Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a szülők távol élnek,...

Ha a szülők távol élnek, mikor illik bemutatni egymásnak őket?

Figyelt kérdés

2,5 éve vagyunk együtt a barátommal, majdnem ennyi ideje együtt is élünk. Az ő szülei Magyarország északkeleti részén,az én szüleim "középen", mi pedig délkeleten lakunk. Én még tanulok, jövőre fejezem be az egyetemet, de pár havonta elmegyünk mindig vagy az ő szüleihez, vagy az én szüleimhez látogatóba. Felötlött bennem a kérdés, hogy a nagy távolság ellenére és hogy mindannyian máshol lakunk, hol és mikor lenne illendő találkozniuk?

A ti esetetekben hol és mennyi idő után történt? Vagy csak pl eljegyzéskor került alkalom a megismerkedésre?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2012. jún. 5. 12:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A kort tényleg kifelejtettem, csak odagondoltam mellé :)

Amúgy amikor az ő szüleinél vagyunk és érdeklődnek az enyéim felől, mindig mesélek és fordítva, a saját szüleimnek is. Csak hát az ő szülei is sokat dolgoznak, az enyémek is, a barátom is,én meg most kezdem majd a szakmai gyakorlatomat... szóval akkor annak ellenére hogy 2,5 éve együtt vagyunk,de a szülők még nem találkoztak,ez nem akkora nagy dolog,ugye? Mert az egész más eset lenne, ha mindannyian egy városban élnénk :)

2012. jún. 5. 13:17
 12/15 anonim ***** válasza:
Mi is egyetemisták vagyunk, 2 éve járunk, de még a szülők nem találkoztak (~350 km távolság van köztük)
2012. jún. 5. 13:22
 13/15 anonim ***** válasza:

a mi szüleink is az ország két vége(észak-dél),de ők kb. fél év után,még összeköltözésünk előtt találkoztak(mi akkor kb. középen laktunk suli miatt),igaz azért,mert nyaralások ilyenek közben mindenkinek útba esett éppen x város,és ott beültünk egy kávéra.Azóta is rendszeresen találkoznak,bár ez annak köszönhető,h nekünk már gyerekünk van és azóta anyuékkal egy városba költöztünk,meg a mi szüleink olyanok,mint a zsizsik...állandóan jönnek-mennek,nekik 2-300 km nem távolság.

Szóval,ha úgy érzitek,h ideje találkozni,akkor valami nyaralás vagy ilyesmi jó alkalom lehet,vagy ha meglátogatnak titeket,intézzétek úgy,h egyszerre tegyék..

2012. jún. 5. 13:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi is távol lakunk a szüleinktől és a szülők is egymástól. Szerintem majd az esküvőnkön fognak találkozni. Eljegyzési buli nem volt. Persze biztos kíváncsiak a szülők egymásra is, de nincs nagyon se pénz, se idő az ilyen utazgatásokra. Minket meg kölcsönösen ismernek a másik szülei és szerintem ez a lényeg.
2012. jún. 5. 13:57
 15/15 anonim ***** válasza:
47%

Akkor sem nagy dolog, ha egy városban éltek. Komolyan, nem is értem a dolgot. Jó ha mindenki igényli találkozzanak, de szerintem csak azért, mert a két gyerek együtt van, nem kell mindjárt barátkoztatni a családot. Minek?

A szüleimnek van saját élete, baráti köre, hobbija, minek erőltetnék rájuk két vadidegent, akiknek teljesen más élete és érdeklődési köre van, mint nekik. Ja mert ÉN a gyerekükkel járok? És?

Találkoznak az esküvőn, és ennyi.

Amúgy mi értelme lenne? Leülnek egymással szemben és köhömm köhömm hát igen a gyerekek együtt járnak... köhömm köhömm. Teljesen más világ a kettő.

De a keresztanyámon tudom legjobban illusztrálni az ilyen felesleges kapcsolattartást. Keresztanyám egy modern városi üzletasszony. A lánya párja faluról jött. A fiatalok jól megvannak, de a fiú szülei folyton erőltetik a kapcsolattartást, mert "hogy néz ki a faluban, azt hiszik majd, hogy a lány árva", "illik jóban lenni" stb. Ők idősebbek, nekik az a program, ha pár üveg pálinkával neki állnak uborkát csipegni vagy disznót vágni. Keresztanyámnak barátnői vannak, eljárnak a férjével mindenfelé, mégis mit kezdjen velük, minek járogassanak egymáshoz csak azért, mert egyesek szerint illik? Nem nekik kell jóban lenni, hanem a gyerekeknek.

2012. jún. 5. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!