Más is látja úgy, hogy túl gyakran csak úgy becsúszik egy gyerek sok kapcsolatban és meglepődnek mindig, holott szerintem csak nem fordítottak elég figyelmet a védekezésre?
Volt nem olyan rég egy lány itt, az oldalon, aki rendszeresen szedett fogamzásgátlót, nem felejtette el beszedni és nem is szedett semmilyen gyógyszert, ami csökkentette volna a hatását, mégis terhes lett.
De mondjuk azért ez tényleg elég ritka eset.
Én is fogamzásgátlóval védekezem, de mikor gyógyszert váltottam, az új gyógyszernél is ugyanúgy védekeztünk óvszerrel és nemcsak az első 2 hétben, hanem egész hónapban, mikor pedig antibiotikumot szedtem, akkor is használtunk óvszert. És sosem maradt még ki egy szem sem. De nem is lettem terhes, mikor nem akartam. Van amúgy egy kisfiúnk, ő tervezve volt, de amúgy azt hiszem megfelelően védekeztünk mindig, ezért másik baba nem csúszott be.
Szóval, ha tényleg nem abba az 1-2%-ban van az illető, akinél nem véd teljesen a fogamzásgátló, akkor szerintem is más a probléma. Ha gumival védekeznek, akkor pedig benne van a pakliban, hogy kiszakad, akkor pedig a védelem ellenére tényleg becsúszik. De hát, van az esemény utáni tabletta is ilyen esetekre. Már, ha észreveszik, hogy kiszakad.
Úgyhogy én azt gondolom, ha valaki tényleg rendesen odafigyel, akkor olyan könnyen azért tényleg nem csúszik be.
Mi speciel anno az exemmel óvszerrel védekeztünk, amikor láttuk, hogy gond van, azonnal elmentem az orvoshoz és irattam fel esemény utáni tablettát. Ez sem segített, méhen kívüli terhességem volt.
Sok embernél látom, hogy igen, becsúszott, de nem részletezi, így nem lehet tudni mi áll mögötte.
Haverom barátnője miután komolyra fordult a kapcsolatuk, fogamzásgátlót iratott fel (életében először), mint kiderült, abszolut nem használt neki és terhes lett, ráadásul úgy, hogy rendesen megjött neki.
Na igen nekem is fura,de semmi nem ad 100%-os védelmet,csak a zéró szex,vagy a sterilitás!:)
Az viszont igaz hogy ami elvileg a legbiztonságosabbnak számít az a tabletta,de arra is nagyon kell figyelni. Minden szemet bevettél e,időn belül,más gyógyszerek stb....
A "becsúszottnál" az estek nagy többségében "hiba csúszott a gépezetbe"!
Azért azt hajlamosak elfelejteni az emberek, hogy a szex az bizony elsősorban a fogantatásról szól. Olyan emberrel kell lefeküdni, akivel ha becsúszik a baba, akkor fel is nevelik.
Nem is értem hogyan képesek sokan bízni pusztán egy bogyóban. Simán ki lehetne egészíteni a naptár módszerrel.
Bár sokan a pharmatexben is megbíznak. Érdekes, hogy egyesek hisznek ilyesmiben, aztán meg csak pislognak ha teherbe esnek.
Én rezisztens lettem a fogamzásgátlóra. Az orvosok sem tudják miért. Két évig szedtem, minden oké volt (naptáraztunk és pharmatex krémet használtunk a "veszélyes" napokon). Aztán egy kellemes karácsonykor elfogyott a krém, de kockáztattam. Úgy voltam vele, hogy minimális a veszély. A páromnak pont nem sikerült kiszállni, hála apám forraltborának.
29.én megjött a menstruációm. Még egy hónapig szedtem a gyógyszert, és mentem új adagot íratni. A doki meg nézett, hogy hét hetes terhes vagyok. Az volt a mákom, hogy a szervezetem elutasította a mesterséges hormont, ezért az nem tudta károsítani a lányunkat.
Azóta a kis hölgy két éves, anyu-apu szeme fénye.
A szüleim mindíg naptáraztak, és az összes gyerek tervezett.
Na ez a csoda. 30 év alatt nem volt "becsúszás"
Anyámnak is becsúszott, pedig aztán rendesen védekeztek apámmal, mert a gyerek drágább dolog.
Szerintem nem lehet egyértelműen a felelőtlenségre kenni a többségnél sem.
Mondjuk az is fontos észrevétel, hogy van, aki egy pajkosabb pillantástól teherbe esik, míg más párok éveken át próbálkoznak eredménytelenül.
Az sem elhanyagolható, hogy bizony rengeteg felelőtlen ember van.
Én meg épp az állítólag legbiztonságosabb módszerben nem bízok. A tabletta mellett úgy teherbe lehet esni, hogy észre sem veszed, ráadásul felboríthatja a hormonháztartást, ami miatt a terhességed alatt is menstruálhatsz. (persze, erre van lehetőség tabi nélkül is)
Mi még mindig a gumi mellett vagyunk, mindezt kombináljuk a megszakítással, sose volt probléma. Ha lett volna, rögtön észrevehetjük, ott a 72 órás, ha nem segít, jöhet a "gyilkosság"
Nem a márkásat vesszük, mert ott is a reklámot kell megfizetni, nem a minőséget. A terhesenvérzős esetek elkerülésére pedig minden hónapban lehet venni tesztet, bár az sem mindig tuti, de már annyi ponton védve vagyunk, hogy az "úgymaradás" esélye tényleg minimális. A gumi mellett tudnék még órákig érvelni, mint pl. a fertőzések elkerülése(nem csak akkor lehet elkapni, ha fűvel-fával csináljuk). Persze - csak a leszólások elkerülése végett - ha valaki másképp csinálja, az ő dolga, nem szólok le senkit. (Majdnem)Mindegy, hogy hogy, csak ha nem akarnak gyereket, akkor tegyenek is ellene.
Írta az egyik válaszoló, hogy minek a szex, ha nem bízunk annyira a párunkban, hogy gyereket is vállaljunk. Nos, ez tény. DE: mi a helyzet azokkal a házasokkal akik nem akarnak/mernek gyereket vállalni soha? Szerintem sokkal fontosabb, hogy a két fél hasonlítson abban, amit a gyerekvállalásról gondol. Így elkerülhetőek lennének az ilyen esetek: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!