Sokan miért vállalnak be úgy gyereket, hogy egymás hegyén-hátán vannak, tehát még 2embernek is szűkös a hely, vagy még a szülőknél laknak, és alig férnek el?
Én nagyon utáltam volna az életem, ha nem lett volna külön szobám. Egy tininek fontos egy saját tér, amit maga alakít, ahova bezárkózhat a barátaival, később van hova aludni vinni a barátját/barátnőjét.
Az sem jó, amikor a testvérek egy szobában vannak, főleg, amikor nagyobb a korkülönbség.
Nekem szerencsém volt ilyen téren, és igyekszem úgy alakítani az életem, hogy legalább 2,5 szobás lakásom legyen, persze ez nem csak tőlem függ.
Minden esetre én nem vállalnék gyereket 1,5 szobás lakásba, mert később utálni fogja, hogy nincs saját élettere.
Bocs én offolok, de ezeket olvasva leírom, hogy minket hülyének néztek, mikor vettünk egy 4 szobás házat, mivel kijelentettük, hogy 3 gyereket szeretnénk.
Szóval végülis az a lényeg akár mit csinálsz valaki úgyis talál benne kivetni valót.
gyébként én is sajnálom ezeket a gyerekeket, még ha színes bőrű is. Mindig a sajátaimra gondolok, hogy mit érezhet az a pici gyerek. Aztán persze beidomul a környezetébe, mert ugye otthon ezt látja és viszi tovább a hagyományt.
Két véglet a "semmibe szülni" és a "megvárom, míg lesz saját lakás + 4 kerék".
Mi 3-man voltunk testvérek úgy, hogy jó ideig mindhárman egy szobában voltunk, és az egyik nagyszülővel éltünk egy házban.
Soha nem éheztünk, csak éppen a márkásabb cuccokra nem futotta mindig.
Ennek köszönhetően megtanultam alkalmazkodni, és tudom, hogyan álljam meg a helyem a világban, az én értékrendemben nem az anyagiak vannak első helyen, mint az manapság olyannyira divatos.
Nem hiszek abban hogy a jó gyerekkor azon múlik hogy mit kap meg a gyerek anyagilag ( külön szoba, sok zsebpénz, stb), hanem azon szeretetteljes családban nő-e fel, és megtanítják- e arra hogy hogyan vegye az akadályokat.
A pénznél sokkal fontosabb hogy tudd, hogy számíthatsz - e a szeretteidre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!