Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Unom a családom! Más is van...

Unom a családom! Más is van ezzel így?

Figyelt kérdés
23 vagyok, kb még egy év is eltelhet, mire sikerül elköltöznöm itthonról. A szüleimmel semmi baj, nem isznak, nem vernek, van munkájuk, nekem is, de mégis úgy érzem megőrülök itthon. Azt tervezem, ha elköltözök végre, vagy fél évig haza se jövök /amúgy is külföldre megyünk a párommal/. Igaz, hogy elég sokat vagyok itthon, de akkor a legjobb, ha egyedül vagyok. Annyira idegesítenek ketten. Tudom ez olyan hálátlan gyerek esete. Néha azt gondolom ez amolyan fészekelhagyó pánik, ami normális, ha 23 vagyok. Máskor meg, hogy az őseim totál zakkantak, azt sem tudom mit keresek ebben a családban, mikor a párom famíliája ezerszer rendesebb. Bárcsak ne ide kellett volna születni. És minél tovább vagyok itthon, annál inkább azt érzem, hogy begyepesedem úgy, mint ők, és ugyanolyan idegesítő leszek 50 éves koromra. Egyszerűen nem tudok az ő fejükkel gondolkozni, hogy miért jó nekik így, ahogy élnek.
2012. jún. 13. 15:08
 1/8 A kérdező kommentje:
Amikor elmegyünk nyaralni, vagy távolabb vagyok tőlük szinte megváltásnak érzem az időt. Teljesen kisimulok, mindenkivel kedvesebb leszek. Totál más, ha nem zavarnak be a képbe. És emiatt elég sz@rnak is érzem magam, mert amúgy rendesek, dolgosak, más biztos irigy rám, de akkor is..
2012. jún. 13. 15:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Pontosan mi az, ami zavar bennük?
2012. jún. 13. 15:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Mutasd meg nekik ezt a kérdést, és szerintem még a kezdőlökést is megadják, páros lábbal rúgnak ki.Amúgy inkább próbáld meg megérteni őket, és ne a negatívumot nézd.
2012. jún. 13. 15:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Mi az ? Inkább mi nem. Elmennek, megjönnek, kuplerájt hagynak maguk után, bejelentik hova mennek, de én sosem teszem, nem várom el tőlük, mindenki azt csinál, ami épp napirenden van. Mielőtt elmegy 10 féle dolgot mond el, amit magamtól is tudok, ahogy esznek, ahogy csapkodják az ajtókat, ahogy szanaszét hevernek a szennyes holmik. Ahogy kioktatnak hogy kéne valamit csinálni, de inkább okoskodnak, ahelyett, hogy ők csinálnák meg /pl hangyairtást én nem jól csinálom, de ő semmi se tesz, hogy ne lepjék el a házat/
2012. jún. 13. 15:17
 5/8 A kérdező kommentje:

2.

Nézd mindenképpen elmegyek itthonról, ez a természetes. Csak azon gondolkodom, nem e annyira megutáltam már őket ennyi év alatt, hogy az a gyerek leszek, aki külföldön él, és 5évenként hazajár, de nem azért, mert nem ér rá, hanem mert nem szereti a szüleit. Jelenleg elképzelhetetlennek tartom, hogy hiányozzanak.

2012. jún. 13. 15:19
 6/8 anonim ***** válasza:
83%
Hát, így egy kicsit nehéz megérteni a helyzetedet, mert én semmi tragikusat nem látok a szüleid viselkedésében. Talán tényleg szükséged lenne egy kis távolságra tőlük, hogy értékelni tudd azt amid van. Sajnos sokan csak akkor jönnek rá, hogy mijük volt, amikor már elveszítették.(saját tapasztalat)
2012. jún. 13. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak igényed van az egyedüllétre, elszakadásra, csak lökötten fogalmaztad meg.

Hasonlót éreztem 18 éves korom körül, pedig tényleg jó családom van, de mégis, mintha már megfojtottak volna a jelenlétükkel/szeretetükkel. Illetve anyámmal annyira homlokegyenest más a személyiségünk, hogy max. 3 nap alatt összerúgjuk a port (nem rossz ember, csak a különbözőség).

Mióta elköltöztem, sokkal jobb a viszony, mai napig havonta látogatom őket, pedig jó messze laknak, én meg már 30 vagyok. Azóta jó néhány napot otthon tölteni. Ha visszaköltöznék, valszeg megint feljönnének a korábbi problémák.

2012. jún. 13. 15:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen ennyi idős korodban már az a normális, ha külön élsz a szüleidtől. Az én anyukám is halálosan idegesített, mielőtt elköltöztem volna, pedig régebben jóban voltunk, és semmi nagyon súlyosat nem is tudnék felhozni ellene. Hidd el, elköltözöl, nem telik el 2 hónap és megint normálisan látod őket! :)
2012. jún. 13. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!