Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért bánnak velem mostohagyer...

Miért bánnak velem mostohagyerekként?

Figyelt kérdés
Nem tizenéves lázadásról van szó. Felnőtt nő vagyok. Van 3 fiú tesóm. Ők és édesapám csináltak egy családi céget Svájcban. Engem szépen kihagytak belőle. De hogy lássam milyen kegyesek, a férjemet felvették melósnak. Februártól én intézem a cég itthoni dolgait. Egy huncut petákot nem kaptam még érte. Be se vagyok jelentve. Eddig volt egy indok hogy miért nem tudnak fizetni, de ez már megszűnt 2-3 hónapja. Most kiderült hogy gyermeket várok, megmondtam nekik hogy jó volna ha rendeződnének a dolgok és be lennék jelentve mert nem mindegy hogy mennyit kapok majd szülés után. Azt ígérték hogy júliustól be leszek jelentve. Megkérdeztem hogy legalább áprilisig visszamenőleg megkaphatnám a fizetésemet, és erre minden voltam csak fehér ember nem. Nyereséges a cég, nagyon jól megy nekik. Velem miért bánnak így? Miért hagytak ki eleve belőle?
2012. jún. 20. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A családot és a munkát sosem szabad összekeverni. Vagy elejétöl rendesen fizetnek (rendes szerzödés alapján), vagy nem is szabad belekezdeni.

Most csak anyni lehetöséged van, hogy ragaszkodsz a visszamenöleteg fizetéshez, vagy pedig feljelented öket. Ha ezzel fenyegetözöl - és adott esetben be is váltod, akkor hidd el, villámgyorsan fizetnek.

2012. jún. 20. 11:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha hagyod magad kihasználni, a legtöbb ember él a lehetőséggel.
2012. jún. 20. 11:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Közlöd velük, hogy nem dolgozol velük tovább ingyen, a te időd és fáradságod is benne van, ne higgyék, hogy csak a lábadat lógattad. Aztán keresnék egy saját melót. Nem lesz könnyű kisgyerekes anyukaként a munkaerő piacon de próba szerencse. Kezdd el élni a saját életed ők meg vacakoljanak egyedül a vállalkozásukkal. Ha valami probléma van vegyenek fel egy részmunkaidős ügyintézőt, vagy valami diákmelóst. Azért mert a családhoz tartozol még nem evidens, hogy te majd ingyen megcsinálod, ha belevágtak vigyék is a dolgot.

Egyébként meg szemétségnek tartom, ezt a fajta hozzáállást, másrészről meg tényleg csak azt lehet kihasználni, aki hagyja magát. De ezt az ember nem a saját családjától várja de egyre gyakrabban előfordul sajnos.

2012. jún. 20. 11:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is közöld velük, hogy köszi szépen de elég volt belőlük....
2012. jún. 20. 12:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van, csak akkor szerintem esélyem se lesz arra h egyáltalán kapjak bármit is.
2012. jún. 20. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!