Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másoknak is ilyen az anyósa?

Másoknak is ilyen az anyósa?

Figyelt kérdés

Állandóan arról faggatja a férjem,hogy jó –e a házasságunk? Veszekszünk-e meg ilyenek. Szabályosan ácsingózva az ilyen részleteket. De mi jól megvagyunk, köszönjük.

A másik. Miért esne neki, jól ha a férjemnek gondjai lennének am unkahelyén? Erről is faggatja mindig, ha találkozunk. Látszik rajta, hogy ha csak egyszer panaszkodna, azonnal ugrana rá. Miért jó az neki, Mi a fenének nem lehet megérteni, hogy nem tartozik rá. S azért mert ő rosszul érezte magát a saját munkahelyén a fiának még nem kell.

Nem tudom ez külön kielégülést okoz neki vagy mi? Mert,hogy a 35 éves házasságukból csak az első 10 évben laktak egy szobában egy ágyban a férjével? Ezzel pótol valamit,hogy mások életében turkál?

2009. júl. 3. 21:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

9:32 Sógornőm is minta életet él. Nem tudom,hogy panaszkodik-e a munkaheyleire. De tény,hogy mivel ő otthon lakik látja anyós mennyit dolgizik. De ott lóg szinte mnidne nap a barátja is.

Férjem hiába mondja meg anyukájának,hogy le lehet szállni a témáról. mióta ismer téma nála.

Te jó ég én mennyit hallgattam anno anyósomtól amikor nálunk voltunk hogy milyen szemét a főnöke, meg,hogy mi minden történik a munkatársaival. Apró részletekig képes volt elmesélni. Ebben élte ki magát

2009. júl. 4. 09:38
 12/14 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos sok ilyen ember van (most az mindegy, hogy anyós, após, meny stb.). De azt igenis el kell ismerni mindenkinek, hogy legtöbb problémát az anyós-meny viszony okozza és legtöbb esetben az anyuka túlzott beavatkozása, okoskodása miatt. Én is már megjártam mindkét anyósommal sajnos. Én azt javaslom Neked kedves kérdező, hogy még véletlenül se adjatok neki alapot a rosszindulatúskodásra, ne mondjátok el neki, ha esetleg veszekedtetek, vagy a férjednek gondja van a munkahelyén. No persze azért azt nektek kell tudni, hogy rosszindulatból kérdezi-e, vagyis azonnal lecsapna, ha gond lenne (pl. fiacskám, mondtam én neked, hogy ne vedd el ezt a lányt stb...) vagy egyszerűen féltésből kérdezi (ez viszont természetes). Lehet, hogy neki gondjai voltak a magánéletében, a munkahelyén és ezért kérdezi alapból úgy, hogy volt-e valami gond nálatok....
2009. júl. 4. 13:11
 13/14 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak igaza van.Anyós-meny viszonyban általában mindig anyós a hunyó.Ő akar a fiatalok életébe avatkozni és nem fordítva.Addig oké és természetes,hogy mindenki szereti és félti a már felnőtt gyerekét is,de az már nem természetes,hogy pisisként kezeli,és úgy gondolja neki mindent tudnia kell a fiatalok életéről.Sajna az én anyósom is ilyen,veszekedések haragoskodások árán tudtuk csak az egészséges távolságot kivívni magunknak.De még a mai napig is képes hisztizni ha valami nem az Ő akarata szerint van.Engem ez addig nem érdekel amíg nem érint engem és a családomat,de ha igen azt bizony nem hagyjuk.

És tudjátok mi a vicc???Anyósom utálja lenézi az anyósát,az anyósa is Őt sosem voltak jóba.A nagymama a mai napig úgy gondolja,az Ő fiához bizony nem méltó feleség anyós:-)))

2009. júl. 4. 14:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Na, végigolvastam...

nem semmi esetek vannak. Hálisten az én anyósom nem ilyen. Megkérdi, persze, hogy megkérdi, hogy mi van. Pl. a férjem merő ideg, eszi a cigit, stb.. megkérdezi a mama, persze: tőlem!!! Hogy a munkahelyen van-e baj? A kettőnk köztit nem szokta, sztem látja, ha baj van, mert akkor egy hétig szinte csak sunnyog az unokáért is, de hangját sem hallani. Gondolom sok anyósviccet olvasott, aztán nem akar szegény célpont lenni :-)))

Anyám az már más. Ő alig várja, hogy valami szaftos témát halljon: valaki csalja meg az urát, törje össze az autóját, rúgják ki a munkahelyéről esetleg dögöljön meg a tehene. Szinte kéjes vigyorral beszél róla. Esküszöm élvezi...

Mivel terhességem alatt jól mertem magam érezni, vigyorogtam mint a tejbetök, dolgozni jártam, sőt még az urammal sem veszekedtem, hátt.... nem is szól hozzánk.

Szerintem az ilyen embereknek érzelmileg van hiányuk. Anyám esetében egyenesen kisebbségi komplexusról van szó, ezért örül ha másnak baja van, mert ő maga érzi magát mindig kevesebbnek másoknál.

Azért írom, mert tényleg nagyon hasonlít: neki sz..r a munkahelye (érdekes, rajta kívül még 800-an dolgoznak ott, ennyit együtt sem panaszkodnak), és szó szerint irigy, ha mondom, hogy nekünk jó hely jutott. Vagy: veszünk valamit és pár napon belül láss csodát, neki is pont olyan kell. Vagy: évekig egy 20 év feletti autójuk volt, aztán vettek 10 év lízingre egy újat és most fikázza a szomszédét, hogy hogy van pofája egy 15 éves autóval mászkálni...

Azt gondolom, hogy tényleg valami kimaradt az életéből, az érzelmeiből és így próbálja meg pótolni. Vagy felhívni magára a figyelmet.

Sikerül is:-(((

2009. júl. 4. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!