Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mondjon nekem valaki valami...

Mondjon nekem valaki valami okosat, hogy tegyem tul magam súlyos lelkiismeret furdaláson?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt a párommal, mindketten elváltunk a párunktól. Mindkettőnknek vannak gyerekek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egymásért váltunk el. Az én férjem túl tudta magát tenni ezen, eli a saját életét, a gyerek miatt is sikerült jó viszonyt kialakitani. Az ő volt felesége viszont megkeseriti minden napunkat. Imádjuk egymást, de ez a folytonos terror kikészit. Állandó bosszút forral és sajnos nem enyhül, sőt egyre nagyobb hülyeségei vannak, bár már előttem is pszichologushoz járt, most nem hajlandó. Mindenki szenved.bár ezerszer megbeszéltük már...nekem mégis iszonyatos lelkiismeretfurdalásom támad minden egyes bosszú forraló akciója után....és hiába mondja nekem az egész család,hogy már régen tönkrement a házasságuk...nem tudom,hogyan kezeljem?????????sajnálom őt nagyon,minden balhé ellenére...pedig már sokszor bűncselekmény határát súroljaák a tettei!!sajnálom,mert szerintem egy beteg ember....segiteni nem tudok,nem is engedné...de szeretném végre a saját életemet élni..hogyan?
2009. júl. 5. 21:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok reményed van.

Az oldaná meg a helyzetedet ha a nő újra párkapcsolatban élne, netán újra férjez menne, de még ez sem garancia arra hogy titeket békén hagy. Ha a párod nem áll a sarkára és nem véd meg téged és a kapcsolatotokat a támadásokkal, zaklatásokkal szemben tönkre fog menni a szerelmetek.

Ha nem történik semmi változás, lép ki a kapcsolatból, mert bele fogsz rokkanni, hidd el nem érdemes feláldozni magad.

2009. júl. 5. 21:49
 2/18 anonim válasza:
88%

Szia!És ha a párod beszélne vele?Illetve az ő rokonaival,hogy már ez így nem mehet tovább és cselekedjenek,kezeltesék a dolgot.És úgye bár az ex-nek is fel kéne nyitni a szemét,hogy ez a saját gyermekének i rossz és ezzel a folytonos bosszúval neki is tönkre teszi az életét.

Sok sikert és kitartást!

2009. júl. 5. 21:51
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Jó messzire menni? Elég okos? Sajnos tudom, hogy nem lehetséges, nem tudja az ember ilyen könnyen maga mögött hagyni a múltját. A lelkiismereteddel magadnak kell elszámolnod, másnak nem tartozol felelőséggel, sem magyarázattal. Ha a férjed nem tud hatni az exére, gondolom te sem fogsz tudni, de esetleg, hogy magadnak se mondhasd, hogy nem próbáltál meg mindent, egyszer megpróbálhatnál beszélni vele. Úgy hiszem teljesen felesleges, mert vannak emberek, akik egyszerűen nem tudnak tovább lépni, és mindenre hajlandóak, csak, hogy vissza tudják állitani a régi állapotot. Sajnos nem tudok neked tanácsot adni, találj valamit, amiben reménykedhetsz,(gyerekek befejezik az iskolát pl.) addig meg tűrj!
2009. júl. 5. 21:59
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlen ment tönkre a házassága a nőnek, nem csak te tehetsz arról, hogy kilépett a férfi és melletted kötött ki. Hisz, miért tenne ilyet egy férfi a feleségével, ha szereti? Nem szerette, hanem téged megszeretett, és nem akart vele együtt lenni. Semmi okod a lelkiismeret furdalásra, hisz önszántából döntött így a mostani férjed, hogy otthagyja.

Ha valamit tesz az a nő, fel kell jelenteni, legjobb, ha valahogy bizonyítékot is tudtok csatolni. Fotó, videó, akármi!

Szégyen a futás, de hasznos: ha nem lehet rendőrségi beavatkozást alkalmazni, valahogy el kéne költözni, hogy ne tudjon róla, hol laktok! Beszólni a melóhelyre is, hogy senkinek ne adják ki az új címeteket, valahogy titkosítani a dolgokat, hogy még véletlen se jöjjön rá!

