Hogy törjek ki ebből? Próbáltam de nem megy ráadás van két húgom is és miattuk mindent megtennék.
Figyelt kérdés
17 éves vagyok (1 hónap múlva 18) van egy 5 és egy 2 éves húgom. Anyukám itthon van a kisebbik tesómmal apumnak pedig 2 éve nincs munkája. A családot én tartom el áruházakban takarítok árut töltök vattacukrot árulok és most mivel jön a nyár ugyanaz lesz mint tavaly. Ha nem megyek dolgozni egész nap a tesóimra kell figyelnem etetni fürdetni játszanom velük, ha melózom általában 10-től este fél7-ig vagyok és holt fáradtan hazamegyek és minden tiszta rumli akkor neki állok mosogatni de közben jönnek ki a húgomék hogy éhesek alig kaptam kaját egész nap ki voltak zavarva az udvarra és tiszta mocskosak is szóval fürdetnem akkor is nekem kellett őket. reggel kezdhetem az egészet előröl. 2 napozni szoktam másnap 1-től kell mennem este fél10-ig vagyok hazaérek kb fél11 és reggel 6-kor már húgomék keltenek hogy adjak reggelit nekik meg minden. Nulla szabadidő 45 ezret keresek meg és 40 ezer megy a szüleimnek és még le vagyok szúrva hogy minek kell nekem 5 ezer ft. volt már olyan hogy vattacukrot árultam reggel 7-től olyan éjfélig és még elpakoltam meg minden haza vitt a főnök olyan fél4 felé hazaértem és nem aludhattam semmit hanem akkor ha már hoztál haza pénzt akkor menj ki a piacra meg bla bla volt olyan hogy 4 napon keresztül nem aludtam semmit mert annyit dolgoztam. Ez miatt a tanulmányaimra sem tudok koncentrálni épp hogy mindenből átmentem jövőre pedig érettségi azt sem tudom hogy hogy fogok átmenni. Nem tudom mit tegyek lassan már elköltözhetek itthonról de félek hogy akkor mi lesz a testvéreimmel annyira erős pedig nem vagyok vigyem őket. Valami segítséget kérhetek és most szolok nem kitaláltam2012. jún. 17. 23:24
21/22 anonim válasza:
uhh, szegénykém:(( hát szerintem, ha elköltöznél, és vinnéd a húgaidat magaddal, az még mindig jobb lenne, mint melléjük eltartani a szüleidet is. ha 18leszel kérheted, h hozzád utalják a gyerekek után járó pénzt. addig meg gyűjtögess, rakj félre, stb, hogy ott tudjátok hagyni a szüleidet. innen meg már költözhetsz olyan helyre velük, ahol ingyenes a bölcsi, és mondjuk több/jobb a munkalehetőség (bár ált ilyen helyeken az albérlet is drágább, de lehet, h szerencséd lesz).
22/22 A kérdező kommentje:
3 nap és 18 leszek. Mamához elköltözhetek és beszóltam a gyámügyre hogy kérem a húgaimat is ki jöttek megnézni hogy mi a helyzet és látták hogy apu nem volt józan és a körülmények sem jók két kis gyerek nevelésére elindítottak egy eljárást hogy é nevelhessem a gyerekeket mamám pedig mindenbe segít amibe csak tud lehet hogy nehézkesen de a lényeg hogy a babáim velem lehetnek
2012. jún. 29. 22:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!