Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokan miért vállalnak be úgy...

Sokan miért vállalnak be úgy gyereket, hogy egymás hegyén-hátán vannak, tehát még 2embernek is szűkös a hely, vagy még a szülőknél laknak, és alig férnek el?

Figyelt kérdés
Szegény gyereket miért teszik ki abba a helyzetbe,hogy saját szobája,vagy élettere se legyen?Normális ez?Egy szobában vagy kicsi helyen nyomorogni?
2012. máj. 30. 19:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
45%

Én nagyon utáltam volna az életem, ha nem lett volna külön szobám. Egy tininek fontos egy saját tér, amit maga alakít, ahova bezárkózhat a barátaival, később van hova aludni vinni a barátját/barátnőjét.

Az sem jó, amikor a testvérek egy szobában vannak, főleg, amikor nagyobb a korkülönbség.

Nekem szerencsém volt ilyen téren, és igyekszem úgy alakítani az életem, hogy legalább 2,5 szobás lakásom legyen, persze ez nem csak tőlem függ.

Minden esetre én nem vállalnék gyereket 1,5 szobás lakásba, mert később utálni fogja, hogy nincs saját élettere.

2012. máj. 31. 09:50
 22/26 anonim ***** válasza:
45%

Bocs én offolok, de ezeket olvasva leírom, hogy minket hülyének néztek, mikor vettünk egy 4 szobás házat, mivel kijelentettük, hogy 3 gyereket szeretnénk.

Szóval végülis az a lényeg akár mit csinálsz valaki úgyis talál benne kivetni valót.

gyébként én is sajnálom ezeket a gyerekeket, még ha színes bőrű is. Mindig a sajátaimra gondolok, hogy mit érezhet az a pici gyerek. Aztán persze beidomul a környezetébe, mert ugye otthon ezt látja és viszi tovább a hagyományt.

2012. máj. 31. 10:04
 23/26 anonim ***** válasza:
41%
erdekes azok a valaszok sorra le lettek pontozva akik azt irtak h ok nem vallalnak be masfel szobas alberletre a gyereket / gyerekeket. Ill azok is lke lettek jocskan pontozva akik anyagilag jol allnak, ill aki 4 szobas hazat vett. Hm milyen irigyek az emberek... csak mert a masiknak jobban megy. Talan az a masik megdolgozott erte kemenyen... es nem varja a joszerencset... ezen is el kellen gondolkodni...
2012. máj. 31. 15:57
 24/26 anonim ***** válasza:
81%

Két véglet a "semmibe szülni" és a "megvárom, míg lesz saját lakás + 4 kerék".

Mi 3-man voltunk testvérek úgy, hogy jó ideig mindhárman egy szobában voltunk, és az egyik nagyszülővel éltünk egy házban.

Soha nem éheztünk, csak éppen a márkásabb cuccokra nem futotta mindig.

Ennek köszönhetően megtanultam alkalmazkodni, és tudom, hogyan álljam meg a helyem a világban, az én értékrendemben nem az anyagiak vannak első helyen, mint az manapság olyannyira divatos.

Nem hiszek abban hogy a jó gyerekkor azon múlik hogy mit kap meg a gyerek anyagilag ( külön szoba, sok zsebpénz, stb), hanem azon szeretetteljes családban nő-e fel, és megtanítják- e arra hogy hogyan vegye az akadályokat.

A pénznél sokkal fontosabb hogy tudd, hogy számíthatsz - e a szeretteidre.

