Hogyan lehet kibújni a szobafogságból?
10. Nah igen. Akik még rendesen meg voltak büntetve azoknak normálisabb a felfogásuk. Nem lettek ri..cok, nem piáltak 13 évesen ész nélkül..... stb. Ehez képes a mai fiatalok akik csak egy ennnyebennyét kapnak.... inkább hagyjuk is.
Igen az nem biztos h megbukott, mivel nem árulja el, de biztos megvan az oka amiért a szülők így döntöttek
Kibújni sehogy nem tudsz, főleg ha következetesen a szüleid.
Annyival tudsz segíteni magadon esetleg, hogy mindent szó/kérés nélkül elvégzel, segítesz a család többi tagjának, amiben csak tudsz - ha már úgysincs jobb dolgod, mert nem mehetsz sehova. Ha jól viselkedsz és jó irányba változtatsz azon, ami miatt büntetésben vagy, akkor biztosan előbb feloldják a szobafogságodat. (Persze akkor sem árt ezekből a dolgokból néhány dolgot megtartani, és így később talán elnézőbbek lesznek, ha hibázol.)
Szerintem az egyenes, becsületes út a legrövidebb, és ebből nem lehetnek újabb bonyodalmak, még több szobafogság.
Ja,ha magánügy, akkor bocsi, hogy beleszóltunk....
Ha az 1999 a neved mögött a születési éved, akkor bezonyám vannak dolgok amiért én is így megbüntetnélek.
De szerintem ne csalj. Ha látják, hogy együttműködsz biztos megenyhülnek a szüleid. Ha rajtakapnak, hogy szökdösöl nagyon nagyon hosszú időre elvesztheted a bizalmukat, ami a serdülőkor küszöbén nem egy jó indítás neked,
Ha magánügy,akkor tudjuk mit kell értenünk alatta.Ribiskedtél...Na én ezért még a netet is elvettem volna tőled,és most a gyk helyett az egri csillagok vagy valamelyik kötelező olvasmány felett görnyednél!
Szerintem örülj neki,hogy olyan szüleid vannak,akik büntetnek,mert ez azt jelenti,hogy szeretnek,törődnek veled,és csak a Te érdekedben tették!
Majd utólag,kb 15év múlva,belátod,hogy jól tették.Főleg,ha Isten őrizz,már valamelyikük nem lesz már Veled!
én egyik évben megbuktam matekból. tanultam nyáron mint a güzü, de nem voltam bezárva a 4 fal közé. elmehettem anyámékkal a Balatonra, mehettem bringázni, fagyizni.
jóideig nem kaptam semmilyen ajándékot, sem zsebpénzt. annak semmi értelme, hogy bezárjuk a gyereket a 40 fokba a lakásba, és még csak napfényt se lásson. anyám tudta, hogy síkhülye vagyok matekból, hiába tanultam egész évben, nem ment, és a tanár is pikkelt rám. a többi jegyem jó lett, szóval tudta, h nem hülye vagyok, csak inkább humános típus.
persze ha valami erkölcsileg kifogásolhatót tettél, akkor inkább gondolkodj el magadon. ez esetben jogosnak látom a büntit. nyald ki a lakást, és legalább azt kérd, h a barátnőid mehessenek át hozzád, vagy otthon csinálhass valami jót.
19esnek
Itt szerintem az alapvető hozzáállással van baj. Mert az egy dolog, hogy te tanultál és ennek ellenére megbuktál (mondjuk itt kérdéses a tanultál dolog, hacsak ez nem az egyetemen történt. Mivel én matematikai antitalemntum vagyok, de érettségi előtt 2x megcsináltam a zöldkönyvet oda vissza és jé, meglett a 2es) Mondjuk azt, hogy megtettél mindent, hogy ne juss el a szituációig, de ha már eljutottál beláttad, hogy változtatni kell rajta. A kérdező meg máris azt nézi hogyan bújhat ki a felelősség alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!