Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy reagálnátok erre? Mit...

Ti hogy reagálnátok erre? Mit mondjak neki?

Figyelt kérdés

Párommal 1 éve vagyunk együtt. Ő/30 Én/24

Párom elmondása alapján soha egy korábbi barátnőjét nem mutatta be a családjának. (A leghosszabb 5 éves kapcsolatát sem) Azt mondta náluk ez nem szokás, majd a feleségét bemutatja. És szerinte jobban járnék ha nem találkoznék velük. Nagyon rosszul esett, amiket mondott. Először azt hittem, csak nem akar felvállalni és nem gondolja komolyan a kapcsolatunkat, ezért én is próbáltam így hozzáállni az egészhez. Csakhogy ahogy telt az idő párom tulajdonképp családtagnak érzi magát nálam, szüleim is nagyon szeretik és sokat van itt. Ezért kicsit rosszul érint, hogy én még csak a családját sem láttam, még futólag sem.

Elmondta, hogy testvérének eljegyzési vacsorája lesz és azon dünnyögött, hogy neki semmi kedve elmenni és hogy húzhatná ki magát a meghívás alól. Értetlenül álltam a dolgok előtt, mégiscsak a testréve és úgy gondoltam egy tökéletes alkalom arra, hogy végre bemutasson. Ennek a vége egy nagy veszekedés lett én pedig kifejetettem, hogy ezt én így nem tudom folytatni. Nem várom el tőle, hogy minden héten menjünk családlátogatóba hozzájuk, megértem hogy nem túl jó a kapcsolatukat (bár részleteket a mai napig nem tudok), de annyit elvárok hogy mutasson be.

Napokig nem is nagyon beszéltünk én mérges voltam és komolyan fontolgattam a szakítást. Aztán előállt azzal, hogy megmondta szüleinek, hogy engem is magával visz. Nagyon boldog voltam, úgy éreztem végre megtette ezt a nagy lépést. Tényleg komolyan gondolja. Nyomatékosítottam is benne, hogy ez akkor most már komoly..ő pedig azt válaszolta, hogy ő eddig is komolyan gondoltam és hozzátette..bemutat otthon, hogy lássák milyen gyönyörű és fantasztikus barátnője is volt. (Nem értettem miért mondja)..majd azzal folytatta, ha megismerem a családját, úgyis szakítani fogok vele.

Ezt azóta sem tudom hova tenni. Nem tudom, hogy még ezek után is örülhetek, hogy haza visz? Vagy miért mondta ezt nekem? Hogy reagáljak? Hogy kezeljem a helyzetet? Kicsit megijedtem. (Lehet nem kellett volna erősködnöm?)

2012. jún. 21. 00:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"És nem akar róla beszélni."

Kedves Kérdező, nekem se kedvenc témám, pedig általában szivesen beszélgetek mindenféléről. Tudod, van az az eset, amikor az ember az anyjáról szeretettel beszélni nem tud, gyűlölettel beszélni meg feleslegesnek érzi, meg hát van ezzel kapcsolatban valamiféle belső gátlás is.

2012. jún. 21. 01:03
 12/21 anonim ***** válasza:
27%
Ha nekem ilyet mondana valaki,hogy ha nem mutatom be akkor szakít,repülne mint a huzat ezerrel...Elmagyarázta,hogy rossz a viszony,akkor mit kell erősködni? Úristen... tedd össze a két kezed hogy nem dobott ki.
2012. jún. 21. 01:14
 13/21 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatnád a helyébe képzelni magad. Keress valami témát amiről nem szívesen beszélsz. Vagy ha nincs ilyen képzelj el valami olyan helyzetet, amiről nem szívesen beszélnél, ha olyasmi történt volna veled. Na most képzeld el, hogy nem akarod, de erőltetik és még szakítással is fenyegetnek. Jó lenne ez neked?

Igen, neked is úgy kellene hozzáállnod, mint anyukádnak. Fogadd el, hogy nem akar róla beszélni, hogy nem vágyik hozzájuk, és ha már ilyen családja volt, akkor szeresd úgy, hogy mellőled ne vágyjon el, ahogy a családja mellől.

Hasznos egy kapcsolatban a megértés.

2012. jún. 21. 01:18
 14/21 A kérdező kommentje:

Nem magyarázott el semmit. Egész eddig hallgatott. A veszekedésünk és majdnem szakítás után tudtam meg ezeket.

Nem tudom miért én vagyok a rossz, ha attól féltem párom azért nem mutat be otthon, mert nem vagyok neki fontos?!

2012. jún. 21. 01:19
 15/21 anonim ***** válasza:
"Nem tudom miért én vagyok a rossz, ha attól féltem párom azért nem mutat be otthon, mert nem vagyok neki fontos?!" - mert pont abba az egy kivételes dologba akarsz beleavatkozni, amihez egy komoly kapcsolatban, akár házasságban sincs közöd - a párod és az ő rokonsága kapcsolatába. Az tőled tök függetlenül létezik, és az az ő dolguk...
2012. jún. 21. 01:29
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan van valami oka amiért nem mutat be lehet akár molesztálták.. bármi...inkább arra törekednék, hogy EGYSZER indokolja meg hogy miért nem akarja és ennyi békén hagynám...
2012. jún. 21. 01:42
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem vagy rossz, csak értsd meg ha ő nem akar a családjával foglalkozni. Ha még a testvére eljegyzésére sem akar elmenni, akkor nem előtted játssza meg magát.
2012. jún. 21. 01:46
 18/21 A kérdező kommentje:

Így már értem, hogy minimális részleteket elmondott és nem fogom nyaggatni. De az előéletéhez hozzátartozik, hogy falta a nőket, senkit nem vett komolyan, az 5 éves kapcsolatot sem. félt a kötöttségektől és nem akarta elkötelezni magát.

Szerintem jogos volt a félelmem, hogy velem is csak szórakozik ha 1 év alatt nem akar bemutatni. Így már természetesen másképp látom a dolgokat.

És már rosszul érint, hogy erősködtem. nem akarom, kellemetlen helyzetben hozni és rákényszeríteni arra, amit nem akar. Ha nem akar elmenni az eljegyzésre, nem megyünk.

2012. jún. 21. 01:52
 19/21 anonim ***** válasza:
hát szerintem ezen részletek fényében is teljesen egyértelmű, hogy nem téged szégyell, hanem a családját. nem is értem hogy jutottál erre a következtetésre. sose volt olyan ismerősöd, barátod/barátnőd eddig, aki nem minta családban nőtt fel? szerintem kérj a barátodtól bocsánatot, hogy szekáltad, és biztosítsd, hogy elfogadod a döntését (már ha tényleg meg tudod érteni)
2012. jún. 21. 08:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Ugyan már Kérdező, 24 éves korodra eljuthattál volna arra a tapasztalati szintre, hogy rájöjj: attól, hogy téged a családod szeretetben és törődésben nevelt fel, ez sajnos nem mindenkinek adatott meg. Főleg, ha ezen a fórumon elolvastál már pár kérdést.

Miért nem fogadod el, hogy párod nincs és nem is akar jóban lenni a szüleivel? Miért nem tartod tiszteletben a döntését?

Előfordul, hogy az eljegyzési vacsorán másból sem fognak állni a szülei, mint az ő folyamatos megalázásából, ráadásul a te jelentlétedben. Ez sem neki, sem neked nem hiányzik. Vagy azt hiszed, hogy te mint egy jótündér majd rendet raksz a családban? Ugyan...még ha képes lennél rá, "jogod" akkor sem lenne, mivel ők nem a te családod.

2012. jún. 21. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!