Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzem magam kihasználtna...

Miért érzem magam kihasználtnak? Tényleg az vagyok, vagy csak túllelkizem az egészet?

Figyelt kérdés

Egyre kihasználtabbnak érzem magam.

35 éves vagyok, kicsi babával, egy éves házassággal.

Félreértés ne essék, nem akarok beállni a férjeket és anyósokat szidók sorába, azt tartom, együtt kell élni, elfogadni mindenkinek a természetét és kész.

De ha én ilyen vagyok, akkor rám miért nem lehet néha odafigyelni?

Oké, a férjem igyekszik, dolgozik. Mellette családi ház. Sokszor megosztjuk egymás közt a házimunkát, kertet, stb..mert baba mellett is dolgozom, úgyhogy nem könnyű. DE! Időről időre szépen "átnyomja" rám a feladatokat. Nem szólok, oké, dolga van, most sok a munkahelyen, stb. Aztán egy-két hét alatt azon veszem észre magam, hogy ki sem látszom a háztartásból, éjjel nyomom a számítógépet a munkámmal éjfél-egyig, reggel kelek a férjemmel hatkor. És ez neki természetes. Közben meg sorolja, hogy jaj-jaj, mi nincs még kész. (Nem mondja, hogy nekem kellene megcsinálnom, csak érezteti.) Hiába szólok szépen-csúnyán bárhogy még ő háborodik fel. Egy-egy ilyen után aztán pár hétig megint segítőkész...

A másik gondom: persze anyós.

Nem lakunk velük. Nekem családi házam volt, mikor férjhez mentem, odajött lakni a férjem. Nem tolakodóak a szülei, de pl. előszeretettel vesznek olyat ajándékba, ami már van. Tudják is, hogy van, de közlik: cseréljétek le! A múltkor hoztak egy sz..r leértékelt Orion mikorsütőt. Nekem Samsung van, kb. kétszer olyan az értéke, mégis be kellett dobozolni és levinni a műhelybe.

A múltkor az apósomnak kb. 5 percet várnia kellett rám, mert egy régi ismerőssel összefutottam az úton és szólt hozzám pár szót. Papa rögtön meg is jegyezte, hogy neki melege van, aszitte, már ki se jövök az uszodából (jelzem, nem hívtam, én is autóval voltam, csak meglátták, hogy ott vagyunk.)

A konyhánk felújítás alatt van, főzni is alig tudok benne. Erre küldenek félig kész lángost (még ki kell nyújtani, szaggatni, kisütni). Vettek a férjemnek egy fagyigépet, ami egy ésszerűtlen kacat, és amiért nem vackolok most vele (felújítás, befőzés, kert, vasárnapi főzés mellett) a férjem "struccol". (Van itthon süti is, jégkrém is, nem édességhiánya van, egyszerűen az a baj, hogy nem csóválom a farkam a boldogságtól.)

Ő nem szól nekik, én meg nem akarok, pedig forr bennem a méreg.

Úgy érzem, addig vagyok jó, amig mindent úgy csinálok, ahogy ők akarják. Ha megszólalok, jön a lelki terror, éreztetik, hogy én vagyok a rossz, minden jó lenne, ha én nem "hisztiznék".

Szerintetek?

2009. júl. 5. 13:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%
Attól függ, nekik mennyi dolguk van. Lehet, hogy nekik sem sokkal jobb.
2009. júl. 5. 16:28
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

