Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztelőre milyen tortát...

Keresztelőre milyen tortát rendeljek? És a papnak mit vigyek ajándékba?

Figyelt kérdés
2009. júl. 2. 11:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Nálnk nem szokás a keresztelőre tortát vinni.A papnak sem szokás ajándékot adni, a keresztelés díját szoktuk csak kifizetni.
2009. júl. 2. 11:51
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszike. A tortát a keresztelő utáni ebédre gondoltam.
2009. júl. 2. 11:54
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mért tőlünk kérdezed? Olyan tortát, amit szerettek és ami tetszik.:) Te tudod..

Papnak nem kell semmi, ha nagyon adakozó kedvedben vagy akkor pénz pénz pénz... Azt kéri is meg boldog is tőle. Nem bunkó vagyok, hanem tény.

2009. júl. 2. 12:07
 4/16 A kérdező kommentje:

Csak kíváncsi voltam, hogy milyet szoktak. Pl. van, ahol kereszt alakút rendelnek, van, ahol mesefigurásat, van, ahol simán egy csokitortát.

A papnak mifelénk visznek ajándékot, amit a keresztelő után odaadnak.

2009. júl. 2. 12:14
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Répatortát. A papnak pedig egy Marylin Manson cd-t, esetleg dvd-t.
2009. júl. 2. 12:29
 6/16 anonim ***** válasza:
52%

Hát ha Ti felétek visznek, és ezt tudod, akkor legegyszerűbb a környezetedben megkérdezni, nem?

A torta továbbra is a Ti döntésetek, a szülők eldöntik mit szeretnének és kész. Teljesen mindegy milyen. Mondjuk a keresztet én elég morbidnak tartom, én a mesefigurás mellett maradnék.

2009. júl. 2. 12:32
 7/16 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy egy olyan városban élek, ahol a férjemen és a fiamon kívül senkit nem ismerek. Anyáméknál falun visznek ajándékot, általában sütit. Egyszerűen csak kíváncsi lettem volna, hogy máshol, az ország különböző részein mit visznek, hátha jön valami kreatívabb ötlet, mint egy tálca süti. Azért köszi a válaszokat.
2009. júl. 2. 12:54
 8/16 A kérdező kommentje:
Meg arra is kíváncsi lettem volna, hogy más milyen tortát visz, szintén ötletet akartam belőle meríteni.
2009. júl. 2. 12:55
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Kereszt alakú tortát ne... ez inkább giccs, sőt ízléstelen. Amilyen tortát szerettek és szépnek találsz, erre semmilyen szabály nincsen. Ha már nem egészen pici babáról van szó, akit keresztelnek, akkor az ő kedvenc íze, mesefigurája, de amúgy rád van bízva:)

A papnak nem kell vinni ajándékot, de ha visztek neki egy tányér sütit, annak biztos örülni fog.

2009. júl. 2. 13:05
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem azért mondtam, hogy Ti döntsétek el meg hogy kérdezd meg a környezetedben, hogy kötözködjek, hanem mert szerintem tortára semmi szabály nincs, csak ízlés dolga, ajándékról meg a saját környezetemben még nem nagyon hallottam, így gondoltam számodra is az az egyszerűbb megoldás. De ezek szerint nem. Szerintem a sütemény nem olyan rossz dolog, még ha túl megszokottnak is tartod, végül is egy papnak nem nagyon lehet mit...:) Az meg olyan kedves dolog. Persze saját sütésűt.:)

Tortánál továbbra is a mesefigurásra szavazok, valami kedveset válasszatok ami tetszik nektek. Vagy ha nagyon extrát szeretnél, akkor tetessétek rá a baba képét! Én azért nem vagyok annyira oda, de lehet hogy azért, mert még szemtől szemben nem láttam ilyet, csak tvben.:) De sokat szeretik, és az különleges.

2009. júl. 2. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!