Lehet ugyanazt a nevet adni kettő gyermeknek?
Figyelt kérdés
Természetesen azonos szülők, egy családra gondolok.2012. jún. 16. 10:34
11/17 anonim válasza:
Apukám bátyja Tamás Ferenc, apukám pedig simán Ferenc.
Nagyapám nem elégedett meg azzal, ha a fia csak második névnek kapja meg az ő nevét, ezért lett apám egyszerűen Ferenc.
12/17 anonim válasza:
Azonos családban nem lehet. De ha csak az egyik szülő azonos, akkor már igen.
Egy apának lehet két Tóth Péter nevű fia, ha két különböző anyától vannak.
13/17 anonim válasza:
Ugyanúgy, mint Kovács Lázárnak. Két anyától született 2 fia, Lázár.
14/17 anonim válasza:
én is pont ezen a kérdésen gondolkodtam már egy ideje, utoljára tegnap:)
15/17 anonim válasza:
Andráskám gyere ide..-"ugyan ! nem te, a másik" .. gondolkodj mrá..
András 1
András 2
16/17 A kérdező kommentje:
#15. Mint írtam, kérdésem elméleti! Egyébként van ilyen szituáció amit írsz, viszonylag gyakori. Nagymama hívja az unokát: -Zolikám, gyere légyszíves! És éppen 3 Zoli nevű unoka van ott. Gondolkodjál már...
2012. jún. 16. 13:33
17/17 anonim válasza:
Volt egy osztálytársam, Lídia Blanka volt a neve, a nővére pedig Blanka Lídia. Amikor ezt hallottam az is épp elég fura volt, bár így utólag tetszik, mert a nevükkel is szorosabb a kötelék a 2 testvér között. Egyébként én még nem hallottam semmi törvényt vagy korlátozást arról, hogy ugyanúgy nevezed el a gyerekeid. Majd hívod őket Nagy Robinak meg Kis Robinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!