Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikortól várható el egy...

Mikortól várható el egy lánytól/fiútól, hogy beszálljon a családi kasszába?

Figyelt kérdés

Sógorom fiáról lenne szó.. Idén érettségizett, a szóbeli vizsgája még hátra van. Nagyon jó tanuló, minden bizonnyal felveszik az egyetemre is. Sógornőm új felesége kitalálta, hogy mivel május óta otthon van, be kell szállnia a rezsibe 40 ezer forinttal havonta!! Szegény gyerek, nem elég, hogy tanulnia kell, még ez is stresszeli. Pár napja keresett meg minket, hogy nem tudnák e adni neki valamilyen állást a férjemmel. (gazdálkodunk, vagy egy kis kertészetünk) Sógoromra nem nagyon lehet számítani ez ügyben, eléggé papucs típus, a mostani felesége pedig teljesen megbabonázza. Tegnap felhívtam a nőt, hogy ha anyagi gondjai vannak, inkább kérjenek tőlünk segítséget. Mint kiderült, minden rendben megy, de a gyerek miatt nem nagyon tudtak magukra költeni, így most a "megtakarításból" mennének el nyaralni a tengerpartra. Azzal érvelt, hogy meg kell tanulnia a pénzt rendesen használni (nem mintha eddig szórta volna..) és csak addig kell fizetnie, amíg el nem kezdi az egyetemet (4 hónap). Rákérdeztem, hogy mégis miből, ha állása sincs, erre azt válaszolta, hogy akkor bizony el kell adnia a könyveit, elektronikai dolgait, vagy pedig elengedik neki, ha felveszi a diákhitelt első félévben és abból fizeti vissza.. Csak szerintem felháborító ez az eset?

Magam is szülő vagyok, eszembe nem jutna pénzt kérni a gyerekeimtől ilyen esetben. Természetesen adunk valamilyen látszat munkát a fiúnak, hogy ne kelljen adóssággal kezdenie egyetemi éveit.

2012. jún. 4. 14:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Elküldes utan olvastam a kommentet.

Nos, en nem tanulhattam tovabb, pont az anyagiak miatt, igy csak munka mellett 25 evesen kezdtem el. (De akkoriban ez nem volt olyan feltünö, mert max 1-2-en tanultak csak tovabb erettsegi utan.) A szüleim (egyik sem mostoha) nem nyaraltak soha a tengerparton, hanem napi 3 doboz cigi es apu alkoholista volt, anyu meg minden hetvegen sütött a "latszat" miatt, ök erre költöttek (bar ez csak a töredeke sztem a tengerparti nyaralasnak). Mivel mindig igy volt, amiota letezem, nem ereztem különösebben megrazonak. Sztem nagyon sokan elnek igy, gondolj csak a sok c...ny gyerekre, vagy a gyarakban dolgozo leginkabb 8 altalanost vegzett tömegekre.

Igy annyiban modositom csak, hogy furcsa a sogorod hozzaallasa, de ha ilyen, nem tud mit tenni a gyerek, muszaj neki fizetni. Meg jo, hogy ilyen a rokonsaga, es meg tudja oldani! A legtöbben sztem ha a lelküket is kitennek, se talalnanak csak ugy munkat 4 honapra, tiszta szerencse! Azert nem tartom kizartnak, hogy majd az egyetem mellett is elvarja a befizetest az uj feleseg.

9.

2012. jún. 4. 15:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Eleg furcsa a 40 ezer Ft is. A "tanito jellegü" rezsihozzajarulas (ha eddig elszorta volna a penzt) a fizeteshez szabja sztem, hogy mennyit kell fizetni, az anyagi jellegünel (ha megelhetesi gondok miatt) pedig nem 4 honapig tart. Ezt megkerdeznem a helyedben a sogorodtol, megis akkor mit akarnak elerni ezzel a 4 honappal?

De ezen kivül mi mast tudsz tenni? Ha ilyenek a szülök, akkor vajon mit elhetett at az eddigi 12 ev alatt? Az sem lehetett felhötlen. Amugy tul lehet elni, mint feljebb irtam, hamarosan pedig nagykoru, kiszakad(hat) ebböl a csaladbol, ha neki ugy jobb.

9.

2012. jún. 4. 16:20
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
25 éves a fiam, fél éve dolgozik, addig tanult. Felajánlotta, hogy fizet a rezsibe, mondtam, nem albérlő ő, hogy fizessen. Én nem tudnék a saját gyermekemtől egy fillért sem elfogadni. Persze írtad, hogy itt nem az édesanyjáról van szó, sajnos, ott más a helyzet. A sógorod feleségének nem gyereke, erre a hozzáállásra inkább nem írok semmit.
2012. jún. 4. 16:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon vigyázzatok, ha ennek a szemtelen zsarolásnak engedtek nem lesz megállás.

Mi 20 év házasság alatt egyszer se nyaraltunk a tengerparton, máshol is csak kétszer. A többi nyaralás kirándulásból, strandolásból állt a környéken. Nem iszunk, nem dohányzunk és az elsőéves fiunknak mi adunk 40 ezret a kolira könyvekre, utazásra, kajára. Még dolgozik mellé, hogy egy kis tartaléka legyen nyáron a barátaihoz utazni, és így nem kellett eddig a diákhitel . Van két öccse, és csak akkor kérnék tőle a rezsibe ha végképp nem tudnánk magunk kifizetni, vagy ha szórná a pénzt és követelőzne, hogy okuljon. Érettségi idején még akkor se küldeném el egyiket se dolgozni. Annak is megvan az ideje és semmiképp sem érettségikor. Ez egy boszorkány ! Ha ráhagyjátok, még képtelenebb dolgokkal fog előállni.

2012. jún. 4. 17:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez gusztustalan.
2012. jún. 5. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!