Anyai ösztönök ennyire megváltoztatják az embert?
Miután szül egy nő tényleg annyira rettentően ragaszkodni fog a gyerekéhez? Hogy bármit megtenne érte? (jó tudom vannak degenerált kivételek, de most a rendes értelmes elmeállapottal rendelkezőkre gondolok) Hogy a gyereke lesz a legfontosabb? Én még csak 20 éves vagyok, de valahogy nem tudom elképzelni ezt.. A férfiak mit éreznek? Gondolom nem tudják annyira átélni ezt..
Egy kisbaba cuki meg minden,védelemre szorul, ártatlan stb. de ahogy nő hát én nem tudom.. Sok a gond vele..
Sok múlik a nevelésen, de rengeteg példa van arra,hogy az a gyerek rossz lesz és egyáltalán nem olyan amilyennek szerettük volna..Akkor is ugyanúgy szereti egy nő a gyerekét?
Meséljetek már légyszi, olyan, akinek már van gyerek,hogy mit érez stb.
köszi :D
Hát, nem vagyok sokkal idősebb nálad (21 vagyok), és alapvetően nem bírom a kisgyerekeket (pl. mikor a vonaton hallom, h hisztiznek, vagy sikítoznak a maguk gyerek módján), de mikor tudod, h egy gyerek hozzád tartozik, az azért más lehet.
Ez csak egy példa: a párom nővérének nemsokára babája születik, az egész család iszonyatosan várja már a kicsit, és mondom alapvetően nem kedvelem a kisgyerekeket, de engem is magával ragadott ez a várakozás, én is tűkön ülök már, h megsimíthassam, aztán ha nagyobb lesz sütit süthessek neki, aztán majd vele együtt, h homokozzunk, legózzunk és gyurmázzunk... Pedig nem is vérrokonom, de tudom, h egy fantasztikus kissrác lesz, aki a családhoz fog tartozni.
Na, egy anyánál, aki 9 hónapig a testében neveli az a babót, gyakorlatilag szimbiózisban él vele, érzi, mikor mozog stb ez sokkal fokozottabb érzés lehet. Egy olyan kötelék, amit gyakorlatilag lehetetlen meghatározni. Amiben vegyül a törődés, a féltés, a szeretet.
Amúgy igazad van, a nevelésen tényleg sok múlik. Ha egyszer gyerekem lesz, én is tartani fogok ettől. De szerintem anyukám a világ legjobb szülője (ami a nevelési elveit illeti, legalábbis), így remélem, h tanultam tőle eleget, h az én jövendőbeli gyerekem is normális lesz :D
Én elég pörgős voltam és vagyok most, anyaként is. De mégis a lányom került az első helyre. Ha ő nyűgös (most jön a foga), akkor a baráti programok bizony nélkülem zajlanak.
Sok a gond vele - ez így van :-)) De valahogy úgy vagyunk beállítva (én legalábbis) hogy csak a szépre emlékezünk. A szülés nem tűnik fájdalmasnak, a hasfájós korszak nem tűnik fárasztónak utólag. Amikor benne voltam, akkor az volt, de így utólag mát nem tűnik olyan vészesnek.
A gyerek rossz és egyáltalán nem olyan, amilyennek a szülei szeretnél - mivel én is ilyen gyerek voltam, nem fogom elkövetni a szüleim hibáját. Fogok neki lehetőségeket teremteni, hogy több dolgot kipróbáljon, de nem fogom semmire kényszeríteni, főleg nem érzelmi zsarolással.
A nő-férfi kapcsolat nagyon összetett. A mi babánk tervezett, majdnem 1 évet vártunk rá mégis kicsit megijedtünk, hogy "mi lesz". Nincs tökéletes recept arra, hogy kinek mi válik be. Nálunk külön alszik a baba, de hajnalban néha magunk közé vesszük. Nem hinném, hogy ezzel ártunk a kapcsolatunknak. Hétvégén néha a nagyszülők viszik el sétálni, amíg mi kettesben maradunk itthon. Ettől nem érzem magam rossz anyának. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, de megéri :-)))
Hogy a férfi mit érez apaként? Nem tudom. Az én párom simán átaludta az éjszakát akkor is, amikor még 3-4x etettem. De tud pelenkázni, etetni, öltöztetni, tudja mi a kedvenc játéka, szeret vele lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!