Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Parom kislanya (11 eves),...

Parom kislanya (11 eves), azota nem all szoba az apjaval, miota megtudta, elvalnak az anyjaval. Ez mar jo reg volt, több, mint egy eve. Mit lehet tenni? Bövebben lent.

Figyelt kérdés
Tavaly törtent, a gyerek azota labtörlökent kezeli az apjat. En a különköltözesük utan kerültem kepbe, a gyereket egyszer sem lattam meg. Az apa megtenne mindent azert, hogy a gyerekkel normalis kapcsolata legyen (rendszeresen hivja telefonon, sms-t küld neki reggelente, hogy legyen szep napja, meg nagyon szereti, plusz többször probalta mar elhivni egy apa-lanya programra a vidamparkba). A gyerek ra se bagozik, ellenseges vagy passziv vele. Regebben is anyas volt inkabb. Nem tudom, mit lehet tenni. Ertem en, hogy a valas megviselte, idö kell neki, de mennyi meg...? Van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Barmely oldalrol?
2012. máj. 31. 13:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
En is attol tartok, hogy vegleg megszünik a kapcsolat köztük. Azt nem szeretnem. 11 evesen pont abban a korszakban van, mikor minden ilyesmi a lehetö legerzekenyebben erinti. Hat mindegy, nem tudom, mi lesz
2012. máj. 31. 14:07
 12/17 anonim ***** válasza:
13%
Hát itt nyilvánvalóan nem elhidegülés volt a válóok, hanem az apa otthagyta őket, ezért a harag. Nem fog változni a helyzet, mert ezt nem lehet megbocsátani, de ezt csak akkor értenéd, ha téged is faképnél hagy a gyerekkel. Nincs család, nincs értelme az életnek, onnan vegetálás, gyereknevelés. A "párod" tett itt olyat, amit soha nem fognak megbocsátani neki.
2012. máj. 31. 14:20
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem lenne, aki szóba áll a családjukat elhagyó apákkal, ötöde ennyi válás lenne. Ha nem lennél, meglenne az esély, hogy helyrejöjjenek a dolgok, és megmaradjon egy család, persze hogy haragszik a gyerek, hát még az anya.
2012. máj. 31. 14:22
 14/17 A kérdező kommentje:

Nem kell idezöjelbe tenni a paromat, mert tenyleg az.

Egyebkent pedig nem hobbibol lett vege a hazassagnak, jo oka volt ra. A feleseg azota meg teljesebb eletet el, reszmunkaidöben dolgozik, mert a gyerektartas mindent fedez, Malagara mennek nyaralni, ugy, hogy a baratokat is befizette, husveti szünetben hajokörutra mentek eszakra. A gyerek rendszeresen egyedül van estenkent, mert nöestet tartanak a baratnöivel. Csaladi elet azelött sem volt, mert sosem volt a nö otthon delutanonkent, csak este kesön, megcsak nem is fözött. Szoval ennyit a szakitasrol es fantasztikus csaladi eletröl, amit felrugott a parom.

2012. máj. 31. 14:29
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Most miért is a kérdezőt szidjátok? Ő válás után került a képbe, ráadásul mindent megtesz, hogy javuljon a helyzet. Szegény anyuka? Aki apa ellen neveli a gyerekét,az új nőt pocskondiázza és a gyerek előtt ordít??? Ő van sajnálva??? Ha az új nő (kérdező) felnőtt módon tudja ezt intézni, tudja már az anyuka is, basszus ő az aki nem nézi a gyerek érdekeit, inkább az apa ellen lázítja, csak ő durcizhasson, mert elhagyták. Mást is hagytak már el. Más is túlélte. Ez van. El kell fogadni. És hogy nem lenne ennyi válás? Igen, a gyereknek sokkal jobb az olyan család, ahol a szülők egymáshoz sem szólnak, feszült a légkör, esetleg ordítoznak. Tényleg jobb. Gratulálok.
2012. máj. 31. 16:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy ahány gyerek, annyi módon élik meg a válást. Ez a kislány az apukáját hibáztatja, és valószínűleg a válás előtt sem volt olyan szoros kapocs köztük, hisz akkor már megbocsájtott volna neki. A párod most annyit tud tenni, hogy kivár (akár éveket is), és ha a közeledés legkisebb jelét látja a lánya részéről, akkor nyitott marad és nem löki el (mondván, hogy ő is lesz@arta mikor tizenegy volt). Ráadásul szerintem egy tizenegy éves még nem annyira okos, hogy ilyen szinten érzelmileg zsarolja az apját ("elmegyek, ha szakítasz a barátnőddel"), tehát az anyukája is benne lehet. Nem sokára serdülni fog, lehet, hogy kiborul az anyukájánál a bili, és megkeresi az apját, nem lehet tudni. (Az én féltestvérem így talált vissza apámhoz, és már kilencedik éve jóban vannak (igaz, hogy volt egy bő 20 év mosolyszünet köztük). Én előtte nem is találkoztam vele, csak tudtam, hogy létezik, fel voltam rá készítve, hogy "számolni kell vele". És nem is rossz a viszonyunk, de persze puszi pajtások se lettünk. Mondjuk 12 évvel idősebb nálam, nem igazán tudom testvéremként kezelni a kora miatt, inkább egy kedves ismerős.) 24N
2012. jún. 1. 01:19
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Igen, nem volt szoros a kapocs, kicsi korától kezdve anyás volt, az apja mindig is sokat dolgozott, volt, h hétköznap este nyolc után ért haza. Ezt a családért tette, a felesége is küldte mindig, hogy hozza a pénzt, ő majd törődik a yerekkel, volt is mindenük, de menet közben minden elsikkadt, ami fontos egy családbsn. Az anyagi jólét megmaradt, de most megy a gyerek körüli hercehurca. Én meg csak szeretném, ha a gyerek és apja közti kapcsolt rendeződne, mert a válás, bár nehezen feldolgozható esemény, de nem szabadna az egyik szülő totális elvesztésével járnia, itt a szülőknek kellene a dacot, haragot félretenni. Hizem, hogy a kislánynak lojalitásproblémái vannak, kiáll az anyja mellett, mert ő a "sértett", csak ebbe sztem a gyereknek nem szabadna belekeverednie ilyen szinten. Az anyja tudná feloldani a lojalitásgond alól, azzal, ha megbékélne a helyzettel és a férjével. Én csak másodlagos szereplő vagyok, okká lettem téve, holott csak következnény vagyok.

Mindenesetre kivárunk, az apja tárt karokkal fogadná, akár évek múlva is, csak hiányzik neki. Dehát ez van.

2012. jún. 1. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!