Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell csalódnom állandóan...

Miért kell csalódnom állandóan az emberekben, legfőképp a családomban is?

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem,anyósommal jó a kapcsolatom.De tegnap kiderült,hogy tévedtem.Eddig sokszor összeugrottunk a férjemmel,mert a családi ügyeket illetően más véleményen voltunk.Most volt egy családi összejövetel.Kiderült,hogy a sógornőméknek nagy szívfájdalma,hogy egyszer,mikor nálunk voltak,nem laktak jól és máshol kellett enniük.Ez évekkel ezelőtt volt.Csak azt nem értem,mikor,mert mikor hozzánk jöttek mindig a legfinomabb ételeket csináltam és annyit,hogy maradt is még 2 napra.Erre tegnap jön az anyósom,hogy a férjemmel mindketten olyanok vagyunk,mint a f...om.Mert mikor egyszer ott volt nálunk vagy 5 éve,akkor nem jutott neki,csak a kenyér vége.Biztos vagyok benne,hogy akkor is kérdeztem,menjek-e boltba,ő meg azt mondta,hogy ne.Meg az a szokása,hogy előző este 7-8-kor bejelenti,hogy akkor másnap reggel 7-kor ott van nálunk és menjünk ki elé a buszhoz/vonathoz.

Az nem baj,hogy tavaly január óta készül eljönni hozzánk,akik 40 km-re lakunk,de nem tud,mert szar a közlekedés.De a lányához el tud menni,aki 300 km-re lakik és akihez 5 órát kell utazni,meg átszállni kb 5x.

Én meg azért vagyok szar anya,mert nem próbálgatom mindenhogyan a gyerekembe belenyomni azokat az ételeket,amiket nem szeret.Pl nem eszi meg a piros színű gyümölcsöt,zöldséget.De nekem akkor is erőltetnem kell.Vagy leturmixolni,vagy elcsipkedni.Mert a másik unokájánál a nagymama a kenőmájasba passzírozott egy kis darab paradicsomot és milyen frankó nő.Igaz,hogy a kislány két évesen nem eszik egyedül,nem lehet neki nemet mondani semmire,mert egy elkényeztetett liba.És azért is szar vagyok,mert nem veszek echinácia cseppet a gyerek immunrendszerének az erősítésére.Mert akkor így hetente beteg lesz.Tudni kell,hogy február végén kezdte a bölcsit és havonta 1 hetet itthon van,mert köhög,meg folyik az orra.De szerintem ez normális,új közösség,új bacik.De ő is gondozónőként dolgozott bölcsiben,meg felnevelt 3 gyereket.De arra nem volt még képes két és fél év alatt,hogy egy csomag pelust vegyen az unokájának.

Állandóan a másik unokája nevén szólítja a fiamat(a másik unoka lány),a kislány már kakil bilibe,közölte a fiammal,hogy te is bilizzél,mert a másik már bilizik.A fiam nem nagyon akar beszélni,a kislány már beszélget.Erre közli:hát,csak megszólal már a fiam is.És szembe áll vele és mint egy elmeroggyantnak hangosan artikulál az arcába.Meg mondjad már hogy mama,mert a kislány milyen szépen mondja.

Ja és persze szembe mindig megy a vigyorgás,de a hátunk mögött meg ez megy.Mi nem tudunk semmit jól csinálni.Az építkezésünk nem halad,állandóan jön,hogy miért nem fogadunk embert.De egyszer eszébe nem jutott volna,hogy azt mondja,akkor eljövök,vigyázok a kicsire,hogy mindketten el tudjatok menni dolgozni.

Unom az egészet.Most megy majd a fiam hozzá,de szívem szerint el sem engedném.Csak nem tudok itthon maradni.

És legjobban az bánt,hogy én mellé álltam,igyekeztem a két nagymama között egyformán elosztani az időt.De ezek után befejeztem.

2012. jún. 18. 06:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindent leírtatok, amit a kérdés kapcsán le lehet írni. Annyit tennék esetleg hozzá, hogy ha azt látja, hogy nem tud benned kétséget ébreszteni és te továbbra is tudod, hogy jó anya és jó feleség vagy, előbb-utóbb feladja. Az egész arra megy ki, hogy bebizonyítsa(mégis kinek?)hogy a lánya jobb anya és jobb feleség, mint a menye, mert ha ezt nem sikerül bizonyítania(továbbra is kérdéses, hogy kinek)az az ő nevelési módszereinek a kudarcát jelenti. Te ne versenyezz és a gyerekedet se kényszerítsd a versengésbe. Hagyd a maga tempójában fejlődni. Előbb- utóbb folyékonyan fog beszélni és valószínűleg a pelenkát is el fogja hagyni. Én is azt furcsállom, amit már egyik kedves válaszoló is említett. Anyósod elérte a nagymamakort úgy hogy gyerekgondozással foglalkozott és ennyire ne legyen fogalma a gyerekek közti különbségről ez kimeríti a pályatévesztés fogalmát. Diplomatikus legyél, ne akarj a jóindulatába férkőzni és főleg ne vágasd le a hajadat. -:))Szia!
2012. jún. 18. 09:41
 12/12 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszokat!tényleg jó volt,hogy legalább leírhattam,mert így megtudtam,hogy idegenek szemében sem teljesen normális,amit anyós csinál.

nem egész életében volt gondozónő,csak addig,míg a legkisebb fia bölcsis volt,mert nem lehetett leválasztani róla.az én fiamat meg csúfolja,hogy anyja majma,mert ragaszkodik hozzám.

egyébként megpróbáltuk a beszéljük meg a problémákat témakört is,de nem működött,mert vagy hülyék vagyunk,mert az akkor is úgy van,ahogy ők gondolják,vagy hogy merünk olyat mondani.pl sütöttek pogácsát,nem ízlett,megmondta a férjem,hogy nem jó,erre mi voltunk a szar szemetek.

2012. jún. 18. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!