Kérhetünk ilyet a szüleinktől?
3-4 hét múlva lesz egy (akkor 7-8 hetes) fekete labrador kiskutyánk a párommal. Jelenleg nem lakunk otthon, mindketten más-más városban lakunk, de augusztus-szeptembertől összeköltözünk (és igazából itt fogjuk tartani a kutyánkat). Az a gond, hogy nyárára haza vinnénk a kutyát, de egyikünk családja sem nézi jó szemmel, nem akarják befogadni. Mi pedig kutya nélkül nem megyünk, akkor meg megvan a felháborodás...
Egy 2-3 hónapos kutyát lehet kerülgetni szerintem, főleg ha nem lesz a szülőknek dolga velük...Jobbat nem tudok...
19-essel teljesen egyetértek!
Valahol mindkét félnek igaza van!
Én megértelek téged is, mert a kutyáért felelősséget vállaltál,s ez szép dolog.
A szülők gondolom idősen nem akarnak alkalmazkodni már. Nem tudom panel vagy családi házban laknak. Őket is megértem.
Viszont Nektek is meg kellene egymást érteni. Neked azt, amit írtam a szüleidről. A szülőknek pedig azt, hogy egy kiskutyát nem lehet egy egész nyáron össze-vissza passzolgatni.
Akkor tényleg ne erőltesd a dolgot, hogy odavihesd a kutyát! Nagyon sok szülő nem engedné meg.Felbolygatná a megszokott életüket, gondolom nem szeretik az ilyen változást.
Annyit tehetsz, hogy nem egész nyárra mész, hanem 1-2 hétre, s addig a barátod otthon marad a kutyával.
Vagy teljesen felesleges addig kutyát venni, amíg nem költöztök össze, s egyikőtök nem marad a kutyával otthon, amíg a másik meglátogatja a családot.
Utána meg a szülők mennek hozzátok.
Mást nem tudsz tenni,s így béke is lesz.
Most jelenleg nem ott lakom, ahol a kutyát tartani is fogom. A kutya a páromnál lenne (albérlet, kertesház) mivel kora ősszel költözünk össze.
Ha nem mennénk haza nyáron a kutya ott lenne velünk.
Ez mondjuk csak az én véleményem, nem kell egyetérteni, de szerintem elkapkodod a kutya-dolgot.
Egyrészt még ki sem alakult a jövendőbeli életetek, így azt sem tudhatod, hogy egyáltalán bele fog-e férni rendesen egy kutya, akarod-e majd, stb.
Másrészt meg, ha ez azt jelenti, hogy nem tudsz hazamenni, akkor - véleményem szerint - nem kérdés, hogy a család a fontosabb.
Rengeteg időd van még később kutyát venni, amikor már pontosan tudod, hogy hogyan éltek, milyenek a körülményeitek, hogyan tudjátok megoldani. Szerintem ez kapkodás most, és nem hiszem, hogy később ne lenne pénz vagy kutya. Kutya mindig van, pénz meg lesz, ha gyűjtesz rá vagy félreteszed azt, ami már megvan.
De még egyszer mondom, ez az én véleményem.
Egyrészt én is így érzem, de a párom több éve szeretné már. Most itt a lehetőség...:-S
Köszi a véleményeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!