Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselkedjek vele, ha...

Hogy viselkedjek vele, ha csúnyán megbántott az egyik rokonom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kezdem rögtön az elején: van egy rokonunk, aki kb. 2-3 éve látogat el hozzánk egy-két hétre az ország másik feléből. A mi családunk viszont sosem volt náluk, sosem hív vissza minket. Legutóbbi ittléte vége felé a szüleim megkérdezték tőle, hogy a tesóm és én elmehetünk-e hozzájuk egy éjszakára a nyaralójukba. A válasza ez volt: nem tudja megoldani, nem tudja ezt nekünk finanszírozni.

Tudniillik mi sem vagyunk egy tehetős család, nekünk is össze kellett húzni a nadrágszíjat amikor ő nálunk lakott 2 hétig, és mi csak egy éjszakára mentünk volna... Ráadásul ők anyagilag is jobban állnak, mindegy.

Ez a "rokon" megszólt engem, hogy úgy váltogatom a barátaimat mint más a bugyiját. Egyébként ő ennyit lát az egészből, mert 2 évente jön ide, 4 éve más barátom volt mint 2 éve... nem voltak futó kapcsolatok, de nem kezdtem el neki magyarázni mert nem tartozik rá...

Most nyáron megint óhajt ide jönni, meghivatta magát ide. Hogy viselkedjek vele?

23L

2012. jún. 6. 11:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Innentől kezdve ti se vendégeljétek meg. Ennyi.

A barát-témára meg annyit mondanék neki, hogy "elég ritkán tetszik bugyit cserélni..."

2012. jún. 6. 12:25
 12/14 anonim ***** válasza:
Hát, a szüleid helyében meggondolnám, h ezek után vendégül látom-e két teljes hétre, amikor a saját gyerekeimet nem volt hajlandó fogadni egyetlen éjszakára. ha ti nem kérhetitek, h odamehessetek, sőt, vissza vagytok utasítva, akkor ő sem jelentheti be meghívás nélkül, h érkezik... a többivel ne törődj, azt mond és gondol, amit akar. amúgy tényleg nem valami szimpatikus megnyilvánulásai vannak az öreglánynak. ha jön mégis, én éreztetném, h neheztelek, csak h érezze, a tetteinek, döntéseinek következményei vannak. nem tennék úgy, mintha mi sem történt volna
2012. jún. 6. 12:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Legjobb lenne levegőnek nézni, anyádéktól meg megkérdezni, hogy mi az oka, hogy odamegy hozzátok élősködni, de cserébe nem ad semmit???
2012. jún. 6. 13:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát én nem lennék otthon mikor átjön/nem állnék vele szóba,vagy megmondanám a szüleimnek hogy ne jöjjön el 2hétre,mikor semmi viszonzást sem kaptok tőle.
2012. jún. 6. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!