Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti tudnátok ezzel a tudattal...

Ti tudnátok ezzel a tudattal élni? Mit csináljak? 19/L

Figyelt kérdés

mit tennétek, ha a tudomásotokra jutna, hogy valamelyik szülőtöknek csak a gyerekei(én és a tesóm) az élete értelme? Hogy ha mi nem lennénk, akkor már nem is akarna tovább élni?

én ezt megtudtam, de úgy, hogy az apukám nem tudja, hogy tudom. Ez 3 éve volt, de azóta ha összeveszünk apával, vagy kiabálok, csúnyán beszélek vele, utána mindig lelkiismeretfurdalásom van emiatt, és mindig a fejemben van ez a tudat.. és így egy kényszer alatt érzem magam, hogy muszáj, hogy jó legyek, és büszke kell rám legyen, nem tehetek rosszat, mert akkor apának rossz..

hogy felejtkezzek el erről? folyton bűntudatom van, és sokszor sírok is emiatt..:( 19/L

2012. jún. 12. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Erre van egy könyv is aminek a cime Légy jó mindhalálig!
2012. jún. 12. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
27%

Minden anyának a gyermeke az élete értelme és ezt én mondom 25 évesen jó házasságban, harmoniában élve. Majd meglátod, ha te is anya leszel. Ha anya vagy nem számít semmi más a világon.

17 hos kislány anyukája

2012. jún. 12. 14:45
 3/5 A kérdező kommentje:
de ez nem olyan.. a szüleim folyton veszekednek, apukámnak mostanában nem nagyon van életkedve, és tényleg úgy látom hogy depressziós, és mindig csak akkor van/volt jókedve va velünk volt. de mostanában sokat veszekszünk, és úgy látom, hogy teljesen elment az életkedve
2012. jún. 12. 14:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért vagytok az élete értelme, mert azt teszitek, amit, vagy mert jókislányok jókisfiúk vagytok, hanem eleve a létezésetek miatt. Úgyhogy ne legyen benned megfelelési kényszer, nem kell bizonyítanod semmit sem. Úgy szeret titeket, ahogy vagytok, és kb tök mindegy mit csináltok, akkor is ti lesztek a szeme fényei. De azért tömeggyilkossá ne váljatok, akkor abba lehet belerokkanna.
2012. jún. 12. 14:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Semmit nem kell tenned, pusztán a létezésed elég édesapádnak.Nekem két gyerekem van,felnőttek már.tőlem távol élnek,még nincs saját családjuk.Gyakorlatilag egyedül élek.De tudom, hogy a gyerekeim jól vannak, elég sűrűn látogatnak.Ha mindkettőt elveszíteném, az életem "csak" annyiban változna, hogy nem jönnének többet haza.És azzal kész, vége lenne az életemnek, nem lenne semmi, amiért érdemes lenne tovább élnem.
2012. jún. 12. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!