velem is ez van, csak nekem nincs babám. Úgy érzem,hogy amit másnak szabad, nekem nem. Megszokták, ha nekem nem jó valami, hozzá teszem jogosan, akkor nekik áll feljebb, és én vagyok a rossz, mert hisztizem, de ha ők beszélnek úgy velem, mnitha a seggükből ráncigáltak elő, az nem érdekes, mert biztos okot adtam rá, és van nekik leég bajuk. Utálom h pont azok mondják megm it csináljak, meg milyen vagyok, akiket én tartok el, és akik egy szalmaszálat sem képesek keresztbe tenni itthon. És még én örüljek, h van munkahelyem, sőt még lelkiismeretfurdalásom is legyen azért, mert nekem jó, mert van munkám. holott én nem cseszegettem senkit azért, h am ásik mért nem dolgozik, csak paranoiásak és ők mesélik be maguknak, szerintem önmagukkal nincsenek kibékülve, nem velem. Az a baj h nem lehet velük beszélni, csak hepciáskodnak, magyarzkodnak. Pont ők mondják, h gyakorlatiasak, mikor mnidenen csak filóznak, de semmit nem valósítanak meg, az a legrosszabb, hogy azt sem hagyják, h én a magam dolgát megvalósítsam mert mindenben hátráltatnak. Én szó nélkül türtem, de megmnodom nekik finom hangon a frankót, mert őszinte vagyok. Ők a helyemben már rég kinyírták volna magukat. Sajna haragszanak rám maiatt is, ha nekem bajom van, és ők nem tudnak rajtam segiteni, azt mnodják sajnáltatom magam, és hogy én rakok rájuk több felelősséget, pedig én vagyok a legérzékenyebb, plusz depressziós, kímélni kéne. eddig se volt habcsók az életem, igazán nem mnodhatják h el vagyok kényeztetve, meg aztán tényleg nem fáradnak le semmiben. Ésm ég én vagyok megzsarolva ha nem fizetem az ő részület is, mnit eddig, ennyi erővel én ism ondhatném, h a magad dolgát te fizessed meg intézd, sőt mivel én tartottam el rajtam kívül két embert évekig, akkoris egálban lennénk, ham ostantól pár évig ingyen élnék és ők engemet, csak nekem ezt az élősködésdit nem vezsi be a gyomrom. Nem leszek ugynaolyan mint ők.

Hogy mi a megoldás? Eldönteni h a párod a szüleinek ad e igazat, álljon márk i melletted, és nehogy az anyósodék mnodják meg h mit dobjál ki meg mit nem. Ha megsértődnek ő bajuk, de neked van jogod felháborodni. Ha ők így viselkednek akkor ne várjanak tőled mást, neked ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mert ham indig engedsz a 20 ból, akkor örökké feszült leszel és a kapcsid is rámehet, ki tudja, lehet a szülők azt akarják elérni, csak olyan gerinctelenek, h nem tudják megmondani a szemetekbe. Remélem megjavul minden.

Én biztos nem fogom majd hagyni, h kicsi mellett anyám menjen gyesre mondjuk, mert a babinek szüksége van az anyára. Tuti nem rakom korán bölcsibe, max részmunkaidőt vállalnék de csakis szoptatás után.

2009. júl. 5. 17:01
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A Belső Gyermek. Érdemes gondolkodni ezen. Szeresd felebarátodat, mint ten magadat. Nem jobban. Mert ha A egyenlő B-vel B is egyenlő A-val.

2009. júl. 5. 22:12
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért majd írd meg, mire jutottál!
2009. júl. 5. 22:16
 15/16 A kérdező kommentje:

22:12-es:

Elolvastam és nagyon elgondolkodtató.

Tegnap hívtam este egy barátnőmet, aki az apjával és az öccsével él, szinte szolgai módon viselkedik otthon, és időről-időre kibukik szegény.

Tegnap is nagyon sírt, fáradt volt és még ment dolgozni is.

Neki is ajánlom ezt az írást majd, hátha valamilyen szinten "magáévá" tudja tenni ezeket a gondolatokat.

Köszönöm szépen.

2009. júl. 6. 08:44
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Most ideírhatnám a véleményemet, még jó, hogy előbb elolvastam a többit.

És nem ismételm meg szó szerint, amit a 15.33-as írt!

Maximálisan egyetértek!

Ha nem szólalsz meg, akkor ennek a kapcsolatnak nagyon hamar vége lesz!

Mikrót vissza, de rögtön! :-)

2009. júl. 6. 12:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!