Ha a lányomnak a Kimberly nevet szeretném adni lehet y a végén vagy muszály az i?
az önértékelési gondos válaszoló vagyok.
na már most. van egy barátnőm, akinek annyi a története, hogy vajdasági magyar, a szülei beszélnek szerbül, ő nem és kollégista itt magyarországon. lévén hogy legjobb barátnőm, eléggé ismerem, látom a firkáit a jegyzeteiben meg sokat voltam már nála, így tudom, hogy neki is komoly problémái vannak a hovatartozással. mikor egy fesztiválon a holland srácok megkérdezték, hogy hova valósi, hirtelen nem tudott válaszolni. tehát már egy ilyen viszonylag egyszerű helyzetben is mélyen érintheti az embert a dolog, pláne a ti esetetkben, amikor magyarországi gyereknek vietnámi az apja, máshogy néz ki, mint a többi gyerek, esetleg beszél egy másik nyelven, és közben angol neve van. gondolj már bele, mit érezhet. akárhová megy, 5 kérdésre kell válaszolnia, hogy tisztázva legyen, hogy ki ő. de a te gyereked, a te lelkiismereteden múlik, hogy méginkább idegenné akarod-e tenni az országban, ahol fel fog nőni.
A vietnami nevek neked nem tetszenek? Vagy valami magyar nev ami passzol az apuka vezeteknevehez? Akkor nem is kene sokat magyarazkodnia majd.
A Kimberly szerintem igy is ugy is kultur idegen. Esetleg masodik nevnek kene hagyni ha mar annyira tetszik. A gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni egymassal.
Volt anno egy osztalytarsam akit Mercedesnek hivtak. Hat borzaszto szegenykenek az iskolas korszaka. A kolleganömet meg Jana-nak hivjak, ö ukran, a vezetekneve is az. Neki is kell eleg sokszor magyarazkodnia, mert mindenki azt hiszi h becenev az asvanyviz utan.
Szerintem gondoljatok at. A többiek is jot akarnak nektek, csak hat nem mindenki tudja finoman kifejezni magat. Talan en is durva voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!