Megbuktam a vizsgán, emiatt ebben az évben már kizártak. Hogyan oldjam meg otthon hogy ne legyen már balhé?
27 éves vagyok és most felvételiztem az egyetemre. A zeneire, viszont most sajnos megbuktam az alk. vizsgán. Emiatt már hangszeren nem bizonyíthatok és nagyon ki vagyok borulva emiatt. A családom amúgy se támogatja, hogy ilyen irányban tanuljak és a következő évi próbálkozástól már el akarnak tiltani. Én viszont nem akarok erről lemondani, mert hangszeren úgy érzem, hogy tehetséges lennék, csak annyi baj van, hogy ez a k.va elméleti rész nehezebben megy és énekelni meg egyáltalán nem tudok. Sajnos a szóbeli résznél buktam el ezzel.
Most emiatt várnom kell megint egy évet a jövő évig...s akkor már 28 évesen fogok felvételizni. Engem is nagyon bánt, hogy nálam 10 évvel fiatalabbak tanulnak ott én meg leszek az öreglány, de hát én akkor is a zene miatt megyek meg szeretnék valamit elérni is az életben. Nem akarok takarításból élni.
Azon gondolkodtam, hogy itt hagynék mindent, ha minden kötél szakad és akkor külföldön próbálnám meg. Nem tudom, hogyan mennek kint a dolgok. Hol nem fizetősek a sulik?
Engem már az se érdekel, hogy 28 éves leszek akkor és ha emiatt nem lesz családom, se gyerekem. Nekem csak a zene számít!
Előre is köszönöm a segítséget!
És mit csináltál 27 éves korodig?
Ennyi idő alatt lehetne már két diplomád, de minimum egy szakmád, és akkor nem kéne azon keseregni, h takarítónő leszel. Hozzáteszem, a zenélésből egy igen szűk réteg tud csak úgy megélni, h saját magát tartja el, és mást nem kell mellette csinálnia. Tehát ha szerzel egy zeneművészeti diplomát, még mindig ott vagy, ahol a part szakad.
És nem rosszindulatból, de megértem a családodat. Itt vagy 27 évesen, gyakorlatilag semmit nem tudsz felmutatni, aminek a való élethez egy minimális köze is lenne. Megkockáztatom, h dolgozni sem nagyon szoktál, így az otthoni költségekből sem veszed ki a részed, nekem is kicsit elegem lenne abból, h a felnőtt, egészséges gyerekemet én tartom el...
És még valami: én azt szoktam mondani, h a céljainkért küzdeni kell, de ha valami más annyira nagyon nem megy, azt nem muszáj erőltetni. Ha egyszer (v többször) nem vettek fel, feltételezem, annak oka van. Lehet arra fogni, h nehéz az elméleti rész, meg nem tudsz énekelni, de ez azt jelenti, h akkor nem vagy oda való. Mert a későbbiekben is nyilván nem csak hangszeres tantárgyaid lennének.
Nem kell lemondanod a zenélésről, de hagyd meg hobbinak, játssz zenekarban, játssz a saját örömödre! És keress magadnak valami olyan célt, ami elérhetőbb, és pénz is keresel vele!
Kicsit felelőtlen lehetett az a hangszeres tanár, aki arra biztatott, hogy felvételizz felső/!/oktatásba. Az ilyen magántanárok - az óradíjuk elvesztésének veszélye miatt- dicsérnek felelőtlenül. Hallhattad a Megasztárba jelentkezőket, akik énekeltek, a macskák visítva menekültek a környékről,s a zsűri azon kérdésére, hogy mert ide jönni a jelölt, azt mondták, már évek óta tanárhoz járok, és ő nagyon biztatott. A zsűri meg azt mondta: kérje vissza az eddig ablakon kidobott tandíjat.
Én zeneművészeti főiskolán végeztem fuvola-szolfézs szakon. Mivel a fuvolához elegendő volt 3 év zeneiskola, s jelentkezhettem szakiskolába, soha nem tudtam a hátrányaimat leküzdeni a hegedűsökkel, zongoristákkal szemben, akiknél 7 év volt a kötelező zeneiskolai képzés. Közepes teljesítményt nyújtottam végig, míg fuvolából mindig jeles voltam. Én semmi biztatót nem mondok Neked, mert nem reális a terved a jövőre. Még ha szakiskolába jelentkeznél, és kiváló a hallásod, és hangszereden úgy muzsikálsz, hogy kenterbe vered a tanárt is. De a zenei egyetemen nem hobbiképzés folyik, még ha megfizetnéd sem. Ott kemény követelmények, tantárgyak rendszere van, nincs választhatóság - ott teljesíteni kell.
A zene tanulás körülményeiről nem írtál. Jársz magán tanárhoz vagy valamilyen suliba amibe felkészít vagy magadtól? Ez sokat számít. Én világ életemben zenész lélek voltam, gimiben is ének szakra jártam, 2 hangszeren játszottam stb..Mondjuk én utána más pályára léptem de voltak osztálytársak akik folytatták. A gimiben volt két nagyon jó hírű kórus, és nagyon elismert volt a karvezető egyben énektanárunk, aki mellesleg az egyetemen is tanított. Baromi jó hangunk lett a 4. év végére, de az elméleti tudás elmaradt. A barátnőim csak álltak a felvételin és kamilláztak hogy mi van? A tanár úr elfelejtette őket felkészíteni hisz tudta mi vár ott rájuk. A 4 év után elmentek 5-6 évre egy művészeti suliba azt elvégezték és utána simán felvették őket. Akkor már volt elméleti tudás is a jó hang mellett. Időközben általában a színházban énekelnek.
Amúgy hányszor próbálkoztál már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!