A férjem lassan 1 éve munkanélküli, de nem hajlandó "bármilyen alja" munkát elfogadni. Meddig legyek türelmes?
Van egy 1,5 éves lányunk.
Az elején egyetértettem vele, hogy nem kell mindent elfogadni, de most már nagyon jó lenne ha dolgozna. Közben is keresgélhetne.
Nektek mi a véleményetek?
Nem ( csak ) magatok miatt, hanem miatta is muszáj a sarkadra állnod.
Ő nyilván presztízsvesztésként éli meg hogy nem tud legalább a korábbi szintnek megfelelő munkát találni, a további kudarcok pedig még inkább csak mélyítik ezt.
Nem is annyira arra helyezném a hangsúlyt a vele való beszélgetéskor hogy az anyagiak miatt kellene már lépnie ( persze ez is nagyon fontos), hanem biztosítanám arról, hogy ugyanolyan értékes ember marad ha a korábbi munkájához képest alacsonyabb bérért / pozícióban dolgozna. Ráadásul aki több tapasztalatot szerez, annak sokkal több lehetősége lesz a későbbiekben az előrejutásban.
Szóval próbáld bátorítani, érvelj azzal hogy ettől ő nem lesz kevesebb( itt írta valaki a pizzafutáros esetet, ami rendkívül jó példa), ha ez sem segít, csak akkor válassz drasztikusabb megoldást.
Azért 1 év után már illene lejjebb adnia az elvárásaiból :)
Az, hogy muszájból elvállal valami kevésbé jó állást, még nem jelenti azt, hogy onnan kell majd nyugdíjba mennie! Közben nyugodtan keresgélhet tovább, de legalább annyi pénzt keressen, ami az ő ellátását fedezné.
Amúgy a kislányotok már bölcsis?
Érdekesek ezek a pasik... Alja munka meg presztízy, az bezzeg ráfér a képére, hogy a feleség dolgozzon és el legyen szakítva a kislánytól, akinek még igencsak szüksége lett volna rá.
Az én szememben már rég nem volna férfi.
Már így is sokkal türelmesebb voltál szerintem, mint szabadott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!