Elmennétek így nyaralni?
:) Utolsó ez aranyos!
Amúgy ha nagy étkűek vannak a csoportban, akkor miért nem éri meg a félpanzió büfé rendszerben és svédasztalról? Szerintem annál jobb nincs is, azt eszel, amit épp megkívánsz, és annyit, amennyi jólesik. És nem igaz, hogy húdesokban van. Ha félpanzióval mentek, akkor reggeli-vacsora a szállodában, közben pedig azt csináltok amit akartok. Általában reggeli már van nyolc órától, vacsora pedig van este kilencig-tízig. Szóval bőségesen le lehet fárasztani magatokat. És így a kajára semmi gondotok, napközben valami nasi kell, és annyiból meg is van oldva.
Persze én nem foglak rábeszélni a félpanzióra, de eszem ágában sem lenne elmenni olyan helyre, ahol én főzőcskézek. Azt tudok otthon is.
Mi egy túratagozat tagjaival időnként táborozunk. A fiúk intézik a fát és rakják a tüzet, mi, lányok felosztjuk a munkát, együtt pucoljuk, daraboljuk az ebéd hozzávalóit, közben olyan jókat beszélgetünk, amire szinte csak itt van idő, hogy egész szórakoztató a munka így. Még a pici gyerekeket is bevonjuk, a megpucolt zöldségek "postásaként" nagyon büszkék magukra ("vidd oda ezt a hagymát Ági néninek"). A nagyobbak meg vihetik a bográcshoz a darabolt zöldséges tálat, egy felnőtt felügyeletével megkavarhatják az ételt stb.
Ugyanez megoldható nálatok is, a bográcsban rengeteg étel elkészíthető (mi még tökfőzeléket, grízes tésztát is csináltunk), hangulatos, és mindenki ki tudja venni a részét belőle. Ahhoz például, hogy itt-ott megkavarja a hagymát valaki, és visítson, ha már kezd a darabkák széle néhol megbarnulni, nem kell nagy szaktudás. Vagy akkor kavargatni, ha már fel van öntve.
Elég nagy adag esetén másnapra is jut, csak fedjétek le és tegyétek hűvös helyre a bográcsot. Ugyanígy lehet grillezni is, családosan. Abba ne menj bele, hogy mindent egyedül csinálj! Persze, a többieknek kényelmes lenne, de te is NYARALNI mész, légy nyugodtan önző egy kicsit!
Nem, szó se lehet róla!!!
Szép dolog az ötlet, hogy osszuk be, melyik nap ki főz, csak ezt nem mindenkivel lehet megbeszélni, illetve nem biztos, hogy betartják. És ha Te főzöl minden nap, oda a nyaralásod, ha meg megmakacsolod magad (ami jogos lenne), konfliktus lenne (lehet) belőle.
Én még inkább most megelőzném a bajt, és ragaszkodnék egy kényelmesebb megoldáshoz.
Csak és kizárólag úgy mennék a helyedben, ha megoldható lenne az étterem. Pont letojnám anyósékat meg sógorékat, ők is letojnák neked mi a jó, ha veled főzetnének.
Amúgy eleve nem értem, hogy az olyan akinek nincs rá normálisan pénze, minek megy egyáltalán nyaralni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!