Jogilag kaphatja ugyanazt a keresztnevet egy apa mindkét gyereke?
A férjem előző házasságából származó lányának ugyanaz a neve, mint ami nekem is nagyon régóta tetszik.
A közös gyerekünket (tehát az anya személye változik) hívhatják ugyanúgy jogi szempontból?
A név nem lenne teljesen azonos, mert kettőnk vezetéknevét kapná kötőjelesen.
Tehát az idősebb lány lenne mondjuk Molnár Mária, a közös pedig Molnár-Kovács Mária.
Fateromat ugyanugy hívják mint a apját és az apja második házasságból született fiának is ugyanaz a neve mint apámnak ... ja és az öcsémet is.
Lökött a család, na ..
Még csak gondolati szinten merült fel bennem, egyelőre terhes sem vagyok. Az sem biztos, hogy tényleg ezt a nevet választjuk (én pl szeretném a névválasztásba a leendő nővért is bevonni majd, ha ő vétózza, akkor kihúzzuk a listáról), csak érdekelt, hogy jogi akadálya lenne-e.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, most tényleg a kérdésre válaszolt mindenki, hálám jeléül zöld pacsit osztottam :)
Igen, még egy családon belül is. Ismerek olyan családot, ahol a két fiútestvér közül az idősebb második keresztneve azonos az öcs egyetlen keresztnevével, édestestvérek. (Anyuka kicsit lökött tyúk volt.) Így aztán a bátyó nem viselheti a második keresztnevét elsőként. Az ő keresztneve, ami maradt neki, viszont azonos apukáéval. :(
Egyszerűen keress egy teljesen másik nevet, és ezzel nem hozod zavarba sem az egyik, sem a másik gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!