Hogyan győzzem meg a szüleimet hogy lehessen csincsillám?
Nekem anno tengerimalacom lett úgy, hogy nyaggattam őket egy cicáért, azt nem engedték, és aztán eszembe jutott a t.malac, a cica után már simán belementek, hogy jó, az legalább kicsi. :D
Plusz ígérd meg, hogy te fogod takarítani, etetni, törődsz vele, a szüleidnek semmilyen gondjába nem kerül majd. Ha viszont anyagi okokból nem engedik, akkor sajnos nem tudsz mit tenni.
Nekem is van 2 :)
Egyáltalán nem büdösek pl. De télleg, egy nyúl mellett pl meg lehet halni 3-4 nap után, de a csincsilla nem lesz büdös 1 hétig minimum.
Hátrány: 2 kell, mert ha csak egy van az depis lesz, elkezdi tépkedni a saját szőrét meg ilyenek. Elég nagy ketrec kell, nem dobhatod be őket egy akkora kis izébe, amiben az állatkereskedésben kínozzák szegénykéket. + hivatalosan 25 fok fölött (szerintem inkább 28) nagyon melegük lesz és vagy hideg helyre teszed őket, pince például (csak ott meg legyen 15 fok minimum)vagy elkezdesz
járólapokat hűteni a mélyhűtőben...
Sok a baj velük na :)
Értelmesebbek mint a nyúl és mint előttem írták nem büdös ha hetente ki van cserélve alatta az alom.
Nekem személy szerint formára és jellemre is jobban be jön a csincsilla.
Azt hogy min. 2 kell tartani nem látom hátránynak mert így is úgy is takarítani kell a ketrecet hetente és kettő csincsilla nem csinál sokkal több kosz mint 1 :) A hete takarítás ugyan úgy megy 2 csincsillánál mint 1-nél.
Ezen kívül ha okosan előre gondolkodva vásárolsz akkor a havi költség se drága, Fressnapf-ba lehet 500literes forgácsot venni, ami két csincsillának szinte 1 évre elég attól függ mekkora a ketrec.
Csincsillánként havonta kb. 1kg táp kell ami 250Ft/kg nálam. Homok 170Ft/kg.
A fressnapfba szintén lehet nagyobb kiszerelésben szénát venni nekik ami praktikusabb és olcsóbb mint ha kis zacskónyi szénát veszel.
webmaster@amazing-chinchillas.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!