne adjon neki hitelbe, mert az biztos, hogy te nem fogod a fiad helyett kifizetni a cekket.
Ettől kezdve nem lesznek "ivócimborák" a közelébe, sőt még olyan sem lesz, aki fizetne neki. Majd rájön, hogy azt, amit most tesz, hosszútávon nem lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!