2012. máj. 31. 17:43
 25/26 anonim ***** válasza:
68%
Én párom anyukájával és nagyszüleivel élek egy három szobás családi házban (mindegyik generációnak jut egy). Mi így vállaltunk gyereket, van egy 2 hós ikerpárunk. A válasz egyszerű: 26 vagyok, még szeretnénk két gyereket, és nem akarok 30 felett szülni. A dédik és a nagymama (bár ő még dolgozik pár évig) bármikor tudnak vigyázni a gyerekekre, ezért nincs szükség bölcsire, mégis majd hamar vissza tudok menni dolgozni. Ha mindketten tudunk dolgozni, 3 kereső + 2 nyugdíj jut egy házra, így elég komolyan tudunk spórolni, amiből majd bővíteni tudjuk a házat. Bár akkor sem lesz mindegyik gyereknek saját szobája, szerintem felesleges luxus, főleg több gyereknél (nekem is közös szobám volt az egyik testvéremmel, nem haltam bele). Nem mindenki éli meg nincstelenségnek, ha nem jut mindegyik gyereknek külön szoba, vagy ha pár évig kisbabával/kisbabákkal kell egy szobában aludnia. Egyébként meg amíg nem serdülnek, nem is fognak vágyni saját szobára, addigra meg tőlünk már úgyis külön lesznek. Majd nyírják egymást, mint a jó testvérek. :) De legalább megtanulnak alkalmazkodni egymáshoz. 26N
2012. jún. 1. 02:04
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
kulon szobaval is meg lehet tanulni alkalamzkodni. Szerintem ez nem azon mulik, h van e vagy nincs kulonszoba. Viszont pl nalunk 5 ev korkulonbseg van en vagyok a lany es idosebb, tesom fiu. Tehat az 5 ev legalabb 7 volt, hisz lanyok elobb ernek mint a fiuk. Tesom mindig bohockodott, tanulni nem szeretett, en meg szorgalmas tanulos voltam. Sosem tudtam tole tanulni, mert vagy bomboltette a zenet, vagy a TV-t. Persze fel lehetett noni igy is mert megszoktam, h kimegyek a folyoso vegere vagy padlasra, de nem jelenti azt h a gyerekemnek is ugyanezt szanom. Es ha a lehetosegem/lehetosegunk meg van ra akkor miert ne. Most evvel az elvvel mert mi nagy hazban lakunk szuljek min 6-7 gyereket, mert 5 szobaban elferunk????? eszem agaban sincs. En egyszobas lakasra tuti nem szulnek, de legalabbis biztos h ketto harom gyereket nem. Elobb megteremtem a feltetelt es utana. Nezd en 30+szultem, nem amiatt h penzt gyujtogessek, hanem ekkora lett normalis parom, akivel be mertem vallalni a gyereket. es el kell h mondjam nem maradtam le semmirol h nem 20eveimben szultem. Egyreszt en a 20s eveimben nem voltam anyasagra kesz. 25 voltam mikor masoddiplomaztam es azt melo mellett csinaltam, egy kicsi szabadsagra vagytam, h munka utan ne rogton kotelezettseg legyen. Nem lett volna belolem jo anyuka es ezt tudom. Egyetem utan beutaztam a vilagot, sok helyen jartam, olyan orszagokban ahova nem minden nap jut el Mo-rol az ember. Ki telepultem tenyleg a vilag masik felere 27 evesen. elolrol kezdtem mindent. egy rossz kapcsolatban amiben voltam, plusz albiba szinten nem akartam szulni. Karreirem kulfoldon megalapoztam, es ugy 32 evesen ereztem magam ugy h most mar akarok csaladot. igy utolag ahogy irtam nem maradtam le semmirol, es nem hiszem h 20as eveimben nekem lett volna annyi turelmem a kislanyomhoz mint most van. nekem kellett a 20 eveim h jojjek menjek utazzak, lassak gyozzek. Mindenki mas. Most sokkal nagyobb turelmem van a hisztis kislanyomhoz, es sokkal jobban is tudom szeretni ugy ahogy van olyan makacsan, hisztisen. Mivel mire szultem minden meg volt alapozva, igy a munkahelyemre is ugyanabba a pozicioba mentem vissza dolgozni. tehat a szules nem okozott torest. a kislanyom kiegyensulyozott es szereto csaladban novekszik. Igaz kenysztetve van, de nekunk igy jo.
2012. jún. 1. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!