Van itt valaki, aki 30 felett szülte legelső gyerekét, miben láttátok hátrányát, vagy épp előnyét a később szülésnek, későbbi gyerekvállalásnak, mennyire kell felkötnöm a gatyám, mire számíthatok?
Nekem nincs gyerekem, nem is lesz, de anyukám 33 évesen szült. Egyke vagyok, és ő a legjobb barátnőm.
De persze ez nem ma volt...
Hát 30 felett azért veszélyes a terhesség.Mamának is, és a babának is.Engem anyukám 35 évesen szült, és a végén már kórházban feküdt velem.
Ha valaki elmondhatja, hogy "na most jó minden a babához", az igazán szerencsés ember.Mindig ledől valami, mindig vannak buktatók..de az írásodból sugárzik, hogy te még nem akarsz gyereket.Így szerintem nem kérdés, hogy mit kell tenned.
Ha egészséges vagy nincs hátránya még most.
Majd csak 50-55-60 évesen érzed, amikor nem leszel elég energikus, hogy a felnőtt gyerekedet támogasd, akár anyagilag akár másképpen.
én és szinte minden barátunk, ismerősünk 35 körül szülte az első gyereket. (Egyetem,munka, másod, harmaddiploma, jóállás és utána gyerek)
Az orvosok szerint ma már 40 éves korig nincs gond az első gyerek szülésével, hiszen minden eltolódott 10 évvel (ahogy a klimax is mamár 50 év felett jelentkezik a nők 90%-ánál)
Tehát nincs mitől tartanod és szerintem el se vagy késve, sőt a társadalom is teljesen normálisnak tartja, ha valaki 35 felett szül.
Amit magamnál tapasztaltam, sokkal türelmesebb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabbak a késői mamák, sőt sokkal fiatalosabbak is. (én ma is naponta futok, úszom, kilóra annyi vagyokmint 18 évesen. Sok huszonéves aki szintén szült 3 gyereket meg úgy néz ki mintha az anyám lenne. Látom az oviban,iskolában őket. N
Anyám 40 évesen szült. Mivel sportol, nem hagyja el magát, most, 70 évesen is fitt, energikus. Kinéz 50-nek.
Nem a koron múlik.
Előny:
- Érettebben vagy anya, jobban láthatod a dolgokat.
- Megvan az anyagi egzisztenciád.
- Több ismeretet adhatsz át a gyerekednek.
Hátrány:
- Genetikai problémák, betegségek előfordulásának az esélye többszörösére nő. Nagyobb az esély, hogy beteg gyereked születik.
- Kevesebbet élhetsz a gyerekeddel, esetleg nem élheted meg, hogy nagymama vagy dédi legyél. Ebből fakadóan nem tudsz annyit segíteni neki.
- Több lehet a konfliktus, mert 50 évesen leszel egy tinédzser anyukája. Türelmetlen lehetsz, és a generációs szakadék állhat fenn. Ez nem feltétlenül van így, de én több osztálytársamnál tapasztaltam.
- Neked egy kis pisissel kell még foglalkoznod, amikor már a nyugalmat és pihenést igényelnéd.
Mindezek természetesen egyénenként változnak. Nem mindenki való szülőnek sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!