Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyai ösztönök ennyire megvált...

Anyai ösztönök ennyire megváltoztatják az embert?

Figyelt kérdés

Miután szül egy nő tényleg annyira rettentően ragaszkodni fog a gyerekéhez? Hogy bármit megtenne érte? (jó tudom vannak degenerált kivételek, de most a rendes értelmes elmeállapottal rendelkezőkre gondolok) Hogy a gyereke lesz a legfontosabb? Én még csak 20 éves vagyok, de valahogy nem tudom elképzelni ezt.. A férfiak mit éreznek? Gondolom nem tudják annyira átélni ezt..

Egy kisbaba cuki meg minden,védelemre szorul, ártatlan stb. de ahogy nő hát én nem tudom.. Sok a gond vele..

Sok múlik a nevelésen, de rengeteg példa van arra,hogy az a gyerek rossz lesz és egyáltalán nem olyan amilyennek szerettük volna..Akkor is ugyanúgy szereti egy nő a gyerekét?

Meséljetek már légyszi, olyan, akinek már van gyerek,hogy mit érez stb.

köszi :D

2012. máj. 23. 19:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
első: szerintem meg pont fordítva, a gyerek nem a tiéd, nem is marad veled, ha felnő elmegy, ez a dolga. a férj viszont ottmarad. talán ezért nem kéne megfeledkezni róla míg a gyerek is kicsi
2012. máj. 23. 22:44
 12/17 anonim ***** válasza:

Hát, nem vagyok sokkal idősebb nálad (21 vagyok), és alapvetően nem bírom a kisgyerekeket (pl. mikor a vonaton hallom, h hisztiznek, vagy sikítoznak a maguk gyerek módján), de mikor tudod, h egy gyerek hozzád tartozik, az azért más lehet.

Ez csak egy példa: a párom nővérének nemsokára babája születik, az egész család iszonyatosan várja már a kicsit, és mondom alapvetően nem kedvelem a kisgyerekeket, de engem is magával ragadott ez a várakozás, én is tűkön ülök már, h megsimíthassam, aztán ha nagyobb lesz sütit süthessek neki, aztán majd vele együtt, h homokozzunk, legózzunk és gyurmázzunk... Pedig nem is vérrokonom, de tudom, h egy fantasztikus kissrác lesz, aki a családhoz fog tartozni.

Na, egy anyánál, aki 9 hónapig a testében neveli az a babót, gyakorlatilag szimbiózisban él vele, érzi, mikor mozog stb ez sokkal fokozottabb érzés lehet. Egy olyan kötelék, amit gyakorlatilag lehetetlen meghatározni. Amiben vegyül a törődés, a féltés, a szeretet.

Amúgy igazad van, a nevelésen tényleg sok múlik. Ha egyszer gyerekem lesz, én is tartani fogok ettől. De szerintem anyukám a világ legjobb szülője (ami a nevelési elveit illeti, legalábbis), így remélem, h tanultam tőle eleget, h az én jövendőbeli gyerekem is normális lesz :D

2012. máj. 23. 23:49
 13/17 anonim ***** válasza:
A gyerekem az első.A gyerekem akárhova megy az a gyerekem marad ez nem változik.Imádom a párom,vele szeretném leélni az életem de ez nem biztos hogy igy lesz.
2012. máj. 24. 07:52
 14/17 anonim ***** válasza:

Én elég pörgős voltam és vagyok most, anyaként is. De mégis a lányom került az első helyre. Ha ő nyűgös (most jön a foga), akkor a baráti programok bizony nélkülem zajlanak.

Sok a gond vele - ez így van :-)) De valahogy úgy vagyunk beállítva (én legalábbis) hogy csak a szépre emlékezünk. A szülés nem tűnik fájdalmasnak, a hasfájós korszak nem tűnik fárasztónak utólag. Amikor benne voltam, akkor az volt, de így utólag mát nem tűnik olyan vészesnek.

A gyerek rossz és egyáltalán nem olyan, amilyennek a szülei szeretnél - mivel én is ilyen gyerek voltam, nem fogom elkövetni a szüleim hibáját. Fogok neki lehetőségeket teremteni, hogy több dolgot kipróbáljon, de nem fogom semmire kényszeríteni, főleg nem érzelmi zsarolással.

A nő-férfi kapcsolat nagyon összetett. A mi babánk tervezett, majdnem 1 évet vártunk rá mégis kicsit megijedtünk, hogy "mi lesz". Nincs tökéletes recept arra, hogy kinek mi válik be. Nálunk külön alszik a baba, de hajnalban néha magunk közé vesszük. Nem hinném, hogy ezzel ártunk a kapcsolatunknak. Hétvégén néha a nagyszülők viszik el sétálni, amíg mi kettesben maradunk itthon. Ettől nem érzem magam rossz anyának. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, de megéri :-)))

Hogy a férfi mit érez apaként? Nem tudom. Az én párom simán átaludta az éjszakát akkor is, amikor még 3-4x etettem. De tud pelenkázni, etetni, öltöztetni, tudja mi a kedvenc játéka, szeret vele lenni.

2012. máj. 24. 08:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Ezt tényleg csak akkor fogod megérteni és átérezni, ha saját gyereked lesz. Olyan különleges kapcsolat ez gyermek és szülők közt, amit nem lehet máshoz mérni. Belőletek van, benned volt 40 hétig, az első perctől ti gondoskodtok róla, látjátok, ahogy egyre ügyesebb, egyre nagyobb. És persze mindezek mellett azt is látjátok, hogy ti mit jelentetek neki, hogy mennyire őszíntén kimutatja, hogy veletek a legjobb, és titeket szeret a legjobban. Igen, ő az első, de a férjemmel egy szinten. Még csak most lesz 2 éves, még nem látom, milyen ember lesz belőle, de biztos vagyok benne, hogy mindig tiszta szívből szeretném, akármit is csinálna. Lehet, hogy sok dolog van, ami miatt csalódhatnék benne, akár el is ítélném, de szeretni szeretném.
2012. máj. 24. 10:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Még fiatal vagy és én ugyanígy voltam ezzel, sőt én nem is akartam gyereket. Sok esetben kifejezetten rosszul voltam, ha megláttam egy csöpögő orrú gyereket (sokszor most is), mennyi probléma van vele, sír stb. gondoltam na én biztos rossz anya leszek, nem éreztem késztetést hogy legyen babám, féltem hogy nem lennék jó anya. Aztán 24 évesen elkezdtem őrülten vágyni gyerekre terhes lettem, és a szülés után kifejezetten anyatigris vagyok és azóta érzem, hogy igazán van értelme az életemnek. Egész más, ha a sajátod sír én még azt is imádtam, soha nem idegesített nem voltam türelmetlen vele. Ezeket a dolgokat majd akkor érzed át, ha neked is lesz, egy olyan lényért tartozol felelősségel akinek te adtál életet, aki maximálisan tőled függ. Én pl rettenetesen sajnálom azokat akiknek nem lehet gyereke, sosem tudja meg ez milyen érzés.
2012. máj. 25. 09:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ja és még annyit, hogy egy férfi a negyedét nem éli át mint egy anya.Attól még lehet jó apa. Amikor pedig pici baba volt a lányom én akármilyen jó alvó vagyok felébredtem magamtól, ha csak megnyekkent akkor is. Ezek mind az anyai ösztönök, ha pedig később rossz lesz és butaságot csinál, ugyanúgy fogod imádni, legfeljebb szomorú leszel miatta.
2012. máj. 25. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!