Hogyan lehet megmenteni egy házasságot ha egyik fél sem enged?
Kinek rokona a néni? Ha nem a tiéd, akkor nem feladatod se a gondozása, se a gondozásának a megszervezése. Ha a rokonod, akkor se kell neked ápolni őt, de akkor neked kell segíteni, pl. otthonba elhelyezni vagy ápolót felvenni.
Az igazad mellett mindig állj ki, ha igazad van.
Tudom, hogy egy idős ember sorsáról van szó, de a tiédről is. A magad dolgaiért te felesz. Annyit fog rád rakni a család, amennyit bevállalsz. Ebben nem ők a hibásak, hanem te.
Szeresd magad annyira, hogy megoldod ezt a dolgot minél előbb.
És nem a válás a jó megoldás, a férjednek mond meg, mennyire rosszul esik, hogy ő nem áll ki melletted, mennyire egyedül érzed magad. Kérj tőle segítséget, konkrétan: kérlek, mosogass el, kérlek, vidd el a gyereket szórakozni, kérlek, mosd meg a nénit stb.
Én úgy nőttem fel, hogy folyamatosan veszekedtek a szüleim, nem jó. Ezért írtam, hogy nem sok esélyt látok a megmentésre. Örök tüske maradt bennem a viselkedésük.
Aki vallásos, azok számára nem csak az van érvényben, hogy jóban rosszban, hanem az is, hogy ne bántsák egymást, és a gyereknek ne szegjék kedvét (a Bibliában is benne van). Meg kell oldani, valóban, de ha nem megy, mert nem tartoznak össze, akkor azt Isten se kötötte össze (mivel nem a szertartáson köt össze), és legyen meg az ő akarata, ahogy amint a mennyben, úgy legyen meg a földön is, tehát nem a mi akaratunk szerint működik, ha az övével ellentétes.
Én a gyerek nevében kérlek, kérdező, hogy vagy oldjátok meg, és ne veszekedjetek, kíméljétek meg a gyereket, aki rátok van utalva, vagy menjetek külön, akár csak ágytól-asztaltól, de ne cirkuszoljatok, mert nem nektek lesz a legrosszabb, hanem a gyereknek. Mindegy, hogy oldjátok meg, de ha mindkét fél hajthatatlan, nehéz, a lényeg, hogy a gyerek ebből a stresszből lehetőleg semmit ne kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!