Mit tegyek, hogy ne legyen bűntudatom?
14 éves vagyok, és amint vége az iskolának, befogom festeni a hajam, már időpontom is van a fodrászhoz.
Csak Anya nem engedi, már többször kérdeztem.
És olyan rossz, hogy becsapom.:/ De élni akarok, kiakarok próbálni új dolgokat, őrültnek lenni.
Pedig Anya nem maradi, sőt, ő is festi a haját, műkörme van, sminktetoválása, nem is látszik 45-nek, gyönyörű.
Szóval rosszul esik, hogy nem engedi.
Nem is az, hogy félek tőle, csak fáj, hogy becsapom, és az engedélye nélkül csinálok valamit. Ilyen még sosem történt.
14évesen ne merészeld. Még légy gyerek! Persze úgyis hülyének nézel, mert már nagylánynak érzed magad, de nem sokáig élvezheted úgy az életed ahogy most.
Lesz még időd élvezni az életet és az az élvezet nem a hajfestésből fog állni :)
Másrészt én borzasztóan érezném magam, ha átverném az Édesanyámat. Főleg ez egy olyan dolog, hogyha rád néz, rögtön az jut majd az eszébe hogy átcseszted. Simán megnehezíted a saját és az ő életét is ezzel..
én 16 évesen festettem be először a hajam. anyumnak egy szót sem szóltam, igaz, ő nem ennyi idősen kezdte, hanem később, de idővel megbékélt.
fosbarnáról vörösre váltottam, jobban illik az egyéniségemhez.
mondd neki, hogy nyárra szeretnéd befesteni a hajad, akkor a suliban sem szólhatnak meg, és ha nagyon ellene van, akkor szeptemberre visszafested az eredetit. lehet, h addig megszokja, és elfogadja.
teljesen átérzem a helyzeted. anno 17 voltam,amikor anyámék tiltása ellenére tetkót csináltattam, és csak utólag mutattam meg. rettentő patáliára számítottam, de anyám csak nézett, szomorúan, megvonta a vállát, és azt mondta, én testem, én nyomorúságom, de hogy nagyon meg fogom ezt még bánni. (nem lett igaza, nem bántam meg.)
sokszor a szülők is úgy "működnek", h fejükbe vesznek vmit, pl. azt, h "az én lányom nem fogja 14 évesen festeni a haját", jó esetben még akkor tervelik ki, amikor a gyerek megszületik... vagy él bennük egy ideális kép a legszuperebb 14 évesről: szép, fejlett lány, de még gyerek, TISZTA!!!, minden tekintetben, szófogadó, jól tanul. na persze. aztán meg a valóságot ehhez a képhez akarják "idomítani". és olyan makacsok, h tűzön vízen kitartanak, miközben nem veszik észre, h nem attól tiszta v nem egy 14 éves lány, h mennyire eredeti a hajszíne...
nos, ilyenkor nem baj, ha valami kizökkenti őket a berögzült gondolatokból. vagy oltári nagy balhé kell, vagy ez, amire te készülsz. nem tudom, melyik a rosszabb. talán a balhé, mert az elsülhet nagyon rosszul is.
javaslom, h amikor hazaállítasz festett hajjal, ne állj te az erdő felé, hallgasd meg a szitkokat, és nyugodt hangon magyarázd el anyudnak, h te már nem vagy gyerek, de ettől, h más színű a hajad, még nem vagy k..., max. egy átlagos tinédzser.
"De élni akarok, kiakarok próbálni új dolgokat, őrültnek lenni."
elég őrült vagy így is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!