Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Olasz nevek? Fiú és lány is...

Olasz nevek? Fiú és lány is érdekel!

Figyelt kérdés

Ha minden rendben megy, Olaszországba fogunk költözni, ott szeretnénk családot alapítani, majd. A vezetéknevünket angolosítjuk, szerencsére van pontos angol megfelelője.

Olasz kislány és kisfiú nevekre lennék kíváncsi. Könyvekből, filmekből, családból, hallomásból... Bármi érdekel.. Nekem eddig nem votl terveim között ez az Olasz dolog, tehát elsiklottam az olasz nevek mellett.. Segítsetek!

2012. jún. 1. 18:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
56%
Megkérdezhetem, mennyi idős vagy?
2012. jún. 1. 19:40
 22/30 anonim válasza:

Fiú:

Leonardo, Leonetto, Napoleone, Luciano,Gian(magyarban János),Geronimo,Antonio,Giovanni,Giacomo,Michelangelo(de ezt ma már Mikelangelónak is írják..amúgy a magyarban Mihályt jelent),Giuseppe (magyarban József),Lorenzo, Giuliano.

Lány: Antonia,Luciana,Lucrezia,Leonetta,Bella,Isabelle,Lorenza...

Majd írok még, ha eszembe jut vmi jó név. :-)

2012. jún. 1. 19:42
 23/30 anonim ***** válasza:

Fiú:

Antonio, Carlo, Ernesto, Enrico, Ferruccio, Francesco, Luca, Nico, Pietro, Roberto, Vittore

Lány:

Anna, Aurora, Beatrice, Carla, Emilia, Eva, Francesca, Giovanna, Isabella, Mirella, Patrizia, Regina, Tosca, Virginia

2012. jún. 1. 20:43
 24/30 anonim ***** válasza:

Elég sok nevet írtak, de annyit mondanék, hogy nem csak olasz hanem olyan "általános" neveket is adnak ott, hogy Samanta meg ilyenek :) Jött hozzánk egyszer egy Samanta nevű cserediák csak azért írom.

[link]

ezen az oldalon van egy csomó, szemezgess :) jó költözést!

2012. jún. 1. 21:15
 25/30 anonim ***** válasza:
Mi Daniaban elunk, es eszunkbe se jutott, hogy lecsereljuk a vezeteknevunket, vagy hogy dan keresztneveket adjunk a gyerekeknek. Bar teny, hogy a kiejtes is szempont volt, de nem elsodleges. Raadasul, ha csak 4 ev mulva mentek ki, es ha elotte szuletik a gyerek, nem is fogjak engedni, hogy olasz nevet kapjon, mert az otthon nem anyakonyvezheto. Ha pedig tobb, mint 4 ev mulva lesz gyerek, nem raer?
2012. jún. 1. 22:44
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Erről eszembe jutott egy aranyos történet. Édesanyámmal nagyon sokat jártunk régen Olaszországba, amikor kicsi voltam. Akkoriban még más világ volt, meg amúgy is teljesen más az olasz mentalitás.

Én még egészen pici voltam, és elneveztem a cumimat Lukának, ami egy olasz fiú név. Hogy honnan jött, fogalmam sincs. Éppen a buszon utaztunk, és akkor vettem észre, hogy elveszett. Elkezdtem torkom szakadtából ordítani, hogy eltűnt a Luka, elhagytuk! Persze a busz megállt, és mindenki veszettül egy kisfiút kezdett keresni. Édesanyám hiába mondta, hogy az egy cumi, nem egy kisgyerek, nem hitték el. Teljes pánikban volt mindenki, már a rendőrséget is hívták. A forgalom leállt, és mindenki mintha elfelejtette volna, hogy éppen mit csinál, egységesen elkezdtek egy kisfiút keresni. Persze nagyon kellemetlen volt, de így utólag vicces is.

Így az én kedvenc olasz nevem a Luka. (ejtsd: Luká)

2012. jún. 1. 23:31
 27/30 A kérdező kommentje:

4 éven belül nem jön gyerek. Gyógyszert szedek.

A párom nem szereti a nevét magyarosan, ezért is lesz a változtatás.

Amúgy egyesek jól megragadták a kérdés lényegét... Gratulálok nekik... -.-

A kis történet aranyos. :) Nekem egy holland lánynévre keresztelt plüss kutyám volt. :D Sajnos már nem emlékszem rá.. de most utána nézek. :)

2012. jún. 2. 00:03
 28/30 anonim válasza:

Női:Aura,Adriana,Francesca,Guendalina,Angelica(ejtsd:Andzsélika),Camilla,Ilaria,Diletta,Sara

Férfi:Davide,Pietro,Daniele,Adriano,Matteo,Dario,Mattia,Eduardo,Flavio,Stefano

Nekem ezek jönnek be a legjobban :)

2012. jún. 2. 13:13
 29/30 anonim válasza:

fiú nevek:

Andrea

Luca

Marco

Francesco

Matteo

Alessandro

Davide

Simone

Federico

Lorenzo

Angelo

Salvatore

Pietro

Gabriel

Mathias

Mario

Luigi

lány nevek:

Giulia

Chiara

Francesca

Federica

Sara

Martina

Valentina

Alessia

Silvia

Elisa

Laura

2012. aug. 26. 17:39
 30/30 anonim ***** válasza:
Fiú nevek közül a Luca nagyon tetszik. :))
2012. nov. 2. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!