Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Olasz nevek? Fiú és lány is...

Olasz nevek? Fiú és lány is érdekel!

Figyelt kérdés

Ha minden rendben megy, Olaszországba fogunk költözni, ott szeretnénk családot alapítani, majd. A vezetéknevünket angolosítjuk, szerencsére van pontos angol megfelelője.

Olasz kislány és kisfiú nevekre lennék kíváncsi. Könyvekből, filmekből, családból, hallomásból... Bármi érdekel.. Nekem eddig nem votl terveim között ez az Olasz dolog, tehát elsiklottam az olasz nevek mellett.. Segítsetek!

2012. jún. 1. 18:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Ezio edzio és férfi név
2012. jún. 1. 19:05
 12/30 anonim ***** válasza:
24%

Na várj, nem beszélsz olaszul,de Olaszországba akartok költözni? Azért egy minimál nyelvtudás nem ártana... Azt se értem, miért angolosítani akarjátok,ha egyszer Olaszországba akartok költözni.

Amúgy ez egy vagon pénzbe fog kerülni,már maga az eljárás is, aztán akkor nem beszélek a dokumentumokról,amit mind újra le kell gyártatni: személyi,útlevél,tajkártya... egyikse lesz ingyen,sőt,továbbmegyek, mind nagyon drága lesz...biztos megéri ez a sok cécó, bürokratikus marhaság, rengeteg pénzért?

2012. jún. 1. 19:08
 13/30 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg - de miért kellene angolosítani a vezetékneveteket? Ha már úgyis Olaszországba mentek, miért gondoljátok, hogy jobb lenne elhagyni a magyar nevet?

Nevek pedig?

Lánynak:

Donatella, Mirella, Ilenia, Lorena, Silvana, Serena, Gemma, Giada, Fabiana, Fiamma, Fiorella, Giorgia, Lucilla, Doriana, Vitaliana - stb.

Fiú:

Fabio, Fabrizio, Marco, Lorenzo, Leonardo, Mirco, Franco, Vito, Giorgio, Enrico, Biagio, Claudio, Silvio, Romano, Valerio - és még rengeteg más.

2012. jún. 1. 19:08
 14/30 anonim ***** válasza:

Giuseppe /Dzsuzeppe/

Peppino

2012. jún. 1. 19:12
 15/30 anonim ***** válasza:

Lány: Floriana, Chiara, Ilenia, Enrica, Adriana, Gaia, Giusy, Martina, Sabrina, Valentina, Valeria, Sofia.

Fiú: Alessandro, Davide, Ferdinando, Massimo, Matteo, Nando, Pietro, Roberto.

2012. jún. 1. 19:15
 16/30 anonim ***** válasza:
Nekem lány névként nagyon tetszik az Apollonia. *.*
2012. jún. 1. 19:21
 17/30 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy MAJD (értsd: jó pár év, minimum 4). A párom tud olaszul én most kezdem majd nyáron.

Szerencsére jól állunk anyagilag, megdolgozunk a sikerünkért, szóval se a kiköltözés, se az iratok lecserélése nem okoz gondot.

Mivel rendkívül magyaros a vezetéknevünk(olyan ékezetes betűk vannak benne, amitől az olaszok öngyilkosok lennének ,ha megpróbálnák kimondani) inkább angolosítjuk, az egyszerűbb.

Az értelmes válaszokat nagyon szépen köszönöm! Várom a továbbiakat!

2012. jún. 1. 19:24
 18/30 anonim ***** válasza:
85%
Miért, mi a vezetéknevetek? Árvíztűrőtükörfúrógép?
2012. jún. 1. 19:28
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Francesca (nekem ez a kedvenc lánynevem), Federico pedig a kedvenc fiú.
2012. jún. 1. 19:35
 20/30 anonim ***** válasza:

szerintem olyan nevet keressetek,amit otthon is ki tudnak majd mondani és nem okoz gondot az idősebbeknek sem!

extra cifra neveket nem érdemes,csak a gyereknek lesz hátrány!!!

mi Szlovéniában élünk közel Trieszthez,és a közös nyelvünk is az olasz,mégis olyan nevet szeretnénk,ami otthon is megállja a helyét!

Pl: Milán,Lucas,Mirko,Rómeo,Mateo

Izabella,Vivien,Mirella

De szerintem 4 év múlva ráértek ezen gondolkodni,addig az izlésetek is változik!!

2012. jún. 1. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!