Ha a szülők távol élnek, mikor illik bemutatni egymásnak őket?
2,5 éve vagyunk együtt a barátommal, majdnem ennyi ideje együtt is élünk. Az ő szülei Magyarország északkeleti részén,az én szüleim "középen", mi pedig délkeleten lakunk. Én még tanulok, jövőre fejezem be az egyetemet, de pár havonta elmegyünk mindig vagy az ő szüleihez, vagy az én szüleimhez látogatóba. Felötlött bennem a kérdés, hogy a nagy távolság ellenére és hogy mindannyian máshol lakunk, hol és mikor lenne illendő találkozniuk?
A ti esetetekben hol és mennyi idő után történt? Vagy csak pl eljegyzéskor került alkalom a megismerkedésre?
Köszönöm a válaszokat előre is!
A kort tényleg kifelejtettem, csak odagondoltam mellé :)
Amúgy amikor az ő szüleinél vagyunk és érdeklődnek az enyéim felől, mindig mesélek és fordítva, a saját szüleimnek is. Csak hát az ő szülei is sokat dolgoznak, az enyémek is, a barátom is,én meg most kezdem majd a szakmai gyakorlatomat... szóval akkor annak ellenére hogy 2,5 éve együtt vagyunk,de a szülők még nem találkoztak,ez nem akkora nagy dolog,ugye? Mert az egész más eset lenne, ha mindannyian egy városban élnénk :)
a mi szüleink is az ország két vége(észak-dél),de ők kb. fél év után,még összeköltözésünk előtt találkoztak(mi akkor kb. középen laktunk suli miatt),igaz azért,mert nyaralások ilyenek közben mindenkinek útba esett éppen x város,és ott beültünk egy kávéra.Azóta is rendszeresen találkoznak,bár ez annak köszönhető,h nekünk már gyerekünk van és azóta anyuékkal egy városba költöztünk,meg a mi szüleink olyanok,mint a zsizsik...állandóan jönnek-mennek,nekik 2-300 km nem távolság.
Szóval,ha úgy érzitek,h ideje találkozni,akkor valami nyaralás vagy ilyesmi jó alkalom lehet,vagy ha meglátogatnak titeket,intézzétek úgy,h egyszerre tegyék..
Akkor sem nagy dolog, ha egy városban éltek. Komolyan, nem is értem a dolgot. Jó ha mindenki igényli találkozzanak, de szerintem csak azért, mert a két gyerek együtt van, nem kell mindjárt barátkoztatni a családot. Minek?
A szüleimnek van saját élete, baráti köre, hobbija, minek erőltetnék rájuk két vadidegent, akiknek teljesen más élete és érdeklődési köre van, mint nekik. Ja mert ÉN a gyerekükkel járok? És?
Találkoznak az esküvőn, és ennyi.
Amúgy mi értelme lenne? Leülnek egymással szemben és köhömm köhömm hát igen a gyerekek együtt járnak... köhömm köhömm. Teljesen más világ a kettő.
De a keresztanyámon tudom legjobban illusztrálni az ilyen felesleges kapcsolattartást. Keresztanyám egy modern városi üzletasszony. A lánya párja faluról jött. A fiatalok jól megvannak, de a fiú szülei folyton erőltetik a kapcsolattartást, mert "hogy néz ki a faluban, azt hiszik majd, hogy a lány árva", "illik jóban lenni" stb. Ők idősebbek, nekik az a program, ha pár üveg pálinkával neki állnak uborkát csipegni vagy disznót vágni. Keresztanyámnak barátnői vannak, eljárnak a férjével mindenfelé, mégis mit kezdjen velük, minek járogassanak egymáshoz csak azért, mert egyesek szerint illik? Nem nekik kell jóban lenni, hanem a gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!