Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elköltözni, feladni mindent a...

Elköltözni, feladni mindent a másikért?

Figyelt kérdés

A barátom és én két külön megyéből valók vagyunk, az egyetem alatt ismerkedtünk meg, egy harmadik megyében. Eleinte elfogadtam, hogy neki ez a harmadik megye (és benne a város) az etalon, itt szeretne élni, de én egyre inkább vágyom vissza a szülővárosomba (ritka szép és tiszta hely). Ő azt mondta, neki is nagyon tetszett, és mindegy hol van csak velem legyen, szóval oké lakjunk ott majd.

DE a barátnőm szerint, akinek nagyon adok a szavára mert az egyik legjobb gondolkodású ember akit ismerek, szerint az ő szülei mikor szétváltak ez is hatalmas probléma volt, hogy az egyik "kiragadta" a másikat az otthonából, és egész házasságuk alatt ezen is ment a vita. Rossz ötlet kiragadni a barátom a kedvenc városából? Viszont egyikünknek így is fel kell adni a vágyát, és én is feladnám ha ezt kérné (bár lehet hisztiznék előtte egyet :) ) de nem kéri. Kicsit tanácstalan vagyok. Még kb. 1 évem van eldönteni mit szeretnék ez ügyben, szóval ráér, de barátnőm szülei példájából tanulva lehet nem jó ötlet. A barátom egyébként a végtelen türelem embere, és nagyon szeretjük egymást.

22 N

2012. jún. 7. 10:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

*Egyébként annak is van valami varázsa, hogy hétvégén, vagy szabadságra 1-2 hétre "haza utazni" és a régi környezetben, régi barátokkal tölteni néhány napot, estét. Először egyikőtök szüleinél, legközelebb másikótok szüleinél.

Tapasztalatból írom, hogy a varázs addig tart, amíg bele nem kerülsz a mókuskerékbe. Hétközben dolgozol, este érsz haza, az az 1-2 óra semmire nem elég, amúgy meg hulla fáradt vagy, hétvégén meg elutazol? Mikor takarítasz, főzöl, mosol, mikor vásárolsz be, mikor töltesz időt a pároddal (hétközben nincs idő nagyobb sétákra, romantikára, kirándulásra - kettesben!!!, nem szülőkkel és nem anyóssal, akármilyen rendesek is!!), mikor van időd magadra (szőrtelenítés, pihenés, olvasás...)?

És az egy dolog, hogy te akarsz a régi barátokkal hétvégén találkozni, de ha ők akkor élnek lelki életet a párjukkal, netán ők is elutaznak, nem fog összejönni. Találnak új barátokat, és nem fognak hozzád alkalmazkodni.

Egyetemistaként az ember ezeket nem látja, mert rengeteg ideje van, és a barátainak is, és minden másképp műkodik. Valóba jó utazgatni, és nem a koleszbe rohadni hétvégén.

Amikor az embernek saját háztartása van, és mellette legalább 8 órát robotol, ez az élet már inkább nyűg, mint öröm.

2012. jún. 7. 11:11
 12/20 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Az lemaradt, hogy egy őszinte kapcsolat nem szabad, hogy emiatt menjen tönkre.
2012. jún. 7. 11:12
 13/20 anonim ***** válasza:
79%
Kicsit hasonló a helyzetünk, de azért mégsem ugyanaz. Leírom az én esetemet, hátha segítek ezzel valamit. Pestre költöztem 20 éves koromban, szintén keleti régióból, megyeszékhelyről. Párommal itt ismerkedtünk meg. 3 és fél éve együtt vagyunk, 3 éve együtt is élünk, eljegyzett. Mégsem vagyok boldog. Annak ellenére, hogy amíg otthon laktam mennyi barátom és haverom volt, itt Pesten mégsem megy a barátkozás. Hogyan is mehetne, amikor én is belekerültem a mókuskerékbe, és dolgozom állandóan, meg a háztartást vezetem. A munkahelyi kapcsolatokból nem lesz barátság. Ma megkaptam a fizumat, miután megláttam, hogy mennyi, felkelni se volt kedvem. Ahogy számolgattam, éppen hogy csak kijön belőle az albérlet+rezsi. Aztán elgondolkoztam, hogy ezért csinálom ezt az egészet? Hogy halálra dolgozom magam szaros 90 ezer FT-ért, úgy, hogy még csak szólni se tudok senkihez, mert nincsenek barátaim, és a párommal is alig látjuk egymást, jóformán minden nap este 10 után csak? Ezért dolgozom? Én a helyedben meggondolnám mindenesetre.
2012. jún. 7. 12:19
 14/20 anonim ***** válasza:
Hadd döntse már el a barátod, hogy neki milyen fontos a szülővárosa.
2012. jún. 7. 14:21
 15/20 A kérdező kommentje:
Ő mondta nekem. És amúgy a város amiről szó van NEM A SZÜLŐVÁROSA! Funkcionális analfabétizmusoddal ne olvass gyik.hu-t
2012. jún. 7. 14:48
 16/20 anonim ***** válasza:
Idegbetegségeddel ne írj kérdést a gyik.hu-ra. Nem értem, miért kell ilyen agresszívan válaszolni.
2012. jún. 7. 14:51
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok idegbeteg, de mikor jön egy kötekedő, aki azzal vádol, hogy a barátom helyett érzek meg gondolkozom, akkor felmegy a pumpa. De tudod mit? Írj amit akarsz. A többi válaszadó érdekes módon felfogta a kérdést, és hasznosan válaszolt. Innenstől nem érdekelsz.
2012. jún. 7. 14:59
 18/20 anonim ***** válasza:
Tényleg alaptalan rágalom, hogy a barátnődre hallgatsz a barátod érzéseivel kapcsolatban. Mekkora bunkó is voltam, hogy válaszolni mertem.
2012. jún. 7. 15:05
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy arra hallgatok, csak meghallgattam az ő véleményét, és megkérdeztem tőletek. És igen. Tényleg bunkó vagy, köszönöm, hogy nem nekem kellett mondani. Amúgy ezeket a barátom is olvassa, úgyhogy ő is köszöni a hasznos kommented.
2012. jún. 7. 15:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Szívesen. Én nem voltam ellenséges.
2012. jún. 7. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!