Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt valaki, aki 30 felett...

Van itt valaki, aki 30 felett szülte legelső gyerekét, miben láttátok hátrányát, vagy épp előnyét a később szülésnek, későbbi gyerekvállalásnak, mennyire kell felkötnöm a gatyám, mire számíthatok?

Figyelt kérdés
30 éves leszek idén és még nem szültem. Azt tapasztalom itt az oldalon, hogy a legtöbben 30 alatt szülnek és egynél több gyereket vállalnak. Tényleg ez az általánosabb? Nekem nem kell több gyerek szerintem egynél, de még egy-két éven belül nem szeretnék, mert még csak most fogok biológusit tanulni, vagy nővérnek külföldön és nem férne bele egy gyerek és nem is állok készen rá még. Viszont szeretnék pár éven belül, csak mindenki azzal ijesztget, hogy kifutok az időből, már idős leszek, szó szerint lelkiismeret furdalást keltenek bennem, hogyha most nem, akkor már soha nem vállaljak, mert túlkoros leszek. Nekem úgy alakult az életem, hogy későbbre tolódott minden, még csak most rakosgatom az életem építőköveit és mivel pár szint összedőlt, újra kell raknom. A tapasztalatotok, véleményetek, tanácsotok érdekelne erről a témáról. Köszönöm.

2012. jún. 18. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

Én 36 éves vagyok és két lányom van. 16 és 2 évesek :-)

Amikor 20 éves koromban megszültem az elsőt, még szeleburdi voltam, szinte még én is gyerek, így visszanézve. Viszont most annyira jó hogy van egy nagylányom aki egyben a legjobb barátnőm is :-) ( Itt látszik hogy a korkülönbség nem számít, mert le tudok menni "16 évesbe". Viszont két éve amikor szültem már felnőtt nő voltam, már sokkal nyugodtabb vagyok, lazán veszek mindent. Szerintem nyugodtan várj, akkor szülj amikor jól esik!! :-)

Én is gondolkozom még egy babán , még nemtudom mit hoz a sors.

Szurkolok Neked!

36.N

2012. jún. 18. 21:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekszemmel válaszolok neked, bár már 22 éves vagyok, anyu 32 évesen szült. Eddig sosem gondolkodtam azon jó-e, hogy később szült, minden természetes volt, jól tartja magát, nem is lógott ki a szülők soraiból. Igazán az egyetemi éveim alatt tanultam meg értékelni anyut, hogy milyen értékeket tudott a korából, tapasztalataiból fakadóan átadni nekem. A testvéremmel együtt sosem tartoztunk az átlagos tinikhez, nem buliztunk,balhéztunk,nyugodt, szép családi életünk volt mindig is. Az ellenpéldát barátnőmön és anyukáján látom, akit 18 évesen szült. Jelenleg anyukája válni akar,mert nem élte ki magát, "tönkretette a férje a lánya" az életét, hogy túl korán kellett ilyen szerepbe csöppennie. 40 évesen pedig a szerelmet keresi társkereső oldalakon, randizgat másokkal az elrontott élete miatt, a legfontosabb neki pedig, hogy a műkörme színe a ruhájához passzoljon, sosem anyukaként viselkedik, csak barátnőként, ezt pedig megszenvedi a barátnőm. De általánosítani nem akarok, példa volt. Nem késtél el szerintem,nyugodj meg! :)
2012. jún. 18. 22:12
 13/14 anonim ***** válasza:
Az én anyám azt mondja, hogy megbánta, hogy nem 30 alatt szült, mivel a családunkban a gyereknevelés jó része rá maradt (apa nem hagyott el minket, csak nem volt érett érzelmileg az apaságra, meg nem is volt nagyon kedve hozzá, ezért inkább csak fizette a számlákat és naponta fél-egy órára leült velünk játszani vagy mesét nézni), és ezt negyvenévesen már nemigen bírta, meg azt mondta, hogy ötvenévesen nem egyetemista gyerekeket akar anyagilag támogatni, hanem unokázni és utazgatni.
2018. jan. 24. 12:52
 14/14 anonim ***** válasza:

36 voltam mikor született az egyszem lányom, már 12 eves. Mázlim volt mert a szülés előtt 8 nappal meg dolgoztam, jól bírtam magam, nem volt semmi bajom, csak az utolsó héten a derekam fájt nagyon. Természetes úton szültem 4 óra alatt, minden rendben volt, akárcsak a nagykonyvben. A mi baráti körünkben mindenki 35 felett szült, a 36 evemmel meg én voltam az első, a többiek 38-39 voltak, már mindegyik gyerek iskolás.

Én semmi hátrányára nem látom, nem érzem, ha újra kezdeném, most is így tennék. Előtte tanultunk, utaztunk, megvolt a karrier építés is, ami ma már abszolút nem érdekel.

Anyum 34 volt amikor engem szült, én sem éreztem ennek soha hátrányát, halustemnek most is megvan, jól van, pedig már 80 feletti.

2020. máj. 10. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!