Nem fog titeket békén hagyni, nem hiszem, hogy belátná, nem a te hibád, hogy otthagyta a férje! Hisz, ha most így viselkedik, akkor milyen volt előtte?

2009. júl. 6. 11:28
 5/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a segitő próbálkozásokat,de ezt már mind próbáltuk...még valami hogy lássátok milyen ember is az a nő....a párom vállalkozó.Mindent ott kellet hagyjon a váláskor, a puszta fenekével jött el...hatalmas házat,nyaralót,két autót,motort és több milliót a bankban.Csak azért hogy a nő visszaadja neki a vállalkozását(az ő nevén volt)és a szabadságát.Mi 2 évig éltünk 9 nm-es albérletben,mostanra jöttünk egyenesbe.Havi 100 ezret fizet gyerekekenként,mégis minden lélegzetével a bosszut forralja.a gyerekeit is uszitja...hiába próbál szót érteni vele,képtelenség...már majdnem verekedéssé fajultak a dolgok.semmi bnem szánmit neki,még az sem hogy én időközben rákbeteg lettem...most már a párom is kezd ijesztő tüneteket produkálni,nagyon féltem őt..komolyan nem tudom mit tehetnék????beszéljek vel?de hogyan?adjatok nekem tanácsot,mert nagyon szeretem a páromat és nem tudnánk egymás nélkül élni....
2009. júl. 7. 14:59
 6/18 anonim válasza:

sziaszotk...nos, azóta eltelt nem kis idő, de a helyzet semmit nem változott...sőt...legnagyobb meglepetésemre megtaláltuk a párom kislányának levelét, amit ide írt erre az oldalra...sokkal-sokkal részletesebben,mint én..kérlek titeket olvassátok el és adjatok tanácsot!a kérdést megtaláljatok a

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__91..

ez sokkal jobban felfedi a rideg valóságot!

2010. aug. 28. 10:06
 7/18 A kérdező kommentje:
bocsi az utolsó hozzászólást én írtam, másik email cimről..szóval rátaláltunk a párom kislányának segélykiálltására...olvassátok el, mi megkönnyeztük..
2010. aug. 28. 10:11
 8/18 anonim ***** válasza:
74%

Figyelj, a lelkiismeret-furdalásod jogos. Végülis huzamosabb ideig megcsalta a férje veled. Hozzájárultál a megalázásához. Most az egy dolog, hogy korábban is voltak pszichés problémái (amiről nem biztos, hogy tehet, hiszen valaki úgy születik), de azért a megaláztatás még gondolom rárakott egy jópár lapáttal. Nagyon nehéz lehet ám 40, 50 évesen nőként egyedül maradni, miután felnevelte a gyerekeket és kiszolgálta évtizedekig a félreqró férjét. Figyelj, engem még soha nem csalt meg senki, de tökre megértem a volt feleséget.

Ja, elolvastam a lány kérdését is. Látom, bebeszéltétek neki, hogy az a lényeg, hogy az apja otthagyta a házat meg a pénzt, meg hogy váó, az új nővel mennyire előre jutott (anyagilag) persze. Figyelj kérdező, mondta már neked valaki, hogy pénzzel nem tudod kompenzálni azt, ha valakit becsaptál, megaláztál, belérúgtál? Inkább menj oda a volt feleség elé, és kérj tőle bocsánatot, amiért tönkretetted az életét. És légyszíves ne fordítsd ellene a gyerekeit is, mert neki már senki nem maradt rajtuk kívül.

2010. aug. 30. 09:40
 9/18 anonim ***** válasza:
59%
Én sem viselkednék másképp veled, ha elvennéd a gyerekei apját.Mit érdekelne, h mit hagy nekem, ha egyszer elment?Az más, h elválunk és utána ismerkedik meg vkvel, azt tolerálnám, de amit ti csináltatok, azt nem.
2010. aug. 30. 10:14
 10/18 anonim ***** válasza:
53%
Na, elolvastam a gyerek véleményét is, csodás történet. Győzzétek meg róla, hogy rúgjon ő is egy jó nagyot az anyjába, végül is Ti csak az anyja egész életéből csináltatok bohócot, szegény állandóan dolgozó vállalkozó apukának alig maradt ideje becsajozni az ingyenélő felesége mellett. Megpróbáltad már az asszony helyébe képzelni Magadat?
2010. aug. 30. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!